Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Ако некој му објасни добра, разумна, присвесна логика зошто некој би ти давал 2000 ЕВРА за да се пишеш дека имаш корона еве јас ќе верувам, само нека ми објасни. Ајде не мора да е вистинската причина, нека ми наведе причина која е believable..

Член од
5 март 2018
Мислења
16.684
Поени од реакции
18.953
Зошто да снимаш кога некој ти дава таква сума, посебно во ситуации каде што дел од луѓето се останени без работа а другите се на пола плата, аман бе луѓе кај живеете?

Македонија е ова за некого тие пари се годишна плата. Починатиот е секако отиден не го враќа ништо, ако имаш шанса да добиеш некој денар што да не, скроз ги разбирам луѓето.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Па тогаш која е логиката да се прошири таквиот муабет, не знам ми нема смисла мене цела таа приказна.
Ако јас сум подмитена, нема ни да излези муабетот во јавност.

Член од
15 јуни 2013
Мислења
1.782
Поени од реакции
2.755
Тие ќе ви дадат 2.000 евра за починат од корона, а ќе добијат милионче од СЗО. Шо не е јасно?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па тогаш која е логиката да се прошири таквиот муабет, не знам ми нема смисла мене цела таа приказна.
Ако јас сум подмитена, нема ни да излези муабетот во јавност.
Тоа плус, кај дава просечен Македонец туѓ срам да го јаде дека се продал за таа пара. Не дека не се продава ама не кажува јавно.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ова од видеово со градежните зафати можеби е со дозвола, исто како што веројатно е со дозвола што вчера имаше мајстори на зграда и работеа кога одев накај канцеларија околу 2 напладне. Зградата на која имаше работници се наоѓа на Воин Драшковиќ во Хром.

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.762
Поени од реакции
7.593
Затоа што самите болници после добиваат одредена компензација за "штетата" од заболен човек.

Истиот модел во САД е применува, починат од нормален грип 3000 долари добива болницата, починат со/од корона 13 000, починат со/од корона а користел респиратор 30 000. Изгуглајте ги ма овие податоци онлајн од потврдени извори.

Да беше вака сите ќе ги ставаа на респиратор и ќе им гасеа кислород саат време од кога ќе ги тестирааа позитивни. Оп 30 000 долари во џеб.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.837
Поени од реакции
40.330
Тие што допуштија ифтарите да се мешаат и што не ги казнуваа поради политички поени, донесоа карантин за сите, и му ја дувнаа во Маврово во викендиците да си го прчат, додека тие што останаа во Скопје не смеат да искочат од четвртокот.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.462
Поени од реакции
5.880
Зошто 2000 евра кога можат да му направат тест и да напишат дека е позитивен или без да му направат да напишат дека е позитивен. Нели аутопсија не е дозволена, тогаш зошто 2000 евра, кога можат со 50 евра да поминат.

Најчесто овие што ги шират овие разговори, имаат мозок плоден за растење на разни глупости.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Имаше линк назад низ страниците за словенија колку ќе земи. Се сомневаш во мене?
Закачи го де, баш ме интересира да прочитам голема е темава не можам да го барам, еве стави го пак.

B

Beginner

Гостин
Добро озбилни сте со муабетите 2000 евра им давале нема никаква логика тоа. 153 починати од Корона 306000 евра за сите. Да владата ретардирана е пред избори намерно да ја зголемува бројката попрво би платиле да не пишат некој од корона него ли да платат за повеќе. Па и од другар, колега друг па од познаник не би ме лажел он мене ох бе па стварно да даваа по 2000 евра вие никогаш немаше да дознаете. Па и со мравките постот sci-fi левел 100 толку е тешко да се прифати сите сме само обични смртници и каков живот ќе имаме најмногу од нас самите зависи :)
Туку кога ќе се знае дали ќе донесат уште некоја ретардирана мерка дали пак со полициски час?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.310
Поени од реакции
16.474
Ама забораваш да кажеш дека се направени 3.000 и кусур тестови. Плус што се околу 7 милиони народ. Вака апсолутни бројки ако гледаме само, ништо не правиме. Статистиката не е само апсолутни бројки.
овие листи на држави каде Уса и УК се доброкотирани се ебе*е у здрав мозок .. демек ќе фатиш таму корона ама ќе те лечат...жими ашимот, имаше што се случува таму... имаат само приватно здравство, дури и во УК оставија жена со деца да умре дома, не била приоритетна...
се е сведено на политика и интереси

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Закачи го де, баш ме интересира да прочитам голема е темава не можам да го барам, еве стави го пак.
Баш и јас сакав да видам подетално, прогуглав и еве го линкот. STA е најверојатно словенечкиот еквивалент на нашата МИА.

На следниов линк е најверојатно целиот текст.

B

Beginner

Гостин
Тие ќе ви дадат 2.000 евра за починат од корона, а ќе добијат милионче од СЗО. Шо не е јасно?
Да тогаш Америка, УК, Италија,Шпанија и другите со голема смртност се наполнија пари од СЗО. Иако самата Америка престана да го финансира СЗО ама изгледа не сака сама да си дава милиони глупо да не им е.
Со србите сите теории на заговор си ги владееме растур правиме само незнам како тогаш просечна IQ на македонец испадна 80 а ние сите вистини ги знаеме.

Kajgana Shop

На врв Bottom