Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Здраво друштво,
што документи се потребни за подигање на указ и колку се плаќа. Постапката ми е преку конзулатот во Битола

Дечки денес промена во Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија :vozbud:

Има шанси после ова отказ? Тханкс

Na finalna sum od pred otprilika 2 meseca, intervju vo Bitola vo juli 2018, obrazuvana prepiska 27.11.2018. Broj na prepiska 17***/2018. Nekoj dali znae otprilika koga da se ocekuva promena vo (daj Boze) polozotelno?
I jas juli 2018 bev na intervju bo Bitola, samo mene prepiskata mi bese od 28.11.2018 so broj 22... i mi se smeni pred mesec dena vo finalna ..ok mozebi posporo kaj mene odi bidejki sum preku roditel sto e nesto najbanalno ama toa e..a za promena vo polozitelno gledam ima nekoi sto bile od fev vo finalna a im se smeni mesecov :) taka da jas se nadevam juli da mi se smeni :) ...pozz do site

Последно уредено:
Дечки денес промена во Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Република Б'лгарија :vozbud:

a kolku vreme bese na finalna? od koga do koga?

Здраво, колку временски период треба да се чека за добивање на пасош одкако ќе се поминат прашањата ? во нормални услови а не моментално,секако. Минатата година во Ноември ги поминав прашањата, од прилика година ? година ипол ?

Здраво друштво,
што документи се потребни за подигање на указ и колку се плаќа. Постапката ми е преку конзулатот во Битола
Dve sliki pasos format , dve kopii od pasos ,pasosot I izvod na rodeni SE plaka 36 evra za drzavjanstvo I 15 za legalizacija na izvodot

Здраво, колку временски период треба да се чека за добивање на пасош одкако ќе се поминат прашањата ? во нормални услови а не моментално,секако. Минатата година во Ноември ги поминав прашањата, од прилика година ? година ипол ?
Od intervju do pasos 2.5-3 godini ako ti e se vo red so dokumentite.

Od koga si na finalna

Posle podiganje ukaz kolku vreme treba za pasos vo raka da imas?

Dali seuste baraat dokument za adresa vo Bugarija koga se podnesuvaat dokumentite za intervjuto, i dali nekoj go ima toj obrazec?

Да така и јас пресметував според статусите.

Мај 2019та на интервју, АКО биде се во ред (да се запне некој на мали грешки на документите и да јадам отказ), ова време за 2 години (мај / јуни 2022) БИ ТРЕБАЛО да имам пасош у рака :)

Никој со сигурност не се знае. Од 2-5 години. Во тој временски рок ке знаеш на што си. Или ке земеш, или отказ.

Не мора да значи. Никогаш не знаеш што ке измислат бугарите . Од година во година се менуваат правилата на игра, па знаат некои да заглават и доста подолго од тоа. Како на пример јас. Интервју 2016. Пасош во рака 2020. После 4 години. ;)

Да така и јас пресметував според статусите.

Мај 2019та на интервју, АКО биде се во ред (да се запне некој на мали грешки на документите и да јадам отказ), ова време за 2 години (мај / јуни 2022) БИ ТРЕБАЛО да имам пасош у рака :)
mnogu e toa :(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom