Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
12 март 2009
Мислења
20.282
Поени од реакции
16.437
ништо од врвот, паднавме по Нови Случки на #10 во Европа, а уште не испаднаа главните...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.876
Поени од реакции
23.429
Венко од херој стана кретен.
Полицискиот час у Скопје бил за да се спречат контактите на тоа 3то колено... пази богати.
Прво, зар не е поедноставно тоа 3то колено да се стави во самоизолација отколку цел град да го заклучуваш ?
Ако они веќе се во самоизолација, тогаш кој кур има потреба од полициски час ?
Ако не се, тогаш како ќе ги спречиш нивните контакти кога тие можеби отишле у Охрид ?

Второ, полицискиот се вовел за полесно земање брисеви. Ваљда ова значи дека ако на некој треба да му се земе брис, знаеш дека ќе го најдеш дома зошто е затворен градот.
Ако тие не се во самоизолација, уживај дека си сигурен дека ќе го најдеш дома, може заминал во туристичките места, што нели е се нормално, зошто тоа го очекувале.

Пак ќе кажам, од херој, Филипче стана дно!
Јас па мислам дека не го ебат два посто Венко и неговото мислење кога би кажал нешто во врска со полициски час.

А каков херој станал, незнам на што мислиш. За мене херој има друга дефиниција. Али ајт, друга тема е тоа.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Зарем вакви собирања не се одговорност на полицијата?

А зашто да не се прават скари по плажите? Луѓе,престанете да им се лутите на оние што им дошло преку кур дома да седат без причина и без некаков позитивен ефект

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Барем некои од новинарите нема да бидат послушни.
Еве Ѕвонко

кога ќе помине тоа време, ќе ги посети пак и ќе известува транспарентно.
Опозициските ќе се непослушни, тие се против избори, ги заболе за вирусот :D

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Многу полиција има низ Кисела Вода (во цивил се) 1000000 пати пред зграда ми застанаа и бараат дозволи а видат некој.
Се знае кај ќе покажуват мадиња,нека ги пренасочат силите таму кај што треба,а тоа сите знаеме каде е,ама таму фуфка:pos:.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Барем некои од новинарите нема да бидат послушни.
Еве Ѕвонко

кога ќе помине тоа време, ќе ги посети пак и ќе известува транспарентно.
Sвонко е послушен, само за другата партија е, многу просто.

Член од
30 април 2013
Мислења
356
Поени од реакции
207
Да напоменам Венко велеше на претпоследната пресконференција полицискиот час од 80 часови викендов е воведен поради непочитување на мерките

Член од
13 август 2013
Мислења
1.054
Поени од реакции
2.063
Јас сум болен од корона, 17 дена веќе, вчера ми стигна повторно позитивен. Моите дома и девојка ми ги тестираа само првиот пат, откако им заврши карантинот им направија анкета дали имаат симптоми и ги пуштија бидејќи немаат. Бараа да бидат тестирани им рекоа нема потреба. Нема точен одгоцор, веројатно некогаш тестираат некогаш не. Тоа е лудило.. мора да го тестираат секој после 14 дена. Цело време трубат дека 80% се асимптоматски, а услов за тест им е да имаш симптоми :tapp:
Ти си болен или само позитивен , мислам дека треба да се прави разлика.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Требаше одма забрана за меѓуградско движење одма со овој полициски, сега е касно, но сепак мора под итно како мерка да се воведе од понеделник, дури и да е проширена забраната сеуште да може да исконтролира.

Еве го пикот, ако некој го бараше, и еве го италијанското сценарио.
Не знам дали можат да воведат забрана ако не е полициски час и затворат излез, ама затоа подобро ќе им беше порано да почнуваше полицискиот час, а не од 21 часот.
Со тоа сите имаа доволно време после работа и до Охрид и Дојран да отидат.

Но, на крај ќе испадне подобро е да се шета народот за продолжени викенди и празници, ама да носи маска. Плус развој на домашниот туризам.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
А зашто да не се прават скари по плажите? Луѓе,престанете да им се лутите на оние што им дошло преку кур дома да седат без причина и без некаков позитивен ефект
затоа што после ова ќе збориме дека пак Филипче и неговите советници (или албанците) ќе се виновни за новите позитивни. Пишува, луѓето се собираат и не носат маски, спротивно и на редовните препораки и правила.
Еве и ова

ако немаат координација да не кажам разбирачка во влада и во Кризен Штаб, здравствениот систем и Филипче се најмалку виновни. Ни тој ни докторите ни сестрите не можеле сигурно да застанат на автопат да ги сопрат, ниту да одат по чаирските сокаци и да апсат, ниту сега да ги бркаат или казнат на плажа за неносење маски.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.197
Поени од реакции
8.279
Јас сум болен од корона, 17 дена веќе, вчера ми стигна повторно позитивен. Моите дома и девојка ми ги тестираа само првиот пат, откако им заврши карантинот им направија анкета дали имаат симптоми и ги пуштија бидејќи немаат. Бараа да бидат тестирани им рекоа нема потреба. Нема точен одгоцор, веројатно некогаш тестираат некогаш не. Тоа е лудило.. мора да го тестираат секој после 14 дена. Цело време трубат дека 80% се асимптоматски, а услов за тест им е да имаш симптоми :tapp:
Прати скриншот да видиме тоа резултатот?

@Anon ги виде сликите од звонко онаа сестрата без маска и без ракавици каде тоа се рашетува?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
затоа што после ова ќе збориме дека пак Филипче и неговите советници (или албанците) ќе се виновни за новите позитивни. Пишува, луѓето се собираат и не носат маски, спротивно и на редовните препораки и правила.
Еве и ова

ако немаат координација да не кажам разбирачка во влада и во Кризен Штаб, здравствениот систем и Филипче се најмалку виновни. Ни тој ни докторите ни сестрите не можеле сигурно да застанат на автопат да ги сопрат, ниту да одат по чаирските сокаци и да апсат, ниту сега да ги бркаат или казнат на плажа за неносење маски.
Бидна бељата кога на време не реагираа,сега не ти седам повеќе дома па што сака да биде

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ти си болен или само позитивен , мислам дека треба да се прави разлика.
Ако флигеовите капки му се заразни и во двата случаи, зошто побогу да се прави разлика, за плус колона во Ексел да штрака некој партиски вработен?

Kajgana Shop

На врв Bottom