Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.394
Поени од реакции
881
Дечки Чучер Сандево влегува ли во целодневниов полициски час?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.440
Do sega samo 9 mrtvi odlicno se organizirani i svesta e na povisoko nivo nemaat ni policiski cas no sekoj se pridrzuva do preporakite, site vnimavaat.
1,41620

повеќе болни на Милион од нас, а помалку умрени...
ако земеш дека се островска земја не е добро
Како и да е , далеку е од Корона фрее региони
Албанија има

42111
па не е во списокот на Форбес ??

S

ski

Гостин
Па оџата јавно кажа дека од државава Бангладеш ќе направи.И го одржа ветувањето.Арно ама Агатангел само шо повика верниците да одат на гробовите кај своите најблиски одма јаде кривична.Значи бедата на нашите политичари е безгранична,исто како нивните двојни стандарди,нема оправдување за нив.
Ја немаме таа среќа,Бангладеш се класа за нас имаат 5 жртви на милијон жители.Ние имаме 72 жртви на милијон жители.

Мене и друго ме нервира.
Тимот кој ја води СЗО треба да одговара за злосторство против човештвото со не превземање на никакви навремени мерки за спречување на ширење на ковид19 низ сите држави.Требаа на време да дадат предупредување кон сите држави а кина требаше да иде локдаун на време да не се прошири од таму низ цела планета.
Ако живеевме во нормален свет оваа иницијатива требаше да искочи од ОН и веке требаше нов тим да ја води СЗО.
Основната цел на постоењето на СЗО е да спречат вакви страња да не се десат во светот,единствената цел што требаа да пазат да не искочи од контрола ваков вирус не само што ке убие добар дел од лугето во планетава туку листа од други економски,социополитички,психолошки проблеми од кои ке треба години да поминат за да светов се врати у нормала.

Но не, ние живееме во луд свет во кој нема логика,искача министер кажува има пандемија треба да се почитува изолација потребно е да се почитува полициски час/социјална дистанца никој не го ферма организираат ифтари,литии.
Дел од народов и кретени да беа ке требаше да сватат дека вирусов се шири многу лесно и ке има ред други проблеми ако не се стави под некаква контрола.

Ова ке трае долго,ако за шпанската треска требало година и кусур да се стиши за ковид19 ке треба најмалку три години со оглед на тоа колку денес сме поврзани со авиосообраќај,не за џабе не спремаат 'треба да научиме да живееме со вирусот' јес да тоа у нашиов случај го користат и за избориве али јасно е дека ова ке трае долго.

Последно уредено од модератор:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.575
Славјанка Петровска, заменик министер на МВР, држи прес-конференција со најава за кривична пријава за Мицкоски, а пред 4 дена и одредија самоизолација бидејќи била во контакт со заболени од нивната партија. :icon_lol:

На прес збори "Овој случај говори за свеста и совеста на оние кои во време на пандемија ги прекршуваат мерките за заштита", а истовремено таа ги прекршува истите тие мерки за заштита држејќи прес, наместо да седи дома во изолација.

Го фатиле црепов Жмицкоски кај што руча во празна кафана, во внатрешниот дел а забрането било, и узбуна кренаа со прес-конференции, новинари, лајвстримови, соопштенија, драми, чиниш Бил Ладен го фатиле, и тоа во ситуација во која партијата им е кластер. Пола партија им е во самоизолација.

Скроз се изгубени, не знаат кај тераат веќе. :pos:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.653
Поени од реакции
18.909
Ам, со "убај" луѓе бил во кафана Жмицко :icon_lol:

Член од
7 август 2011
Мислења
4.947
Поени од реакции
15.100
Како се чувствуваш и кое е твоето мислење за вирусов пред и по фаќањето?
Многу ме интесира зашто не ги истестирале коа пред 10 дена правеа по 200 теста. Тебе како ти се симптомите, од кај имаш фатено?
Немам контакт и нема индиции како имам фатено. Се придржував до мерки, само со 6 луѓе се имав видено. Дарував крв пет дена пред да ми се појават првите симптоми ама сигурни се дека не било од таму.

