Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968

Да сме држава како што треба, Реисот шо го пукал короната и го правел Бангладеш ќе одговара за био-тероризам. :oeoeoe:

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Значи феномени за анализирање сте сите вие што ви смета "верглањето" дека албанциве го вратија вирусот па не верглање буквално треба да се протераат од државава такви амеби кои ги ставааат сите во животна опасност и го закочувааат цел систем нека идат таму у Мека, Медина па нека го остават животот на милост и немилост на Мухамед таму никој нема да се буни сите иста глава носат али ако малу ни е кога сме пасивен народ што молчи и трпи, дозволивме една племенска заедница да прави што сака.

Не ми јасно што е со пазарувањево ко да нема утре, за три дена дан умрете случајно од глад, ги гледам преполниле колици по марективе само се прават гужви непотребно.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Минута молк за @cholismo и @CoolIris ендемски вид во исчезнување кои последни останаа да веруваат во проектот измислен од мудрата муртинска глава „Едно опшесво за сите“.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.310
Поени од реакции
18.344
Значи феномени за анализирање сте сите вие што ви смета "верглањето" дека албанциве го вратија вирусот па не верглање буквално треба да се протераат од државава такви амеби кои ги ставааат сите во животна опасност и го закочувааат цел систем нека идат таму у Мека, Медина па нека го остават животот на милост и немилост на Мухамед таму никој нема да се буни сите иста глава носат али ако малу ни е кога сме пасивен народ што молчи и трпи, дозволивме една племенска заедница да прави што сака.

Не ми јасно што е со пазарувањево ко да нема утре, за три дена дан умрете случајно од глад, ги гледам преполниле колици по марективе само се прават гужви непотребно.
Не знам што ти е чудно, мајка ми пазари секој ден за 5 луѓе. Сеа треба да испазари за 5 луѓе за 3,4 дена. Воведуваш карантин 3,4 дена, чудно ти е што пунат колички луѓето.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.649
Поени од реакции
18.909
Минута молк за @cholismo и @CoolIris ендемски вид во исчезнување кои последни останаа да веруваат во проектот измислен од мудрата муртинска глава „Едно опшесво за сите“.
Два прсти друг пат ќе крениш за да ме прозиваш, седи сега.
Автоматски споено мислење:

А замисли да ги објават вистинските бројки, први ќе избиеме :)

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Не знам што ти е чудно, мајка ми пазари секој ден за 5 луѓе. Сеа треба да испазари за 5 луѓе за 3,4 дена. Воведуваш карантин 3,4 дена, чудно ти е што пунат колички луѓето.
Да али мислам дека повеќе штета може да се направи со ширење на вирусот

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.536
Поени од реакции
2.709

Вообичаено не сакам да се контрирам али треба да се направи разлика помеѓу вера и нација....Муслимани имаш насекаде низ Македонија и светот каде што бројот на заразени не е покачен чак и е намален.Така да оваа ситуација со повеќето заболени што се Албанци не би ја поврзувал со верата..Ке рече некој ама се собирале за ифтари и за Бајрам.Да тоа е точно али тоа е една од многуте причини поради кој не почитувале мерки поголемиот број заразени.Јас знам случаи што и кога не беше Рамазан за време на полициски час се собираа по дворови маала итн итн.Овде за жал се погоди месецот на постот многу повеќе да ги зголеми шансите вирусот да направи лом а иначе и без Бајрам истото ке се случеше поради куртони кој се собираа заради што мислат дека Корона не постои и слично.
Најголем проблем беше и што пуштија џамиите да се отворат...Не дека многу се собираат таму со оглед дека многу се муслимани на хартија само туку тоа беше уште еден голем повод еве нема ништо и само лажат нема корона.
Олеснувањето на мерките беше капак на се ова.До менталитетот е не е до верата...Јас сум голем верник али си практикувам со душа и срце и во џамија за време на кризата не сум стапнал.Едноставно си почитувам мерки без ни малку тоа да ја намали мојата верба...Другиве куртони што ке ги видиш и во џамија ке ги видиш и по европски бордели или кај МТВ кај нас.Да не се повторувам значи не е до верата до менталитетот утепан е.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.767
Поени од реакции
8.196
И денес скоро сите кој имаат свој куќи или станови после работа ќе му ја дувнат Охрид, Маврово или било каде во државава кај што е полабав полицискиот т.е не е три дена споен.

AAbrat

Член од
28 октомври 2015
Мислења
735
Поени од реакции
1.674
Ве молам вие шо сте од Скопје НЕ ДОАЃАЈТЕ викендов во Охрид. Остајте ги викендиците и становите ке има други денови за одмор. Вистина овде е мирно и е одлична прилика за бегство од настанатиот хаос , но мислите малце на сите нас. Сепак сите сме Македонци и треба да пазиме.
Не го пишувам ова од инает ниту од некој комплекс, едноставно многу изгубивме ние Охриѓани, не сте свени дека цели бизниси пропаднаја, не само на мали фирми, туку и еден куп апартмани што ги работаме 5 месеци за да живееме цела година, исто уште милион причини ради коронава пола од угостителите што отворија немаат да ги исплатат вработените, кредити тониме и што уште не.
БИДЕТЕ ОДГОВОРНИ СЕДЕТЕ ДОМА КЕ ИМА ДЕНОВИ ДА СЕ РАДУВАМЕ СИТЕ. (некогаш во иднина.......) :)

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Сабајле ми се јавуваат вознемирении роднини, пријатели и колеги што живеат во ЕУ.....сабајлево на вести сме биле ударна вест....викаат што се случува кај вас?
Филипче ќе го чуеме на прес: Ситуацијата е под контрола, избегнавме италијанско сценарио :facepalm:

Член од
5 март 2018
Мислења
16.649
Поени од реакции
18.909
Сабајле ми се јавуваат вознемирении роднини, пријатели и колеги што живеат во ЕУ.....сабајлево на вести сме биле ударна вест....викаат што се случува кај вас?
Филипче ќе го чуеме на прес: Ситуацијата е под контрола, избегнавме италијанско сценарио :facepalm:
Кој немал слушнато за нас еве шанса да не запознае :D

Kajgana Shop

На врв Bottom