Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
5 март 2018
Мислења
16.649
Поени од реакции
18.909
мрш бе таму, ја видов и шведска твоја, доста ми мрсиш со таа твоја европа, .... од кого ќе се заразиш ти во битола ко нема заразени, не гледаш овие индијанциве не седат дома а сите заразени, ти ќе се затвораш дома, за кој кур бе?
Ај чао, Шведска ја видел тој, шо виде во Шведска ај кажи ми

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Гарант ќе продолжат мерките да важат за Скопје, Тетово и Штип.
На така мириса работата
Ама за да продолжат мерките, ќе треба да им платат пак плати на приватњаците шо нема да работат.
А пари нема :)
И за градинките е истото, ако не ги отоворат ќе треба да им плаќаат продолжено породилно отсуство на мајките.
У мн лоша состојба е државава моментално и владава знае за тоа, исто и опозиција затоа е игранкава за кога да се иде на избори. Не дека им дошло за "здравјето" на граѓаните :ROFLMAO: да беше така до сеа ќе цветаше државава нели.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Имало некој муабет дека ќе се брани/контролира излез и влез во погодените градови?

Член од
14 август 2012
Мислења
1.707
Поени од реакции
738
И како ти се резултатите???
Мајка ми беше позитивна претходно и затоа ни кажаа самоизолација 14 дена, потоа и нас не тестираа домашните и на сите ни излезе негативен.

Член од
1 април 2009
Мислења
679
Поени од реакции
579
Имало некој муабет дека ќе се брани/контролира излез и влез во погодените градови?
Ако се потврди денешната бројка, која според неофицијални информации може да достигне и над 200, следната мерка што ќе биде воведена е полициски пунктови на излезите на градовите кои ќе се сметаат за жаришта на корона вирусот, велат извори на Фактор.
Воведување на ваков карантин, е целосно исправна работа и според епидемиологот Никола Оровчанец, кој за Фактор вели дека тоа е според сите правилници, како треба да се спроведе карантин.
Резултатите се уште се сумираат, наскоро, треба да бидат бидат официјално соопштени.
Инаку, најголемиот број на новозаразени повторно е од критичните општини.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.649
Поени од реакции
18.909
што да ти кажам, нема што да се кажува, кривава абер нема да навали
Прегледај го приврзокот 254483
Ало единствена земја се без никакви рестриктивни мерки, оди види за споредба во земји како Шпанија и Италија со три месечен карантин како си поминаа.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Накратко, во овие неколку децении кај нас се' се доведе во прашање и прерпе болни измени. Најпрвин економски не осакатија, направија од народот овци со пречки во развојот, потоа имавме војна и промена на устав, па економски не доосакатија и не раселија низ светов. Најшироко што може се отворија за бугарска, грчка, албанска, српска (всушност, за сечија) пенетрација. Сега е време за забрана за движење и обиди за физичко елиминирање на оној дел што се' уште не избегал од овде.
Во меѓувреме, се појави и преработка на еден познат хит на Зафир Хаџиманов.

Короно, црна короно, ах ааа

не гледај така подмолно, ах ааа

плуќава ми ја изгоре, ах ааа

срцево ми го разболе, ах ааа

Како рамазан бајрам ќе дотечам
во болница на раце ќе те однесам

како Шара ке израсне

Пандемијата наша голема

Не ме знаеш ниту сонуваш, ах ааа
Но и ти со мене во гроб век ќе векуваш, ах ааа

Член од
5 март 2018
Мислења
16.649
Поени од реакции
18.909
Ако се потврди денешната бројка, која според неофицијални информации може да достигне и над 200, следната мерка што ќе биде воведена е полициски пунктови на излезите на градовите кои ќе се сметаат за жаришта на корона вирусот, велат извори на Фактор.
Воведување на ваков карантин, е целосно исправна работа и според епидемиологот Никола Оровчанец, кој за Фактор вели дека тоа е според сите правилници, како треба да се спроведе карантин.
Резултатите се уште се сумираат, наскоро, треба да бидат бидат официјално соопштени.
И пак каснат со мерките,ова требаше да се спроведи пред една недела,а не сега од кога се распрскаа насекаде.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.478
Поени од реакции
9.202
Ало единствена земја се без никакви рестриктивни мерки, оди види за споредба во земји како Шпанија и Италија со три месечен карантин како си поминаа.
добро е, сега ме убеди, супер е шведска, нека продолжат како што тргнале.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Кај беа ова да го кажат некни, сега сите ја рашетаа короната низ Македонија. Од 20,000 возила вчера, во просек да речеме по 2 во возило, имаме 40,000 лица. Барем 100 од нив имаат корона па што сака нека е, сега кога ќе ја испосеат ќе видиме и пик и непик.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.649
Поени од реакции
18.909
добро е, сега ме убеди, супер е шведска, нека продолжат како што тргнале.
Никој не рече дека Шведска е супер, тука коментираме за свеста на народот.
Таму ако има мерки и карантин пиле нема да излези на улица.
И полицијата не е пристрасна како кај нас, едни да казнуваат а други да ги амнестираат.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.794
Поени од реакции
49.792

плуќава ми ја изгоре, ах ааа

срцево ми го разболе, ах ааа

Како рамазан бајрам ќе дотечам
во болница на раце ќе те однесам

како Шара ке израсне

Пандемијата наша голема

Не ме знаеш ниту сонуваш, ах ааа
Но и ти со мене во гроб век ќе векуваш, ах ааа

Толку е глупо ова што Дац и Митевски може да го преработат

Член од
30 април 2013
Мислења
356
Поени од реакции
207
Тоа значи дека ќе се врати полицискиот час т.е ќе продолжи во Скопје, Куманово, Тетово и Штип следната недела?

Kajgana Shop

На врв Bottom