Симптоми имав 5 дена и тоа секој ден различни. Два дена температура 38.5, еден ден болки во гради при што се осеќав како да дишам само со едно белодробно крило, еден ден повраќање и следниот ден дијареа. После тоа недела дена се беше во нормала, се осеќав многу здрав дури и вежбав еден ден да видам до кај сум. Освен што брзо се задишав и уморив, сила имав како претходно. Вчера 16ти ден, откако веќе ме тестираа и сигурен бев дека е негативен, почна прво тахикардија и буричкање во стомак, а после качив и температура 37.6. После два саати ништо не ми беше. Чувство на мирис немав воопшто, последната недела почна ептен малку да ми се враќа ако ставам директ под нос.

Чуден вирус во секој случај, не е наивен со оглед на тоа што живеам доста здрав живот, спортувам, не пушам и никогаш не сум имал здравствени проблеми.

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.440
Не знам дали можат да воведат забрана ако не е полициски час и затворат излез, ама затоа подобро ќе им беше порано да почнуваше полицискиот час, а не од 21 часот.
Со тоа сите имаа доволно време после работа и до Охрид и Дојран да отидат.

Но, на крај ќе испадне подобро е да се шета народот за продолжени викенди и празници, ама да носи маска. Плус развој на домашниот туризам.
ова е ТЕСТ за холандски и полски туристи кој ќе ја спасат сезоната во Охрид...
а Холандија е високо заразена,
2,752351
а и +210 нови случаи...

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Дечки Чучер Сандево влегува ли во целодневниов полициски час?
Не, влегуваат општините кои спаѓаат под Град Скопје.

Не ми е јасно зошто Студеничани, па и Арачиново исто така не влегуваат во полициски час, посебно Студеничани е една од покритичните општини.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ја немаме таа среќа,Бангладеш се класа за нас имаат 5 жртви на милијон жители.Ние имаме 72 жртви на милијон жители.

Мене друго ме нервира.
Тимот кој ја води СЗО треба да одговара за злосторство против човештвото со не превземање на никакви навремени мерки за спречување на ширење на ковид19 низ сите држави.
Ако живеевме во нормален свет оваа иницијатива требаше да искочи од ОН и веке требаше нов тим да ја води СЗО.
Основната цел на постоењето на СЗО е да спречат вакви страња да не се десат во светот,единствената цел што требаа да пазат да не искочи од контрола ваков вирус не само што ке убие добар дел од лугето во планетава туку листа од други економски,социополитички,психолошки проблеми од кои ке треба години да поминат за да светов се врати у нормала.

Но не, ние живееме во луд свет во кој нема логика,искача министер кажува има пандемија треба да се почитува изолација потребно е да се почитува полициски час/социјална дистанца никој не го ферма организираат ифтари,литии.
Дел од народов и кретени да беа ке требаше да свататдека вирусов се шири лесно и ке има ред други проблеми ако не се стави под некаква контрола.

Ова ке трае долго,ако за шпанската треска требало година и кусур да се стиши за ковид19 ке треба најмалку три години со оглед на тоа колку денес сме поврзани со авиосообраќајот,не за џабе не спремаат 'треба да се научиме да живееме со вирусот' јес да тоа у нашиов случај го користат и за избориве али јасно е дека ова ке треае долго.
Абе јасно е СЗО се криви,скрос ја заебаа работава и сега?.Ама и покрај тоа има држави кои далеку подобро се справија со ситуацава иако секаде ко шо викаш има кретени.Ево Црна Гора ,Албанија,Словенија па и Грција далеку подобро се справија со вирусов.Знаеш зошто?Затоа шо законите,мерките, полицискиот час важат за сите подеднакво.Намерно ја спомнав Албанија,значи секого можиш да го дисциплинираш,а не да се продаваш за еден глас повеќе!

Последно уредено:
Член од
14 април 2012
Мислења
32.657
Поени од реакции
66.650
Славјанка Петровска, заменик министер на МВР, држи прес-конференција со најава за кривична пријава за Мицкоски, а пред 4 дена и одредија самоизолација бидејќи била во контакт со заболени од нивната партија. :icon_lol:

На прес збори "Овој случај говори за свеста и совеста на оние кои во време на пандемија ги прекршуваат мерките за заштита", а истовремено таа ги прекршува истите тие мерки за заштита држејќи прес, наместо да седи дома во изолација.

