Малолетни пушачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
не пушам...верувале или не, не сум ни пробал...тоа ме прави “добар“?? не, тоа вас ве прави “лоши“...

Пушим два-три пати у година и тоа кога треба да му правим друштво на некому. Одвратни ми се, го мрзим чадот и уште полошо гледам деца од 6-7 одд. пушат.

Ваљда у смисла лоши затоа што уништувате и загадувате со цигарите :)

нее бе брат...ако уништуваме некој тоа сме самите себе си и на други мислам не треба да му е гајле...а на некој ако не му се седи со мене дека пушам цигари..ако мене ме карактеризира со цигарите...тогаш го жалам тој човек...не се гледа така на тие работи...а ако му смета цигарата на некој јас не го терам со сила да се дружи некој со мене...можи слободно да си оди.....за загадување....секој на некаков начин загадува...не само ние...и непушачите загадуваат па никој нешто не вели...

Немам пробано до сега а и не ни планирам понатаму
Имам некаква одбојност кон цигарите заради мајка ми. Она пуши уште од 8 одд и неможе да ги откаже:icon_neut Несакам да станам и јас зависна или да ме фаќа криза кога ке нема цигари

Друштво што ми е од основно 95% пушат,не сум сакала никогаш ни да пробам иако буквално секој ден бев во нив и се гушев во тој чад, сум била во друштво и кога 15 души пишат а само јас не :pipi:

нее бе брат...ако уништуваме некој тоа сме самите себе си и на други мислам не треба да му е гајле...а на некој ако не му се седи со мене дека пушам цигари..ако мене ме карактеризира со цигарите...тогаш го жалам тој човек...не се гледа така на тие работи...а ако му смета цигарата на некој јас не го терам со сила да се дружи некој со мене...можи слободно да си оди.....за загадување....секој на некаков начин загадува...не само ние...и непушачите загадуваат па никој нешто не вели...
Не карактеризирам по тоа пуши или не :) Ама и вие пушачите на пример ако глеате дека мене ми смета па стајте ја у другата рака цигарата, можете нели :) А многу ме нервира коа некој шо го знам, до 15-16 и дури и 17 не пушел и после зема цигара со надеж дека ќе се смири.. а дека само вас се аништувате, не. Вие се уништувате ама и ние вдишуваме 2 третини од чадот и ја џабе не пушам коа па сум пун со дим од цигари :) позз

Не карактеризирам по тоа пуши или не :) Ама и вие пушачите на пример ако глеате дека мене ми смета па стајте ја у другата рака цигарата, можете нели :) А многу ме нервира коа некој шо го знам, до 15-16 и дури и 17 не пушел и после зема цигара со надеж дека ќе се смири.. а дека само вас се аништувате, не. Вие се уништувате ама и ние вдишуваме 2 третини од чадот и ја џабе не пушам коа па сум пун со дим од цигари :) позз

а фала богу ако видам на некој дека му смета а не ми вели ништо јас се префлам на друго место или ја клавам во другата рака како шо велиш ти...а за другото јас ти велам...никој не те тера да се дружиш со пушачите нели?никој не те има фатено за гуша...слободно замини си...а ако не сам си дозволил така да те уништува,мене ако ми смета нешто си заминувам не го трпам...:smir: позз

Јас пушам.. Имам читано дека потребата за цигара се врзува со потребата да ја допираш устата со нешто..Сметам дека е до некаде во право..
А тоа дека ако и двајцата родители ако се пушачи, детето ќе биде против тоа не е мора да значи.. моите родители се страстни пушачи па и јас пушам..
Се е до индивидуата.. :toe:

Пушам ... Сум почнал у редовно од прва год. и така до сега ... Брат ми не пуши ни татко ми само јас и мајка ми ...

не сум ни пробала,а најверојатно немат да пробам ни во иднина. Шо знам,некако одбивни ми се цигарите, и дома никој не пушит, и плус глупо ми е кога ќе видам деца осмо одделение со цигаре в рака. Не личи едноставно.

Ни сум пробал, ни ќе пробам.Сите порано така велеа, ама ене ги сега, сите од клас пушат.Јас инает бе, не пушам:)

Имам само еднаш пробано и тоа ми беше најголема глупост ама се ставив на инает веке никогаш да не пробам и така и се одвива тоа:toe:

Пушам ептен ретко,онака чисто за разонора,1 во неделата

Јас не сум баш некој страствен пушач, али пушам понекогаш. Јебига еднаш се живее, мора од се да се проба.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom