Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.837
Поени од реакции
17.487
Kaкви клошари бе. :pos: Прво не смее да спомене филипче од кај произлезе вториов бран, а после не сакаат да спасат дел од градовите каде отидоа викендџииве. Шлаг на се па дека ке нема полициски час од понеделник се заради ебаните избиори. Дај нека нека не поделат, барем нема да живееме во Монти Пајтон држава.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456
Друже на глава да стоите сега џабе ви е,требаше мерки да преземете а не да си молчите и слепи да се правите.Ја загубивте довербата кај граѓаните,немој тие што ги мочавте сега да барате да ве слушаат.Таков статус пиши им ти сега на нив
Дај бе немој да бидиш безобразен кон луѓето што по цел ден се заебаваат во полна опрема со болниве од корона.

Јас разбирам да се заебавате до Филипче, тој има политичка функција, ама и се пуштивте на @CoolIris, кој ви кажа дека по цел ден е во опрема со маски, скафандери, нараквици, цело време со дезинфекција на раце.

Па пичка му материн, имај малце обзир.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Министерот за здравство Венко Филипче проценува дека вториот бран на коронавирусот во земјава ќе трае кратко и прогнозира дека состојбата ќе се стабилизира до крајот на следната недела.

Очекувајте кастрирани бројки следнава недела, можни нули. Тоа сосема случајно ќе се поклопи со крај на вонредната состојба и продолжување на кампањата за избори на 5 јули :kafence:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.536
Поени од реакции
2.709
Ја прочитав дека асимптоматските најмногу пренесувале.
Која е оваа конфузија што ни ја прават???
Моментално ништо не е сигурно...Прво СЗО никаде не е константна со ставовите а да не збориме за другиве институции кој се политички мотивирани.Јужна Кореја една од подобрите земји вика носете маски барем каква и да е реално малку малку ке заштити а овие од СЗО викаат да носат маски само болните.Вчера испадна дека тоа со долгото име хлорокинот дека не давал резултати во лекувањето на пациентите.А некој земји како САД,Бразил и компанија ненормални кампањи си прават со тој лек.Кај нас Филипче вика дека под контрола се кластерите а 600 души имаме нови заразени.Во Охрид домашните се кријат дома а Скопјани по плажи.Се отишло у ПМ :)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
Kaкви клошари бе. :pos: Прво не смее да спомене филипче од кај произлезе вториов бран, а после не сакаат да спасат дел од градовите каде отидоа викендџииве. Шлаг на се па дека ке нема полициски час од понеделник се заради ебаните избиори. Дај нека нека не поделат, барем нема да живееме во Монти Пајтон држава.
Лошо избрана стратегија за прес и информирање. Хрватите на прес беа собрани од сите релевантни институции-здравство, Центар за кризи, Внатрешни...

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Дај бе немој да бидиш безобразен кон луѓето што по цел ден се заебаваат во полна опрема со болниве од корона.

Јас разбирам да се заебавате до Филипче, тој има политичка функција, ама и се пуштивте на @CoolIris, кој ви кажа дека по цел ден е во опрема со маски, скафандери, нараквици, цело време со дезинфекција на раце.

Па пичка му материн, имај малце обзир.
Ако и е тешко,нека смени професија.Штом има време да шлапа по форуми и да релативизира,кур ме боли
Автоматски споено мислење:

Ако и е тешко,нека смени професија.Штом има време да шлапа по форуми и да релативизира,кур ме боли
И немој многу трици да јадете од Битолско-Прилепски здруженија да не ти викнам касиерка од КАМ у Сарај за 9.000 па да не знаете како се викате

Последно уредено:
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Дали има некој информација за Чешка, дали важат мерки некакви таму? Гледам тенис играат, публиката еден до друг, без маски, без ништо.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.753
Поени од реакции
21.430
Ненад Лазаров само што објави на фб дека во ГОБ 8-ми Септември се заразиле 11 души персонал, плус се тестирале и останатите кои најверојатно биле во контакт.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.282
Поени од реакции
16.437
ако има избори на 5 јули тоа ќе биде 3 Бран, а после за Курбан Бајрам 4 бран....Илинден, Богородица, пљус...
А гужва секогаш има, па и кога се одеше во Грција, за Илинден во Охрид тарапана...
Да не потсетувам на 2001 ( јас бев на Јадран, ама разбрав), тогаш и преку Битола се одело и на плажите како сардини... а пошто Грција не исфрли од списокот тоа му е...

Последно уредено:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ненад Лазаров само што објави на фб дека во ГОБ 8-ми Септември се заразиле 11 души персонал, плус се тестирале и останатите кои најверојатно биле во контакт.
Да е само 8ми септември...
Автоматски споено мислење:

Не гледаш дека е во делот каде што ја облекуваат заштитната облека, има уште една сестра во позадина.
Има право 123456, се гледа дека не е тоа оддел каде што мора да си барикадиран од опрема ама маската секаде по клиники е задолжителна, кинат од плата.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.282
Поени од реакции
16.437
Дали има некој информација за Чешка, дали важат мерки некакви таму? Гледам тенис играат, публиката еден до друг, без маски, без ништо.
26 new cases and 1 new death in Czechia [source]
полоши се од БиХ

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Ова со Филипче ме потсети на времето кога работев во Скопје.
Газдата беше фин и искулиран човек ама кукавица невидена.
Кога и да гореше кај некој клиент и се препукуваме по телефон баткава или мене ме праќаше или една колешка да намалиме тензија. Клиенти му ѕвонат на приватниот телефон и ми го даваше мене да се разберам. Пепели се праевме, клиентот урла по телефони, тој скриен во друга канцеларија чека да завршам и да му пренесам.
Исто со Филипче, Заев и Спасовски форсираат срања со избори, другиве политичари си тераат по нивно и после Филипче го пуштаат да се брука по пресови, да релативизира, да бара логика во ова, да му го брани електоратот на Заев, да се понаша ко ништо да се нема десено, се е под контрола.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.837
Поени од реакции
17.487
Моментално ништо не е сигурно...Прво СЗО никаде не е константна со ставовите а да не збориме за другиве институции кој се политички мотивирани.Јужна Кореја една од подобрите земји вика носете маски барем каква и да е реално малку малку ке заштити а овие од СЗО викаат да носат маски само болните.Вчера испадна дека тоа со долгото име хлорокинот дека не давал резултати во лекувањето на пациентите.А некој земји како САД,Бразил и компанија ненормални кампањи си прават со тој лек.Кај нас Филипче вика дека под контрола се кластерите а 600 души имаме нови заразени.Во Охрид домашните се кријат дома а Скопјани по плажи.Се отишло у ПМ :)
Друже никој нормален тој етипски корумпиран кловн и останантите не ги зима здраво за готово. Значи како и кај филипче можеби се врвни лекари, али како политичари се нули. Едвај чекам за некое време да излезе нешто колку пари примил за да крие дека Кина била у гомна од вирусов, а ке излезе наскоро се надевам.

C

CoolIris

Гостин
Многу контрадикторности за толку кратко време. И додека на 15 заболени во март затвори се и на секоја прес конференција збореше за сериозноста на вриусот и постојано апелираше на седење дома, сега на 180 нови за 24ч, неколку мртви и 1000 активни случаи сме со отворени кафичи, кладилници и се е под контрола. Вирусот не е толку вирулентен и 90% од сите позитивни се асимптоматски. Кластерите се познати и се е под контрола. Кој кого тука прави будала?

И додека на почетокот од пандемијата ми скокавте тука што го бранев Филипче, еве сега и јавно да кажам дека сум целосно разочарана од последните постапки. Дозволи да биде уште една марионета на политичарите и нивните аспирации.

Неодговорно е да дозволиш 20 000 автомобили да го напуштат градот, да го напуштат најголемото жариште во државата и да отидат на викенд шема во делот од државата во кој нема никаков вирус.

И ова нема никаков поим со националност. Се работи за човечки животи! Пак ќе кажам вирусот не бира. Непочитувачите на мерките ќе го прошират вирусот до степен до кој стварно ништо нема да биде океј!
Неопходно е подлабоко размислување и акција. Или целосен локдаун (нешто што се покажало како ефективно во пандемиите низ историјата) или да не пуштат скроз.
Само да не се кука после дека нема да има медицински персонал...како што кажав, вирусот не бира.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.282
Поени од реакции
16.437
КАДЕ ДА СЕ ПАТУВА: Форбс состави листа на безбедни дестинации по Ковид - 19

На прво место е Тбилиси, главниот град на Грузија, а свое место на листата се најдоа и дестинациите како Крф, Азорските острови, Котор, Варшава, Виена, Бохињ и Малта го најдоа своето место на списокот. ...

Ало, каква Малта ве спопаднала...1416 случки/Милион
каква Виена, Австрија има 1871 случаи/Милион

Kajgana Shop

На врв Bottom