Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Од еден куп градови во внатрешноста медицински персонал се праќа во Скопје, изгледа бројките тек ќе се зголемуваат чим има зголемена потреба :toe:
Пола кадар на клиники се во самоизолација, пишав и прошлата недела, ако еден оддел има 20 луѓе, во просек останати се не повеќе од 7.

Само да прашам

Немачка не примаше шо не примаше за работа.
Дали сега ќе не прима за лекување? Некое инфо? За другар шо не сака во кафез затворен да седи прашувам

Ми се кења кога ќе ги слушнам зборовите "пик" и "кластер" добивам нагон на моментално идење у вц.Стресот и стравот од ковид го канализирам директно преку дебелото црево и го исфрлам од анусот во вид на говна...Ми се кења и кога ќе чујам СЗО.И така...

Дали може некој да потврди дали е точно, дека од Кичево пратиле неколку сестри во Скопје да помогнат, нормално само Македонки а не рамковни?

... ако влезам во политика (а дадов збор дека ќе седам настрана) само поради овие политичари кои лепак имаат на столица и се незаменливи, а глупи и тупи се срамам што дозволувам вакви распрдани да ме водат, да беа толку ажурни како вонредниве избори и со пописот, арно ќе беше, а не скоро дваесет години нема попис во државата, не се знае кој јаде и кој пие во државата, население ебани граѓани у мозок, а ваму трупа трапа вонредни избори? :facepalm:
зашто?
ни едните ни другите за штурац не ги бива, а третите не сакам ни да ги спомнам, во ваква ситуација треба да се тера до декември, до тогаш е и мандатот на ова влада, па тогаш ќе се направат „нормални“ редовни избори, во горе доле понормална ситуација со коронавирусот кога веќе тогаш ќе има и каков таков колективен имунитет, ...ама зошто да биде нормално во државава кога може да биде комплицирано и ненормално, се истурија од крадење и лажење...срамота!

Е, точно тоа ни треба за да се задржи прогресијата. Ти да влезеш у политика. А до пред малце не можев да замислам кој може полошо да не дозаебе.

И одиме xhamadani via via eshte kosova, eshte shqiperiaaaaa

Не релативизирајте, од 20 тестови 19 се Петко, Станко, Марко, Петра...
Ама, тие 19 се зарљзиле од Куштрим што одел на ифтари со 600 души и со температура одел на работа пошто корона ме ппстои бе братчеее...

Тие 19 од 20 тестирани се Петко Јанко Станко, зошто Љурзим од Липково несака да се тестира :sramezliv:

Тие 19 од 20 тестирани се Петко Јанко Станко, зошто Љурзим од Липково несака да се тестира :sramezliv:

Несака, директ иде на болница ако му се полоши пред умирање.

Ние го изгубивме секое право да применуваме научен пристап кон целава ситуација, така да не е важно која мерка функционира во светот кога кај нас мислењето на оние малку стручни луѓе по однос на проблематиката се става во ист кош со партиските интереси на аналфабети од типот на Заев и Мицкоски. Ако Меркел при првиот налет на пандемијата се опкружи со научници, репрезенти на научниот пристап, овие кај нас мислењето на тие малку останати стручни лица го помножија со нула во моментот кога на чело на државата застанаа реисот и учк да проповедаат верски догми од 15 век, за инат на каурите.
Така да скроз неважно кој модел функционира. За тоа можат да расправаат некои понапредни цивилизации. Ние и онака сме заглавени помеѓу науката за нивелирање шахти, делење бонови за храна и откривањето на тајните на интернетот и масоните.

Добро дали се нормални луѓево бе?
Добивам покани за матурски, веридба и крштевка. Во рок од една недела добив четири покани :(
Nikako odenje, ama nikako. Ni pod razno so se veli.

Среќа Коронава колку и да е сериозна не е Ебола иначе досега касапница ќе беше. А и смирува што не секој починат од Матејче, Липково се дознава па да се води во статистика.

Јас веќе почнав да верувам дека вирусов е вештачки направен и дека не ни помага ниту една мерка за превенција, со ништо неможеме да се заштитиме...човштвотот оди во пропаст...ова е крај,а почеток на некој нов живот.
Daj ova nov zivot malce doobjasnigo. Planiras da voskresnis ili kako. Mi e maka da citam toa transkriptite pa ako mozi vo kratki crti.

... ако влезам во политика (а дадов збор дека ќе седам настрана) само поради овие политичари кои лепак имаат на столица и се незаменливи, а глупи и тупи се срамам што дозволувам вакви распрдани да ме водат, да беа толку ажурни како вонредниве избори и со пописот, арно ќе беше, а не скоро дваесет години нема попис во државата, не се знае кој јаде и кој пие во државата, население ебани граѓани у мозок, а ваму трупа трапа вонредни избори? :facepalm:
зашто?
ни едните ни другите за штурац не ги бива, а третите не сакам ни да ги спомнам, во ваква ситуација треба да се тера до декември, до тогаш е и мандатот на ова влада, па тогаш ќе се направат „нормални“ редовни избори, во горе доле понормална ситуација со коронавирусот кога веќе тогаш ќе има и каков таков колективен имунитет, ...ама зошто да биде нормално во државава кога може да биде комплицирано и ненормално, се истурија од крадење и лажење...срамота!
Бијонс, ако некогаш се решиш да влагаш во политика, јас во твојата кампања би прифатил да бидам и плакатолепач, буквално. Заеби ветувања, државата има потреба од луѓе со капацитет.
Е, точно тоа ни треба за да се задржи прогресијата. Ти да влезеш у политика. А до пред малце не можев да замислам кој може полошо да не дозаебе.
Завидл'к.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom