Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.223
Поени од реакции
30.438
Вицепремиерот за европски прашања Бујар Османи побарал Владата да формира посебна комисија за да го испита работењето на Инфективната клиника и на Градската општа болница „8 Септември“ во Скопје, оти како што кажал, „многу луѓе умирале“
:lolzz:
tokmu taka, mesteni slucai se ovie koronisanive u cair, ovie od infektivna gi mestat deka se bolni.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Изјавата ја украле :facepalm:
Автоматски споено мислење:

Полошо од обична шипурка е само шипурка со многу пари

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.577
Драми. Херојот Филипче нѐ чува од лошиот Бујар. Попровидно не може да биде.

И тој "херојот" и тие околу него во влада четири месеци не го извадија албанскиот кур од уста, сега им текнало да се бунат. Убаво им прави Бујар, курот од газ директно во уста им го реди, така им треба.

Цел народ го прават будала и малоумен со ретардирани мерки и одлуки. На сред пандемија делат флаери и тераат кампања дека сме го победиле вирусот, а после го обвинуваат народот дека многу се опуштил. До пред некоја недела кога имаше десетина заболени, тогаш тоа беше заслуга и голема победа на Владата и Венко спасителот, а сега, кога има голем број новозаболени дневно, сега народот е виновен и прост.

За такви мивки само мочење во фаца. Убаво им прави шиптaрот.

The King of Clay

Модератор
Член од
28 јануари 2012
Мислења
5.037
Поени од реакции
3.623
Сопругот на родилката ( ќерка на Енвер Малиќи ) која го заразила пола ГАК и ги ставила сите во изолација, попатно кидна а изјавата и испари :
Дечково е тежок канцер :) Демонстратор ми беше на ФИНКИ пред 6 години, уште ден денес ми се повраќа од неговото однесување.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.519
Поени од реакции
87.530
Гостивар...

Денес им пишале на сите дека се издаваат картички со парична вредност како помош, и сите навалија у Стопанска како Петок пред карантински викенд :popce: . Сеа поминував од Бит Пазар и мене ми следува надоместок, и сликата беше иста како оваа погоре... наредната недела или понаредната ќе влезам кога ќе нема гужви.

НЛБ Банка од друга страна картичките ќе ги праќа по пошта.

И патем, кур нека пуши Пендаровски

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.444
Поени од реакции
7.726
Изјавата ја украле :facepalm:

Полошо од обична шипурка е само шипурка со многу пари
Ама немој те молам па Хелсиншки сега ќе дојде и ќе ти стегне кривична... Како така ги оцрнуваш па што ако заразиле пола Гинекологија и Ремедика и што има врска ако некои од тие луѓе што биле заразени или нивните мајки, татковци и баби и дедовци ќе умрат? Сепак твоите зборови се отровни како стрела и го гаѓаат смејството Малиќи во срце. Исто така Цаца можевме сите да ја распнеме ама никому ништо...

И Суад Саилу може да ги погани каурите за литијата во Струга и тука Хелсиншки комитет треба да ќути сепак они се малцинство и тоа не е поттикнување на меѓуетнички тензии

D

Deleted member 12196

Гостин
Пендаровски се надмина самиот себе. Сериозно му конкурира на Заев во тресење глупости.
Пред две недели прогласи вонредна состојба поради зголемување на бројот на заразени, сега нема потреба од вонредна состојба. Поранешните прогласени вонредни состојби не биле поради вирусот.
Па на која основа ги прогласуваше тие вонредни состојби? Аке е тој глуп, зарем нема советници?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Уште одамна Др. Жан Митрев ја има кажано/предложено оваа метода за лекување на ковид, што во случајов била успешна, но никогаш не ја примениле во државно здравство (за ковид)....имаат опрема но не баш и обучен медицински кадар.
Барем државава да му дозволи да се врши лекување на ковид во неговата клиника. Недај боже да ме фати, апсолутно таму би лежел ако се мора.
А не да дојдеш до тешка клиничка слика, те интубираат на респиратор и досега само двајца се екстубирани. И тука сме рекордери....зошто респираторите очигледно знаат само во сала правилно да ги ракуваат.
Не ги потценувам и омаловажувам докторите од државно здравство (даваат се од себе), но мислам дека им е потребна стручна надворешна поддршка и едукација за лекување на ковид (екипи од странство и сл.)

Последно уредено:

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
747
Поени од реакции
1.618
Комисија за да го испита работењето...многу луѓе умирале...:facepalm:
Ne razbiram sto Ima loso vo toa da se ispita rabotata na lekarite? Neka bide, no so konstruktiven karakter. So cel da se podobrat, naucat noviteti, da se usovrsat.
Sekoja cest na lekarite I nivnata borba protiv covid 19, no statistikata na mrtvi na mehanicki oblik na ventilacija e katastrofalna. Neka se sostavi tim na eksperti (po moznost I stranski sto imale iskustvo so ovoj problem) I neka se uvidi I sanira problemot. Ne e vreme za ego I dignati kurinja, ne e sramota da ne znaes ili pak da Imas losa oprema tuku e loso da se pravis so sila slep I radi toa da umiraat kup luge, luge koi imale ili imaat moznost da se spasat.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Ne razbiram sto Ima loso vo toa da se ispita rabotata na lekarite? Neka bide, no so konstruktiven karakter. So cel da se podobrat, naucat noviteti, da se usovrsat.
Sekoja cest na lekarite I nivnata borba protiv covid 19, no statistikata na mrtvi na mehanicki oblik na ventilacija e katastrofalna. Neka se sostavi tim na eksperti (po moznost I stranski sto imale iskustvo so ovoj problem) I neka se uvidi I sanira problemot. Ne e vreme za ego I dignati kurinja, ne e sramota da ne znaes ili pak da Imas losa oprema tuku e loso da se pravis so sila slep I radi toa da umiraat kup luge, luge koi imale ili imaat moznost da se spasat.
Лошо е тоа кога неписмен шошон со немиени заби а пресадена коса,со нозе што му смрдат на мувласоно сирење дава таков предлог.Сега ти текнува? Тие што ја проширија заразава ке не едуцираат што треба да правиме?

Последно уредено:
B

Beginner

Гостин
Може си во право до некаде ама они ги носеле заразените буквално пред умирање. Не се докторите семоќни и друго секој ден имале по 2-3 инцидента и расправии па после сите тие срања што им се случуваат уште комисија им фали за да им ја проверува работата.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.577

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
747
Поени од реакции
1.618
Лошо е кога тоа неписмен албанец со немиени заби а пресадена коса,со нозе што му смрдат на мувласоно сирење дава таков предлог.Сега ти текнува?
Izrodot e nebiten, toa trebase i samoto ministerstvo da se angazira ama I tie se izrodi sto kur gi boli za narodot. Site do eden. Dal predlog, golema rabota. ala bogu na nekoj mu teknalo nesto.

Може си во право до некаде ама они ги носеле заразените буквално пред умирање. Не се докторите семоќни и друго секој ден имале по 2-3 инцидента и расправии па после сите тие срања што им се случуваат уште комисија им фали за да им ја проверува работата.
Rekov sekoja cest za doktorite. Ne vikam deka se semokni. Statistikata e porazitelna, toa e problemot. Neka vidat kade lezi problemot, nema nisto loso vo toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom