Германија пред некој ден одлучи со неколку мерки во вредност од 130 милијарди Евра да ја крепи економијата, 300Евра бонус за секоје дете, инвестиции во електроинфраструктура, градинки и школи, намалување на ДДВ до крајот на годината од 19 на 16 посто, итн. Германија близу до оптимум до сега се справи со вирусот, довербата во власта е голема. Сега има по некои ситни демонстрации ама луѓето се дисциплинирани, правилата се почитуваат. Од лично искуство што живеам во покраина со многу случаеви а и во регион со многу случаеви, во никој момент не се чувствував не безбеден или ограничен. Можев да излагам во секоје време и поред мене ок беше некои работи одреден период да бидат затворени. Во секој момент можев да купувам што ми треба а и преку интернет и све друго.Germany is reopening with one of the lowest death rates in the world. Here's how it barely missed a trick as it fought the coronavirus.
The Bundestag passed a new law on Thursday mandating more tests and virus mapping, which it hopes will rid Germany's outbreak for good.www.businessinsider.com
Ако е ова точно нека ја враќаат монтажнана болница што побрзо. :/Од 111 случаи хоспитализирани се 23 само денеска
Таму нит знае некој дали се родил некој, дали умрел, браковите којзнае и легално дали им се склучени, за пес има поголема контрола отколку за нив.Шо е финтава со припадниците на ромската етничка заедница, има некој информација? Секојдневно се во контејнери, сапун не виделе со очи. Или природно се имуни или допрва не чека шок од таму. Или пак најмногу позитивни (освен другиве) се џупци? Да не излези работава дека цела држава ја блокира ал каеда + ал џупштана.
Одма да вратат полициски час од 16.00 до 05 наутро секој денУдрило јако во Скопје и нема шанси да се смири ситуацијата барем не во скоро време....Претеризам е ова.Што кластери ке беа овие у пм секој ден се повеќе и повеќе....За мојата општина немам коментар....Ке испадне дека секој трет е со корона кај мене во Чаир
Од 111 случаи хоспитализирани се 23 само денеска
По општини активни случаи во Скопје заклучно со вчерашните случаи
Чаир 152
Бутел 59
Гази Баба 58
Аеродром 53
Сарај 52
Центар 52
Карпош 40
Кисела Вода 29
Арачиново 23
Студеничани 18
Ѓорче Петров 17
Илинден 17
Шуто Оризари 12
Петровец 6
Чучер Сандево 3
Сопиште 2
(се утврдува општина) 1
Ти дреми и 24часа дневно дома ако ти е ќејф.Одма да вратат полициски час од 16.00 до 05 наутро секој ден
кажува 0 крвна група е поотпорна, ама ромите се Б крвна група... а може има антивирус у контејнерите...Шо е финтава со припадниците на ромската етничка заедница, има некој информација? Секојдневно се во контејнери, сапун не виделе со очи. Или природно се имуни или допрва не чека шок од таму. Или пак најмногу позитивни (освен другиве) се џупци? Да не излези работава дека цела држава ја блокира само ал каеда + ал џупштана.
Со оваа продадена малоумна багра што е на власт не би ме чудело и да го вратаt полицискиот.кур мој тој дреми, не прочита? во Чаир живеел, затоа бара полициски час, заш него не го афектира.