Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Од сите луѓе на планетава Пеџа најде да го жалиш. Чочеците у Шпајз беа пред некој ден, исто негова кафана.

Пак ќе иде у Виетнам на одмор...ебаму „бизнисот“ со митење, дивоградби, лоша услуга и многу веројатно бедно платен персонал. Жали го ти.
Не се сите Пеџа.Како пример го посичив зашто случајно се затекнав па ми текна на сите општо

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.030
У Србија фудбал со публика.
кај нас среден век.
Ми фалат постовите на Дарданија за тоа како Србија и Русија се многу срање оти дозволија да им се рашири.

C

CoolIris

Гостин
Кризата се врати поради немањето апсолутно никаква свест од страна на одреден дел од Албанците и тоа треба да се каже јасно и гласно, не треба да се крие.
Едно е да кажеш свое мислење и став, ама сосем друга работа е константно да верглаш исти работи и да лечиш свои лични фрустрации на форумот.

Ова е говор на омраза! Не знам како ве толерираат искрено модераторите, ама ова вие што го пишувате тука е недемократски, националистички, расистички....дискриминирачки со еден збор.

Не знам од каде потребата и желбата за генерализација. Да, има Албанци со два грама мозок кои не почитуваат никакви мерки, тераат ифтари и други адети, ама меѓу нив има и такви кои ги почитуваат мерките.

И од друга страна имаш Македонци исто со два грама мозок, кои тераат први мај во викендица, со скари и триста други чуда, Македонци кои прават родендени и веридби, се собираат во двор со комшии за време на полициски час, ама имаш и такви кои ги почитуваат мерките.

Заклучок: без разлика дали си Македонец или Албанец, важно е да си индивидуално свесен и одговорен. И само тоа е спасот!

А овие нови мерки....ЗАЕБИ.
Тој што почитува ќе почитува и без мерки!

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.030
Едно е да кажеш свое мислење и став, ама сосем друга работа е константно да верглаш исти работи и да лечиш свои лични фрустрации на форумот.

Ова е говор на омраза! Не знам како ве толерираат искрено модераторите, ама ова вие што го пишувате тука е недемократски, националистички, расистички....дискриминирачки со еден збор.

Не знам од каде потребата и желбата за генерализација. Да, има Албанци со два грама мозок кои не почитуваат никакви мерки, тераат ифтари и други адети, ама меѓу нив има и такви кои ги почитуваат мерките.

И од друга страна имаш Македонци исто со два грама мозок, кои тераат први мај во викендица, со скари и триста други чуда, Македонци кои прават родендени и веридби, се собираат во двор со комшии за време на полициски час, ама имаш и такви кои ги почитуваат мерките.

Заклучок: без разлика дали си Македонец и Албанец, важно е да си индивидуално свесен и одговорен. И само тоа е спасот!

Ти си прочитала некои вести од земјава во врска со коронава у задњи две недели? Нешо интернет, телевизија...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.085
Поени од реакции
23.549
Kako ispagja muabetot vo poslednite strani ( a bogami i na fb kolku sto citam) , na pravoslavnite ne im e tolku za opasnosta od virusot tuku oti ovie odea na iftar ili kako i da se vika a ovie pak nemozat, demek obespraveni. Ko decata, oti tie da mozat a nie ne. Virusot, pfff ne e biten toj tuku oti tie da odat nie ne.
i koga sme kaj virusot eve vi na delo kolku e bezpolezen toj karantinot na koj se krstevte. Dovolno e eden od strana ili bilo kade i tolku od pridobivkite na karantinot. Ne samo tuka, bilo kade istiot muabet ke bidi. Utre bilo koja zemja da prijavi corona free, porano ili pokasno nekoj od nekade ke im se vtera i tolku od muabetot.
Za karantinot da uspee i da ima efekt okolu virusot treba cela planeta vo karantin, se drugo e made golo.
Tuku da be zaboraviv krivata ja pravevme, kapacitetite gi stedevme ili taka nesto.
I druga rabota. Da bese tolku smrtonosen i zarazliv kolku sto se tvrdi dosega eden nemase da ostani tuka, umreni po ulici ke lezeja posto da ne se lazime i da ne si pravime bajram so umot, niti policiskiot bilo kade se pocituvase dosledno, niti merkite za zastita se praktikuvaa dosledno od skoro nikoj, cesni isklucoci ajde ke recam. Do policiski cas site sobrani koj vo dvorovi skara pravat, se zurkaat, koj na livadi i po parkovi ispolegnati, koj doma drustva sobrani, koj na rabota so maska kolku da se reci. Mislam site imaat fb i instagram, site gledaat sliki koj sto i kade bil i pravel za vreme na policiski.

Последно уредено:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.837
Поени од реакции
17.489
У Србија фудбал со публика.
кај нас среден век.
Ми фалат постовите на Дарданија за тоа како Србија и Русија се многу срање оти дозволија да им се рашири.
Во Србија две недели по ред работат клубовите и дискотеките фул и мене ми е чудно како кај нив нема многу случаи плус Нови Пазар не го затвораа за време на коронава...

Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.438
Во случајот никој :D
сега се сеќавам, пред доста време, кога во Хрватска беа забранети кафаните во затворено, а работеше само кафаната на Парламентот ( а нивниот работи), па некој се побунија по медиуми ама се се замачка...

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.908
Поени од реакции
6.998
Ова може да се реши со одлучна акција, 14 дена сеопшт карантин за цела држава. И за тие што почитуваат и за тие што не почитуваат. Дотур само на храна и лекови. Рампи на сите граници, пиле да не прелета од странство во државава. Сета војска и полиција на улица, а посебно каде што има најмногу заразени, ги знаат по име и презиме и адреса. Па ако треба, помош и од НАТО. Нека знае цел свет дека овде живее неспособноќа од народ, кој со 1.8 мил. жители не може 2 месеци да го стави под контрола вирусот и има втор бран. Тие што треба да се тестираат, а одбиваат, за уши и в комбе и да се спроведат на тестирање или ако не сакаат, во државен карантин 14 дена, под строго обезбедување и трошокот сами да си го платат.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.030
Ова може да се реши со одлучна акција, 14 дена сеопшт карантин за цела држава. И за тие што почитуваат и за тие што не почитуваат. Дотур само на храна и лекови. Рампи на сите граници, пиле да не прелета од странство во државава. Сета војска и полиција на улица, а посебно каде што има најмногу заразени, ги знаат по име и презиме и адреса. Па ако треба, помош и од НАТО. Нека знае цел свет дека овде живее неспособноќа од народ, кој со 1.8 мил. жители не може 2 месеци да го стави под контрола вирусот и има втор бран.
you sweet summer child...

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.566
Поени од реакции
5.610

Заклучок: без разлика дали си Македонец или Албанец, важно е да си индивидуално свесен и одговорен. И само тоа е спасот!

Тотално си во право. Некогаш вистината, бројките, фактите ако бидат јавно кажани се говор на омраза, национализам, шовинизам итн.
Секоја чест за постот.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.283
Поени од реакции
16.438
Кризата се врати заради мешањето политика и медицина. Во време на пандемија треба да се прави стратегија а не да се меша политика и да се биде националист ;).
јас 10-на пати пишав на разни места, Пендаровски со акт да ги стави во мораториум сите политички партии До завршеток на Корона кризата, а за пример да ја скини партиската книшка и тој и Оливер и Венко и Османи... ама никој за таква идеја не смее ни да зуцне

Kajgana Shop

На врв Bottom