Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Колку тестови се праеа во април кога имаше по 20тина новозаболени секој ден, а колку последниве две недели? Дневно мислам.
Не намалуваат во тестирање, нема резултати од Жан Митрев Клиник кои уште не доставиле. Не ги чекаат, ќе ги објават утре.Намалуваат тестови направиле 778 али просекот расте нешто повеке од 20% позитивни што значи ако беа направени 1000 тестови ке имаше над 200 нови пoзитивни.Со вакво темпо за две три недели бројките х3 ке бидат.
Не очекува тешко време ако до сега било тешко наредниов период ке биде бетер.
Тогаш правеа по 250 максимум, сега редовно има над 1000, освен денес 700 и кусур (уште нема информации од Жан Митрев клиниката, може затоа се помалку, а и плус недела), ама пак е многу висок процентот на позитивни тестови.Колку тестови се праеа во април кога имаше по 20тина новозаболени секој ден, а колку последниве две недели? Дневно мислам.
Мислев на периодот кога абер немаше од избори. Ни учк муртино кога не знаеше како ќе се развива хаосов.Помеѓу 150 и 250 теста правеа тогаш кога се спремаа за избори.
Па во Лабуништа една фамилија нејќеа да ја тестираат ќерката, дека после немале да может да ја мажет.Новите примени пациенти на Инфективна не кажувале дека имале корона зошто ќе пукнел срам ако заболеле од нешто што не постои, не е измислен муабетов. Чисто да знаете што постои.
Пак нека слушаат оџи, реиси...
Не ти се плашам Бијонс.... ооооооопа вие имате проблем со бијонс ник, а не со ситуацијата, не ми текна веднаш!
.... кој ја ебе бе бијонс обичен ник тука, била не била, ни плата зела, ни плата дала... на терен не чини ситуацијата, а ладиов ирис и служел на народота страв и’ е да ме цитира и да ми се обратни директно...(сигурно си некој медицински сорботник,) оти штом не се жалиш дека НЕМА заштитини средства како ракавици, маски, скафандери не си од прва линија ...сум лечела фрустрации?? аман бе дете имаш уште да јадеш да ме стигнеш, не давај опис на некого што не го познаваш, не давај заклучок за член, никој не те повика, кажи си свое мислење на темава, не добивај симпатии преку мене, избори се сама на форумов
![]()
... жалосно е токму тоа, да се етикетираат целиот медицински персонал поради овие егземплари, кои се поставени токму на начин што никој не и може ниту да ја опомени, ниту да ја казни, буквално си прави тоа што си сака и иде на работа кога сака!
Прегледај го приврзокот 255214
... видите ја екипата на медицински сестри, ај погодите на која возраст? или колку години работен стаж? и сега прашање зошто токму тие, кога во болницата има многу медицински сестри многу помлади и тоа со „факултет“ со дупла плата од овие? што не идат тие, нели според дипломата имаат и повисок ранг на работно место, плата, бенифиции, а со тоа и повеќе знаење од овие, нели?
...тоа е една од причините што нема медициски кадар, а не паника сега со коронавирусот!
Зошто ти си константно на работа???Не знам дотичната докторка од која планета е падната и зошто решила да лечи фрустрации на форумот, ама ПОРАЗИТЕЛНО е за цела медицинска фела во период на пандемија да пишува вакви небулози. Еквивалентно ми е на Цаца и оваа угледната. Да го потценуваш трудот кој што го вложуваат твоите колеги.
За мене ќе кажам, од самиот старт на кризата, константно сум на работа, дури и на постариот колега дежурствата ги превземам на свој грб за сè да се постигне. Нема одмор, нема отсуства. Никој не ме праша мене дали имам хронични болести или немам. И не се жалам по форуми, тоа сум го одбрала.....му служам на народот.
Здравствени работници нема! Се мобилизираат од цела Македонија, млади/стари небитно. Прашање на време е кога ќе ги мобилизираат и студентите.
Куманово подели го на пола ради бројките од ЛипковоПрегледај го приврзокот 255242
1866 заразени се од Скопје, Тетово, Куманово и Штип, тоа е 86% од заразените.