Сакам да знам!

• Креатор на темата Креатор на темата blue ladybug
  • Време на започнување Време на започнување
Ако имаш човек во МВР што работи особено оние дежурни што се на пријавници или за интервенции, преку компјутер одма ќе ти најде...или пак обичен полицаец ако е близок со тие за информации.
Ова зборам за нелегално, за легално не знам која е процедурата.
Мене ми заврши работа пријател обичен полицаец од пријавница ама ми нагласи дека не смее да дава инфо да бидеме умни ;)
како и шо мислев :)

Ако имаш човек во МВР што работи особено оние дежурни што се на пријавници или за интервенции, преку компјутер одма ќе ти најде...или пак обичен полицаец ако е близок со тие за информации.
Ова зборам за нелегално, за легално не знам која е процедурата.
Мене ми заврши работа пријател обичен полицаец од пријавница ама ми нагласи дека не смее да дава инфо да бидеме умни ;)

За да биде легално само преку адвокат ама се чека до 30 дена на одговор.
А за да биде побрзо за минута - две само преку ,,повикај пријател". :)

Сакам да знам процедура за боење и/или лакирање дрво...
Дали прво треба китирање? Дали има маса за китирање? Дали потоа треба примар?
Дали потоа лак или боја?

Дали знаете дали има викендичка за изнајмување во Лазарополе или Галичник? За до 8 луѓе (кревети) ми треба, за викенд петок,сабота,недела.
И по можност нешто простор за паркинг (немора личен, може и тревник/ливада некоја до куќата..)

Дали потоа лак или боја?
Не знам за која намена ти е, ама еве мое искуство и совети што ги добив кога правев од сара дрвена ограда - полици за зачини: ми рекоа да го премачкам дрвото со заштита, ја има безбојна и во боја, јас зедов палисандер боја. Ама тоа не е лак, само заштита. После може безбоен лак, ама јас уште немам ставено лак

Дали потоа лак или боја?
Јас прво го шмирглм, после боја или лак.

Дека не сум многу во тек, дали функционира и е отворен автобускиот/железничкиот меѓуградски превоз? И ако не е, дали има некое инфо кога би се отварал?

Дека не сум многу во тек, дали функционира и е отворен автобускиот/железничкиот меѓуградски превоз? И ако не е, дали има некое инфо кога би се отварал?
Возовите се движат по редуциран возен ред а за автобусите незнам.

Дали некој имал искуство или знае како оди процедурата за откуп на државно земјиште (пасиште)? Најдов дека во 2017 имало предлог закон за забрана на продажба на државно земјиште со цел заштита на истото, но не можам да најдам дали истиот стапил на сила. Исто така, дали тоа може потоа да се пренамени во градежно?

Дали некој има стиропор со имитација на цигла или камен залепено на внатрешени ѕидови?
Сакам да знам дали ова со имитацијата вреди, дали ја заменува циглата и каменот на изглед и како се чисти?

Дали некој има стиропор со имитација на цигла или камен залепено на внатрешени ѕидови?
Сакам да знам дали ова со имитацијата вреди, дали ја заменува циглата и каменот на изглед и како се чисти?
Мој пријател во викендица имаше камен имитација од стиропор на еден ѕид....не баш успешно заменува..се приметуваше и не е тоа тоа. Потоа стави вистински камен.
Се сеќавам дека стиропор панелите ги донесе од Грција, прилично висока класа. За чистење и одржување не знам.

Имаш подобро решение зш стиропорот лесно се оштетува. Каменот е скап 30 евра квадрат. Има гипс имитација на камен и плочки далеку поефтино

Имаш подобро решение зш стиропорот лесно се оштетува. Каменот е скап 30 евра квадрат. Има гипс имитација на камен и плочки далеку поефтино
Не е до цената, него сакам нешто што после некое време ќе може лесно да се смени.

Не е до цената, него сакам нешто што после некое време ќе може лесно да се смени.
Стиропор изгледа многу лошо...после кратко време фаќа прашина која не можеш убаво да ја избришеш..
Камен е камен...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom