Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.753
Поени од реакции
21.430
Ова не е нормално бе :eek::eek:

Во изминатово деноноќие 177 позитивни на Ковид-19, во Скопје 105!

Во последните 24 часа регистрирани се 177 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 1245 тестa.

Истовремено, 8 пациенти се излекувани, а починаа 2 пациентa позитивни на Ковид-19.
Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 2.789.
Распореден по градови бројот на новозаболени е следен:
Скопје – 105
Куманово – 26
Штип – 15
Тетово – 13
Гостивар – 8
Гевгелија – 2
Дебар – 1
Струга – 1
Велес -1
Битола – 1
Охрид – 1
Валандово – 1
Св. Николе – 1
Неготино – 1
Кад је гага и корона је блага .... лапај си гага вирусче !!!!

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.478
Поени од реакции
9.202
Сите се исти. Еве, исто како што беше во џамиите за Бајрам. (y)

па нормално, не може Битола да седе дома а немаат зарзени а Абдула да го дрви и да се зева со забите немиени, абе треба целосен бојкот на карантинов, човек дома да не остане, па ако има бал нека биде маскембал.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Идам сеа накај работа у Аеродром ќор човек нема ни кола на улица.
Исто Џорче/Хром/Влае. Мада мене кратка ми е дистанцата дом-канцеларија ама и со колегиве што зборам, сите истото го викаат, дека нема жив човек по улица.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Исто Џорче/Хром/Влае. Мада мене кратка ми е дистанцата дом-канцеларија ама и со колегиве што зборам, сите истото го викаат, дека нема жив човек по улица.
Јас сум Хром/Влае денеска,за 4-5 саати по улици ова е рекордно низок број на луѓе што сум сретнал у време на полициски час

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.314
Поени од реакции
10.341

Живеам во новите згради Настел што се кај Воен, од 45 стана у влез , два стана се останати со луѓе викендов.Зборувај ми за карантин.Најако е што луѓево што не се тука секако не се од Скопје.Ама затоа ќе ми дое Чолисмо екипа и ќе објаснува како они во Битола биле установа.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.753
Поени од реакции
21.430
Venko Filpce from Hero to Zero !!!! Не знае кај тера човечево, едно време успеваше во тоа што го правеше, ама како тргна работава ... пропадна под земја.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.545
Поени од реакции
22.217
Се сложувам со @kekoman1234

btw, имате стварно некој што познавате болен од Корона? Што се деси со Вучич фамилијата? Како најпозната погодено од Корона (А Дијабетис имаше човекот), жена му? Мартин Вучич... не ги фати корона?
Ja poznavam covek, postar e vo rizicna grupa koj go pomina. Ne e sala. Dozna deka ima poradi simptomi (temperaturi, oteznato disenje). Na vreme pojde da se testira i vo bolnica ama morase da bide prefrlen vo intenzivna i so maska mu davaa kislorod. Edvaj kurtuli od respirator. Uste mu e oteznato disenje. I da e sansata 1:10 virusot da pomine loso kaj mene, ja ne bi go potcenil. I da ne mi bide nesto mozam da go siram kaj mojve i drugi pa nekoj ke naebe. I na kraj ne se poznati trajnite posledici taka da kolku sto ne treba da panicime i ne treba da go podcenime. Ova sega sto se desava ke ima kontraefekt ama realno iftarskite sredbi kako ocekuvano mnogu go razsirija virusot.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.582
Поени од реакции
13.952
Член од
14 август 2012
Мислења
1.707
Поени од реакции
738
Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279

Филипче денес: Се е под контрола 70% од случаевите ни се познати случаи нема простор за паника

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не е точно ова, јас бев во контакт со заразен, ми рекоа 14 дена самоизолација. Прњд 4 ден докде екипа дома и не тестираа, после 2 дена кажаа и резултати.
Сепак, ти немаш 10к фалоуерс на фејсбук за тебе да ти веруваат.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.650
Поени од реакции
18.909
Saber Rider ви кажа пред 4 дена дека има 900+ и дека ќе ги сецкаат бројките. Мака ми е да собирам ама до среда максимум ќе излезат бројките сто посто.Плус многу одамна беше јасно дека ова следува зошто сега е зголемено тестирањето и плус неодговорните граѓани си го прават своето.На крајот од денот сите да не тестираат утре ќе имаме 50%+ позитивни на тестот.На некого му влијае на некого не, а некој нема никогаш ни да дознае дека имал корона.Работата е што има луѓе што може да починат од вирусов( како и секој друг ) само што за разлика од другите сега ни е дадено на тацна дека може да рокнат многу повеќе луѓе.Јас бев и уште сум дека треба да се остаи се на човекот и све у курац да иде, ама реалноста е дека ние со „контрола“ отидовме у курац а замисли без.

Идам сеа накај работа у Аеродром ќор човек нема ни кола на улица.Чисто се сомневам дека е така на други места. @cholismo
Јас немам излезено два дена од дома освен до маркет, последно кога бев излезена најнормално имаше луѓе низ град, широк сокак кафичите полни ама масите на растојание, во маркети нема турканици исто се почитуваат мерките, се држат на растојание луѓето
Единствено пред да го укинат полицискиот дури беа затворени кафичите паркот беше џичка луѓе затоа што градот е тој и цела Битола беше таму насобрана.
Автоматски споено мислење:

Ги зареков Гостиварчани :unsure:

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.198
Поени од реакции
8.284
Не е точно ова, јас бев во контакт со заразен, ми рекоа 14 дена самоизолација. Пред 4 дена дојде екипа дома и не тестираа, после 2 дена кажаа и резултати.
Од кај знаеме дека ја зборуваш вистината и ти ај прати скриншот од тестот?

Kajgana Shop

На врв Bottom