Го фатиле црепов Жмицкоски кај што руча во празна кафана, во внатрешниот дел а забрането било, и узбуна кренаа со прес-конференции, новинари, лајвстримови, соопштенија, драми, чиниш Бил Ладен го фатиле, и тоа во ситуација во која партијата им е кластер. Пола партија им е во самоизолација.

Скроз се изгубени, не знаат кај тераат веќе. :pos:

Во недостиг на саглам афера која би ја дефокусирала јавноста од дебаклов кој им се дешава, пробуваат да пумпаат афера таму каде што ја нема, па тоа уклучување на Костадин, Николовски, па твитер кретените Васиљ, Видана.

Да беа малце попаменти, ке имаа некоја афера во ракав, чисто за кога ке стварно им гори под нозе. Ова е права комедија.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Го фатиле црепов Жмицкоски кај што руча во празна кафана, во внатрешниот дел а забрането било, и узбуна кренаа со прес-конференции, новинари, лајвстримови, соопштенија, драми, чиниш Бил Ладен го фатиле, и тоа во ситуација во која партијата им е кластер, пола партија им е во самоизолација.
Со право го ребрат Мицика кога е тапчо, јавно кажуваш дека 5 јули не е погоден за избори, а во најголемиот пик излегуваш по кафани и тоа во затворен простор. Ликот тотално залутан во високата политика... им остави пенал на празен гол да шутираат. :tapp:

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Ако флигеовите капки му се заразни и во двата случаи, зошто побогу да се прави разлика, за плус колона во Ексел да штрака некој партиски вработен?
Флигеовите капки досега ги спомна бар у 200 поста, не верувам дека на друг форум има толку нарцисодни модератори како тука кои ја бранат својата кауза иако се далеку од вистината. Се осеќаш као секој збор бисери да рониш на форумот, а другите да ти се диват и клањат пред тебе. Наместо што тука оговараш по цел ден како едно 10-тина души други, пробај малце да се едуцираш.
Статија од медицина објавена на 13 мај
Прочитај ако можеш нешто да разбереш пошто немам време да ти прераскажувам, можда у следна прилика.
Главна поента на статијата
АСИМПТОМАТСКИ КОВИД НЕ ЗАРАЗИЛ ДУРИ 455 ЛУЃЕ СО КОИ БИЛ ВО КОНТАКТ 4-5 ДЕНА, АМА БУКВАЛНО О

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Флигеовите капки досега ги спомна бар у 200 поста, не верувам дека на друг форум има толку нарцисодни модератори како тука кои ја бранат својата кауза иако се далеку од вистината. Се осеќаш као секој збор бисери да рониш на форумот, а другите да ти се диват и клањат пред тебе. Наместо што тука оговараш по цел ден како едно 10-тина души други, пробај малце да се едуцираш.
Статија од медицина објавена на 13 мај
Прочитај ако можеш нешто да разбереш пошто немам време да ти прераскажувам, можда у следна прилика.
Главна поента на статијата
АСИМПТОМАТСКИ КОВИД НЕ ЗАРАЗИЛ ДУРИ 455 ЛУЃЕ СО КОИ БИЛ ВО КОНТАКТ 4-5 ДЕНА, АМА БУКВАЛНО О
За тој еден што не заразил никого има уште 194048181 што испозаразиле, ваљда оние што се гушат на инфективна не ги чипирале па да се заразат така. Мене сериозно не ми е јасно како може да си медицинско лице, ајде јас лупам глупости ама @faust.mephistopheles @Vucjak и @Сталкерот се во медицината и го делат ова мислење, не може само ти да си исправен.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не, влегуваат општините кои спаѓаат под Град Скопје.

Не ми е јасно зошто Студеничани, па и Арачиново исто така не влегуваат во полициски час, посебно Студеничани е една од покритичните општини.
За мир у куќа

Kajgana Shop

На врв Bottom