Здраво на сите овде сум нов на овој форум и затоа ќе ми треба вашата помош и вашето лично мислење за оваа тема
Како до инвалидска пензија во оваа вукојебина се работи за мој братучед....Во сообраќајна несреќа пред 30 години остана со парализирана рака ,а до пред 4 години му открија рак на крвта....значи оди на комисија првостепенска и му Велат дека е 70% способен за работа...како е можно сето тоа ако мислат за мито да им даде ахааа едвај крај со крај врзува...инаку од 2005 до 2018 кога и да иде го одбиваат...само се прашувам милост имаат ли кон сиромаштијата .....
Ако сакаш малце да се замараш, а искрено ја да сум би се замарал, прати пораки(email) до различни медиуми. Медиуми во моментов како офнет, и посебно „опозициските“ како република или инфомакс, ќе објават. Прати и до Алсат и остали. Биди упорен и пиши ги со име и презиме сите што го направиле способен за работа. Прати им детален документ, со факти со опис за случајот.
У нашава држава, за сите мајмуни што работат државно, само вака. Додека некој се мучи, Нина групер ќе си зима субвенција за проект, неповратни средства. Испообјавиги насекаде, да се вртат по интернет со слики, име, презиме. Верувај дека само така ќе те сватат сериозно следен пат кога ќе отидеш, и башка ке добијат мал притисок од друга страна.