Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Верувале - не верувале, заебавте работа у пичку матер. Исклучок се Дебарчани. Некоја друга сорта ќе се они.
Не само Дебарчани и во другите градови има Албанци ама овие од Скопје посебна семка ќе да се.

Мислев со албанци поздрави и гушкања. Реално посебен свет сме, у скопје бар.
Инаку на нивото на цг, хрватска не сме ради нашата социјализција туку поише ради албанците. Глеај ги македонските градови, по 1, 2 случаи имаат сега. Нашите се стрпија 3 месеци, и летово да останеа изолирани пак глеаме кај се случаевите.
Ако е точна сликана од Дебар Маало, тогаш по ништо не се разликува од ифтарот и за две недели пак скок ќе има :)

Читај уште еднаш, едитирано е.

Ни албанци ни македонци веруваат во вирусот, читај коментари по фејсбук на секоја објава во врска со корона.
и двете заедници не веруваат, и двете заедници се срање и немаат свест, а сепак 80% (можда и повише) од новозаболените, на кои се должи тоа што деновиве имаме мартовски цифри, се од ифтарски кластери, од Чаир, Сарај, Тетово, Синѓелич

У Липково знам полиција не иде и таму кујзнае што се дешава и кај ги лечат и закопуваат заразените кои ги кријат и за кои лажат пред здравствените власти.

Освен швалер или швалерка не знам кој друг не би кажале овие 58 заразени. [emoji1]

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

и двете заедници не веруваат, и двете заедници се срање и немаат свест, а сепак 80% (можда и повише) од новозаболените, на кои се должи тоа што деновиве имаме мартовски цифри, се од ифтарски кластери, од Чаир, Сарај, Тетово, Синѓелич

У Липково знам полиција не иде и таму кујзнае што се дешава и кај ги лечат и закопуваат заразените кои ги кријат и за кои лажат пред здравствените власти.
Ја мислам дека треба да се остават колективен имунитет да стекнат!

Се зголемува бројот на заболени во земјава, за 24 часа 52 нови случаи, починаа 4 пациенти

Во последните 24 часа регистрирани се 52 нови случаи на заболени од Ковид-19. Резултатот е добиен по изработени 661 тест.

Распоред по градови:
Скопје – 26
Тетово – 9
Штип – 7
Куманово – 6
Струга – 2
Велес – 1
Кочани – 1

Истовремено, 30 пациенти се излекувани, а починаа 4 пациенти позитивни на Ковид-19.
Двајца од починатите се од Скопје, еден е од Тетово и еден од Велес.
Со ова вкупниот број позитивни случаи во земјава достигна 2130.
Излекувани се 1516, а починале 126 пациенти.

Скопје е хорор стори....

Верувале - не верувале, заебавте работа у пичку матер. Исклучок се Дебарчани. Некоја друга сорта ќе се они.
Дебар, Струга се Тоски, овие ти се Геги. Малку се поразлични и Тоските не можеш да ги познаеш како зборат. Малку е друг менталитетот, тие се понормални од овие.

Anyway, јас искрено очекував Албанците да заебат работа и не знам кој не би очекувал, со оглед на нивното групно понашање и менталитет. Значи скроз реално ми беше тоа што овие од Дебар лажеа на граница, а нивните сограѓани ги толерираа, па се створи кластер поголем од сите Цаци и Кондратенковци, со мртви и карантин на општината. Всушност, мислам дека тоа е до сега најголемиот кластер кај нас.
Но, воведоа карантин таму и населението, после иницијалните глупости се придржуваше кон мерките, па стивна Дебар. Пошто видоа дека не е шала и дека гинат луѓе.

Е, после тоа како албанската заедница не извлече поука од Дебар, е тоа не ми е јасно. Дури и мене ме изненадија. Па уште се курчат по интернет со миљон слики - хаха не важи полициски час за нас, ние сме над закони, каурите нека седат по дома, хахаха... Чекај, ене го Дебар, видовте што се деси. Не контам, како после Дебар до толку се изидиотизираа. Изглеа се поутепани дури и ја што мислам.
Автоматски споено мислење:

Ако е точна сликана од Дебар Маало, тогаш по ништо не се разликува од ифтарот и за две недели пак скок ќе има :)
апсолутно по ништо, али тоа за недела две...

Освен швалер или швалерка не знам кој друг не би кажале овие 58 заразени. [emoji1]

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
преформулирај го ова
ја не го сфаќам

Последно уредено:
Дебар, Струга се Тоски, овие ти се Геги. Малку се поразлични и Тоските не можеш да ги познаеш како зборат. Малку е друг менталитетот, тие се понормални од овие.

Anyway, јас искрено очекував Албанците да заебат работа и не знам кој не би очекувал, со оглед на нивното групно понашање и менталитет. Знач скроз реално ми беше тоа што овие од Дебар лажеа на граница, а нивните сограѓани ги толерираа, па се створи кластер поголем од сите Цаци и Кондратенковци, со мртви и карантин на општината. Всушност, мислам дека тоа е до сега најголемиот кластер кај нас.
Но, воведоа карантин таму и населението, после иницијалните глупости се придржуваше кон мерките, па стивна Дебар. Пошто видоа дека не е шала и дека гинат луѓе.

Е, после тоа како албанската заедница не извлече поука од Дебар, е тоа не ми е јасно. Дури и мене ме изненадија. Па уште се курчат по интернет со миљон слики - хаха не важи полициски час за нас, ние сме над закони, каурите нека седат по дома, хахаха... Чекај, ене го Дебар, видовте што се деси. Не контам, како после Дебар до толку се изидиотизираа. Изглеа се поутепани дури и ја што мислам.

апсолутно по ништо, али тоа за недела две...
У Скопје мислам дека има и многу "избеглици" од Косово на времето останато.Тие се исто така,многу опасно племе

Може сега ќе им дојде памет дека "каурот" не им мисли лошо и дека нема потреба да се курчат по секоја цена. Ама може...

Од 6-ти март е првиот случај и до сега сме имале само три-четири дена со повеќе од денес новозаболени.

Ни албанци ни македонци веруваат во вирусот, читај коментари по фејсбук на секоја објава во врска со корона.
Тачно,но Македонците за разлика од вас се општествено одговорони,и почитуваат ред и поредок,воглавном.
А вие дека се праевте кураципол сеа ќе цркате ко пацови!

Дебар маало вчера.
Бројките од кафичите/кафаните ќе се видат за 2 недели. Денешните бројки се од “не може вирусот да го влезе у Сарај”.
Шо менталитет ќе бевме, јзк!

Камиказа нација. Да седиш дома 2 и кусур месеци и за еден ден да си направиш тотална лоботомија ...

Прегледај го приврзокот 253402
Чекај малку, вака граѓаните од метрополата?? Нема шанси... Сигурно се студенти од провинција.

Зошто едноставно не се воведат карантини по општини. Која општина или населено место е кластер лупни пунктови и 24 часа полициски час и шибај масновно тестирање внатре на сите контакти.
Значи географска изолација и таргетирани полициски часови функционираат најдобро од се до сега што сум видел.
Излгеда кај нас им е прпа да го затворат Сарај на пример.

Зошто едноставно не се воведат карантини по општини. Која општина или населено место е кластер лупни пунктови и 24 часа полициски час и шибај масновно тестирање внатре на сите контакти.
Значи географска изолација и таргетирани полициски часови функционираат најдобро од се до сега што сум видел.
Излгеда кај нас им е прпа да го затворат Сарај на пример.
За да го затворат Сарај ќе треба помош од НАТО да бараат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom