- Член од
- 30 јули 2014
- Мислења
- 5.481
- Поени од реакции
- 18.078
Викендов не работи, враќаа луѓе. Смеат само достава.Али Тобако на Бит-пазар работи без прекин, 24/7, уште од воведувањето на мерките.
Викендов не работи, враќаа луѓе. Смеат само достава.Али Тобако на Бит-пазар работи без прекин, 24/7, уште од воведувањето на мерките.
Јас се извинувам ако некој веке напишал за тоа,но може ли да напише некој кој навистина ги разбира овие гадости од вируси,како се стекнува колективен имунитет?Дали тоа значи слабите да умрат а јаките да опстанат или што? На пример некој што не би можел да го преживее вирусов,како би стекнал имунитет да не се зарази или полесно да го прележи без последици?
Со два збора:Но што би се случило со тие 70% заболени? Слабите ке умрат а посилните ке преживеат? Има насекаде објаснување околу тој колективен имунитет,но никој не објаснил по фази како би се одвивал и каков би бил епилогот
се убаво, ама дали и ако стекнат колективен имунитет, швеѓаните нема ли да бидат опасни за другите држави кој немаат ???Еве за Шведска до 29 мај, требаше сега да има и за следната недела ама изгледа се на продолжен викенд па можеби утре ќе не почастат со понови бројки,
малку повеќе го упропастив графикот, оти претходно ни се покажуваше просечен број и овој сегашниот, ама од оваа се гледа дека имало години кога имало пикови пола од овие сега.
Но каква е иднината, како што гледате 2020 се приближува до просекот и јас очекувам некаде после 15 јуни да отиде под просекот, од причина што ќе нема кој да умира од старите, од сите умрени над 90-95% се лица постари од 64 години (и претходните и оваа малку повеќе), убаво си кажа тој епидемиологот со малку подобра изолација на старечките домови ќе имале екстра резултати (кој да знае како баш треба, за друг пат ќе знаат),
тоа е ситуацијата ќе се стабилизира и ќе си продолжат понатаму, додека кај нас со месеци нема да се смени ништо (освен за 5 јули кога ќе нема ИЧ).
Имаа некакви мерки, на утакмица само 50% публика, дистанца..Белорусите ли беа тие шо немаа никакви мерки? Каква е ситуацијата кај нив моментално во споредба со нас?
Ќе умрат послабите. Ама ја не глеам друг епилог и онака, за некоја година сите ќе го иаме фатено и смртноста ќе е таа. Ова сеа е одолжување на неизбежното. Инаку природен имунитет не значи да идеме намерно да се заразуваме, вајда неколку години ќе поминат дури и без никакви мерки.Но што би се случило со тие 70% заболени? Слабите ке умрат а посилните ке преживеат? Има насекаде објаснување околу тој колективен имунитет,но никој не објаснил по фази како би се одвивал и каков би бил епилогот
Во тоа не навлегувам каков би бил епилогот.Прашањето ми е многу комплицирано знам,ама мора да постои некакво објаснување.Ќе умрат послабите. Ама ја не глеам друг епилог и онака, за некоја година сите ќе го иаме фатено и смртноста ќе е таа. Ова сеа е одолжување на неизбежното. Инаку природен имунитет не значи да идеме намерно да се заразуваме, вајда неколку години ќе поминат дури и без никакви мерки.
Не го сватив прашањето. Според мене подобро во тие 70 посто заболени да бидат помлади луѓе а критичните да бидат изолирани и во 30 проценти што нема да ја фатат.Во тоа не навлегувам каков би бил епилогот.Прашањето ми е многу комплицирано знам,ама мора да постои некакво објаснување.
Според некои објаснувања, како поминува времето, вирусот полесно се адаптира на човековото тело и престанува да биде смртоносен, не само овој вирус, сите вируси, но за овој тип на вируси тоа важи повеќе. Значи нема да е иста смртноста ако се заразат луѓето сега или покасно..Не го сватив прашањето. Според мене подобро во тие 70 посто заболени да бидат помлади луѓе а критичните да бидат изолирани и во 30 проценти што нема да ја фатат.
Всушност у шведска ја утнаа работата со тоа, старечките домови им се испозаразија.
Нема најава, според мене ќе биде прво избори па отварање...Има ли некој информација кога ке се отварат границите, аеродромите?
Според мене ќе биде прво избори па потоа строг карантин, а за отварање на границите ќе биде сигурно до нова годинаНема најава, според мене ќе биде прво избори па отварање...
има многу матни работи...Прво, вакцина и да направат ќе биде само закрпа, бидејќи и луѓе што прележале повторно се заразуваат. Тестирањето исто не е 100% сигурно, едно што има атипични а има и разни врсти корона вируси, башка ако измутира и К19...Ќе умрат послабите. Ама ја не глеам друг епилог и онака, за некоја година сите ќе го иаме фатено и смртноста ќе е таа. Ова сеа е одолжување на неизбежното. Инаку природен имунитет не значи да идеме намерно да се заразуваме, вајда неколку години ќе поминат дури и без никакви мерки.
Трагедијата е што тие како тебе никако да се заразат,а башка што во таков случај ке мора да ти се пружи лекарска помош и со тоа ке го оптеретиш и онака кревкиот здравствен систем.Сега прочитав на фокус дека од 150 смрни случаи 115 имале к други болештини, односно околу 76% од случаите имале и други сериозни болести.
Изгледа ке излезе дека не е толку страшен вирусот како што се дигна галама и паника, а ние тука 5-6 лика што кажувавме и не правеа будали како сме биле неписмени а истите мозок не уклучуваа.
Уште одма ми веше сумњива ситуацијата умрела од срцев удар првата жртва во куманвоо и била позитивна на корона ја пишале корона жртва... едноставно не граничи со здрав разум
Uzgleda za ova dr. Nestorović e vo pravo koga kaža deka e sega vistinsko vreme narodot da se zarazi za da se stekni kolektiven imunitetСпоред некои објаснувања, како поминува времето, вирусот полесно се адаптира на човековото тело и престанува да биде смртоносен, не само овој вирус, сите вируси, но за овој на вируси тоа важи повеќе. Значи нема да е иста смртноста ако се заразат луѓето сега или покасно..