Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лошо е тоа кога неписмен шошон со немиени заби а пресадена коса,со нозе што му смрдат на мувласоно сирење дава таков предлог.Сега ти текнува? Тие што ја проширија заразава ке не едуцираат што треба да правиме?
Предлогот си е супер, само е ПР фарса. Ниту некој ќе испита, ниту па некој ќе одговара/изгуби лиценца. Друг проблем е што се кладам дека пола од починативе побарале помош кога дошла работата нож до коска.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Izrodot e nebiten, toa trebase i samoto ministerstvo da se angazira ama I tie se izrodi sto kur gi boli za narodot. Site do eden. Dal predlog, golema rabota. ala bogu na nekoj mu teknalo nesto.
Аха,ебал матер на цела држава,ги храбреше да одат по џамии и ифтарски вечери и сега предлог дал фала богу,му текнало на некој?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Izrodot e nebiten, toa trebase i samoto ministerstvo da se angazira ama I tie se izrodi sto kur gi boli za narodot. Site do eden. Dal predlog, golema rabota. ala bogu na nekoj mu teknalo nesto.
Требаше да му текне заедно со Теута да го повика албанското население да го повика на почитување на мерките и да им укаже дека опасноста е сериозна. Требаше да апелира до Реисот и другите дека имаат налудничави идеи.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.593
Требаше да му текне заедно со Теута да го повика албанското население да го повика на почитување на мерките и да им укаже дека опасноста е сериозна. Требаше да апелира до Реисот и другите дека имаат налудничави идеи.
Не си озбилен...

S

ski

Гостин
За една недела има нови 20+ мртви и 1000+ заразени од ковид они си договараат избори o_O
По некад се прашувам дали има дно политикава наша, уште малце у Австралија ке стигнат со дното.
Ова е играње мајтап и газење по лешеви буквално неколку мртви имаме секој ден од вирусов они си цепаат агенда на избори ке го вадат народот.
Најтрагично е што и покрај сето ова што го прават народот ке си искочи да гласа да даде легитимитет за да продолжи газењето врз нив.

C

CoolIris

Гостин
Ne razbiram sto Ima loso vo toa da se ispita rabotata na lekarite? Neka bide, no so konstruktiven karakter. So cel da se podobrat, naucat noviteti, da se usovrsat.
Sekoja cest na lekarite I nivnata borba protiv covid 19, no statistikata na mrtvi na mehanicki oblik na ventilacija e katastrofalna. Neka se sostavi tim na eksperti (po moznost I stranski sto imale iskustvo so ovoj problem) I neka se uvidi I sanira problemot. Ne e vreme za ego I dignati kurinja, ne e sramota da ne znaes ili pak da Imas losa oprema tuku e loso da se pravis so sila slep I radi toa da umiraat kup luge, luge koi imale ili imaat moznost da se spasat.
Пре би да го преиспитаат образованието и тоа кој се станува доктор и добива лекарска лицена за работа. Жално е што заради одреди исклучоци, како Цаца на пример, или оваа новата од угледна фамилија, сите лекари се ставаат во ист кош. Барем кај нас на инфективно има врвни лекари!
Rekov sekoja cest za doktorite. Ne vikam deka se semokni. Statistikata e porazitelna, toa e problemot. Neka vidat kade lezi problemot, nema nisto loso vo toa.
Проблемот не лежи во лекарите. Проблемот лежи во условите во кои се принудени да работат лекарите и непочитувачите на мерките. Негирањето на постоењето на вирусот ни е најголем непријател.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
За една недела има нови 20+ мртви и 1000+ заразени од ковид они си договараат избори o_O
По некад се прашувам дали има дно политикава наша, уште малце у Австралија ке стигнат со дното.
Ова е играње мајтап и газење по лешеви буквално неколку мртви имаме секој ден од вирусов они си цепаат агенда на избори ке го вадат народот.
Најтрагично е што и покрај сето ова што го прават народот ке си искочи да гласа да даде легитимитет за да продолжи газењето врз нив.
Болни умови! Само размислуваат ли кој ќе ги гласа.....со овој тренд на секојдневно новозаболени. Место точката да ја вперат во здравјето на луѓето, они си тераат свои интереси. Излезеноста мислам дека ќе биде многу мала, поради незадоволство на народот од овие бројќи и има шанси изборите да им пропаднат.
Уствари ќе шетаат по куќи кај браќава, низ "кластерите" со кутиите во рака и ќе си ја завршат мисијата. Си стокмиле северџаниве план, ние Вухан ама они важно да си обезбедат мандат. Ми се повраќа :facepalm:

