Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.589
Поени од реакции
37.509
Имаат анестезиолози кои се компетентни за ставање на пациентот на машините за дишење, додека на инфективна клиника мислам дека немаат таков кадар.
Факт е дека фалат стручно обучени лица за таа проблематика и да не грешам душа, можно е некој да е починат и поради грешка или незнење во работата со тие респиратори...жално
... мислиш само за респиратори нема компетентен кадар?
не многу далечната 2015 година инфективно одделение - „Дванаесет годишно девојче денеска почина од свински грип на Инфективната клиника во Скопје, јавува Канал 5. Информацијата ја потврдуваат доктори од клиниката“.
...исповед на еден татко, Тука! :(

Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.440
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Во Албанија и Косово има многу помалку заболени. Не е до националноста или верата, таму луѓето ваљда ја почитуваат државата и мерките, овде се понашаат како од планина да се симнати.
Уствари...
Дека се премногу разгалени,се прават за инает и после тоа изиграваат жиртви.А за таквото нивно понашање најмногу се криви нашите политичари.Е сеа конечно тоа им се удри од глава.Албанија и Косово се најдобар пример дека секое племе можиш да го дисциплинираш.
Автоматски споено мислење:

Ајде сега љуѓенца трк сите на избори!

S

ski

Гостин
Вирусот шести месец се шири СЗО денес им текнало да дадат препорака за носење на заштитни маски, тоа ке го спречело ширењето на ковид19.
Шамари до пагање во без свест тоа го заслужуваат комплет тим СЗО,ни една навремена мерка не извадија фолираат со тестирање вакцини а фактички тоа го работат/финансираат приватни фирми,СЗО врска нема со тоа ништо направено освен што зимаа пари од Кина за да ќутат за вирусот додека се ширеше низ сите други држави.
Не сум некој поддржувач на политиките на уса но они со право го прекинаа финансирањето на сзо и јавно лоцираа вина во сзо и кина за ширење на пандемијата.

Не ме чуди што во државава сме катастрофа со вирусов,Ќулавкова имаше добар твит 'Цената на соживотот ја плакаме со животот'.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.478
Поени од реакции
9.202
да прашам, како си поминувате со карантинов ? Гледам Шилегов си цука лабаво во Маврово, онај другин гревон како ли се викаше Николоски во Берово, Зајко сигурно некаде се вози со моторот, и.н, вие колеги фурумџии ?

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.862
Поени од реакции
36.897
Градоначалникот на Скопје како главен капетан на градот под карантин, храбро се решил битката да ја бие во својата викендица во Маврово.
:bravobe:

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.327
Поени од реакции
10.201
да прашам, како си поминувате со карантинов ? Гледам Шилегов си цука лабаво во Маврово, онај другин гревон како ли се викаше Николоски во Берово, Зајко сигурно некаде се вози со моторот, и.н, вие колеги фурумџии ?
Па и ние си уживаме...ете, јас со чоколадо, кока кола и се забавувам на форумов.
Голема муда за Маврово, Берово....таму сум била сто пати...да кажеше Бора, Малдиви, Бахами....:)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.440
мора да бегаат на Дистанца по 200 километра, пола раководство им е сомнително ..
туку кој е овој, сериозен доктор ?? не ми се свиѓа порталот а на ФБ докторот НЕМА профил или го Избришал ??
https://galama.club/2020/06/05/d-r-avramovski-ajde-da-raschistime-malku-postojat-tri-tipa-na-nositeli-na-virusot/?fbclid=IwAR3kfFcfvxrIesQaoAwZDAgOda3Qe5CUCs78Wflhn8467iQiOQviodr3QN4

Член од
17 август 2011
Мислења
10.311
Поени од реакции
18.361
Седам дома како обичен смртник и ги пцујам веќе 2 месеци уназад. Сва среќа иам пари да се лечам на приватно, инаку може и ќе утепав некој до сега.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
мора да бегаат на Дистанца по 200 километра, пола раководство им е сомнително ..
туку кој е овој, сериозен доктор ?? не ми се свиѓа порталот а на ФБ докторот НЕМА профил или го Избришал ??
https://galama.club/2020/06/05/d-r-avramovski-ajde-da-raschistime-malku-postojat-tri-tipa-na-nositeli-na-virusot/?fbclid=IwAR3kfFcfvxrIesQaoAwZDAgOda3Qe5CUCs78Wflhn8467iQiOQviodr3QN4
еве го профилот, а кој е што е....и колку е релевантен поима немам
https://www.facebook.com/lifekeeper1976
ПС мораш да се логираш прво на ФБ за да пристапиш, заклучен му е профилот

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.478
Поени од реакции
9.202
Па и ние си уживаме...ете, јас со чоколадо, кока кола и се забавувам на форумов.
Голема муда за Маврово, Берово....таму сум била сто пати...да кажеше Бора, Малдиви, Бахами....:)
супер за тебе што не си скромна.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Денеска на улицата Боте боцевски во скопската населба Кисела вода во 11-30часот полициски службеници начекале група на жители како играле партија серва на улица при обид за спречување на истите,и приведување на групата граѓани биле спречени во тој обид,набрзо била повикана на помош и ебр и интерветна полиција,но повторно без успешно,на терен излегол и градоначалникот Филип Темелковски каде што ја смирил толпата и побарал олабавување на тензите,од Мвр со официјално соопштение за целиот настан најавија утре.

Какво племе се овие од Кисела вода и Аеродром значи тоа е чудо некое не бе ви викам проблемот тука лежи.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
Дали негативен тест е доволен за да нема самоизолација или мора да се чекаат 14 дена да се повтори?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.311
Поени од реакции
18.361
Денеска на улицата Боте боцевски во скопската населба Кисела вода во 11-30часот полициски службеници начекале група на жители како играле партија серва на улица при обид за спречување на истите,и приведување на групата граѓани биле спречени во тој обид,побарале помош,набрзо била повикана на помош и ебр и интерветна полиција,но повторно без успешно,на терен излегол и градоначалникот Филип Темелковски каде што ја смирил толпата и побарал олабавување на тензите,од Мвр со официјално соопштение за целиот настан најавија утре.

Какво племе се овие од Кисела вода и Аеродром значи тоа е чудо некое не бе ви викам проблемот тука лежи.
Подобра вест од ова не сум прочитал 3 месеци, докку е точна би било врвно достигнување на нашиот народ.

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Подобра вест од ова не сум прочитал 3 месеци, докку е точна би било врвно достигнување на нашиот народ.
Сарказам е,како паралела за случувањата на само некој километар од нас...

Kajgana Shop

На врв Bottom