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.046
Убаво му прават на Филипче лицата од "семејните настани". Само јако браќа на Ш.
Не се тоа никакви браќа на Ш. Си имаат име - одредени групи граѓани е новиот назив за Албанците, а ифтар се вика семејна прослава.

Министерот така кажа. Ако некој кој им го брише постојано газето, не знае како правилно да се именуваат, тогаш кој би знаел?

B

Beginner

Гостин
Болни умови! Само размислуваат ли кој ќе ги гласа.....со овој тренд на секојдневно новозаболени. Уствари ќе шетаат по куќи кај браќава, низ "кластерите" со кутиите во рака и ќе си ја завршат мисијата. Убаво си стокмиле северџаниве план, ние Вухан ама они важно да си обезбедат мандат. Ми се повраќа :facepalm:
Па тоа се знае кој ќе ги гласа не за џабе вчера Нина се пофали дека не им се скратило ни денар на државната администрација. И спомна дека нас обичните смртници не задолжила да ги враќаме овие пари што ги нарекуваат економски мерки дури и во 2021. Ова најозбилно за жал.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.182
Поени од реакции
84.046
Др Ник Ривиера кој има ординација у Лабуништа им препорачувал да не идат на клиника, оти ќе ги убиеле таму. Затоа идат пред сам крај и затоа и има мртви. Османи нека го увиди тој факт, а не да им се сипува на лекарите од 8-ми и да ги брани мороните што сакаат да ги тепаат.
Исто така, нека се замисли околу своите изјави пред ифтарот, затоа што може на некој безобразен да му текне да им стегне пријава на него и на реисот, за тие изјави, кои некој би ги протолкувал како главни причинители на вториот бран.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.737
Поени од реакции
27.728
1591977908842.png

Со оглед на тоа што форумов беше паднат 3-4 дена, ферски онака реално и објективно треба да му се додадат тие 3-4 дена на банот.
Иритира и провоцира членови сеуште, се забележува по начинот на кој му реплицираат.

S

ski

Гостин
Болни умови! Само размислуваат ли кој ќе ги гласа.....со овој тренд на секојдневно новозаболени. Место точката да ја вперат во здравјето на луѓето, они си тераат свои интереси. Излезеноста мислам дека ќе биде многу мала, поради незадоволство на народот од овие бројќи и има шанси изборите да им пропаднат.
Уствари ќе шетаат по куќи кај браќава, низ "кластерите" со кутиите во рака и ќе си ја завршат мисијата. Си стокмиле северџаниве план, ние Вухан ама они важно да си обезбедат мандат. Ми се повраќа :facepalm:
Тешко е логика да се најде во одлуките шо ги носат,забрануваат семејни собири/свадби/крштевки ,движење во група повеке од двајца,не ставаа по три дена полициски час и паралелно на тоа организираат избори каде по 200+ луге треба да влегуваат во исти затворени простории.
Прво сите тие кои ке гласаат во едно избирачко место треба да држат едно пенкало за гласање,треба да ја симнат маската во затворен простор за да ги легитимира комисија по лична карта,сите лични карти ке треба да ги фати со рака еден член од комисија за да леитимира,има многу начини на кои може да се зарази народов при тоа гласање,не е можно да не се прошири вирусот во такви услови кога вирусот и онака веке одамна си се шири надвор од тие кластери кои се познати на министерствово за здравство.
Која ке биде цената на изборите ке видиме недела/две по гласањето.

Kajgana Shop

На врв Bottom