Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Здравствено се сите осигурани, нема поќе некој што оди на работа без здравствено осигурување. За работното време да, поголем дел се на пола работно време осигурани ама тоа не му влијај на месечните примања и здравственото осигурување.
А за Кромберг да се надеваме дека нема да се оствари сценариото со бројот на отпуштања :)

Настрана од поголемите градови каде што можеби добар дел се пријавени угостителските работници, во останатите градови верувај дека сликата е далеку од таква каква што пишуваш. Работаат на дневници на рака, плус бакшиш и воопшто не се пријавени како вработени. Не им се плаќа ни здравствено, ни пензиско осигурување воопшто. Од локали со 5+ вработени, максимум имаат 1-2 пријавени и тоа оние кои што им се постојани на подолг рок...и тоа е прашање сепак.
Доста угостители не можат да бараат помош по вработен затоа што истите не им биле во работен однос пред пандемијава...Пак *бана страна се работниците кои ем не се осигурани, а сега не можат ни минималец да добијат зато што не се пријавени како вработени...

Здравствено се сите осигурани, нема поќе некој што оди на работа без здравствено осигурување. За работното време да, поголем дел се на пола работно време осигурани ама тоа не му влијај на месечните примања и здравственото осигурување.
А за Кромберг да се надеваме дека нема да се оствари сценариото со бројот на отпуштања :)
Ќе се изненадиш ако ти кажам дека има и здравствено шо не се осигурани, ги има многу :)

Сојузот на здруженија на пензионерите на Македонија денеска предложи за граѓаните над 67 години да важат истите мерки за заштита од коронавирусот како и за останатото население.

-Сметаме дека ограничувањето на времето за движење до сега имаше свое оправдување, но во услови на смирување на пандемијата Ковид 19, како неопходна потреба за пензионерите е слободно движење со доследно почитување на мерките што ќе важат и за останатото население

Џабе се трескаја од земја некои членови, дека младите со нивното излегување ги загрозувале старите...сами си бараат слобода да шетаат.

Сојузот на здруженија на пензионерите на Македонија денеска предложи за граѓаните над 67 години да важат истите мерки за заштита од коронавирусот како и за останатото население.

-Сметаме дека ограничувањето на времето за движење до сега имаше свое оправдување, но во услови на смирување на пандемијата Ковид 19, како неопходна потреба за пензионерите е слободно движење со доследно почитување на мерките што ќе важат и за останатото население

Џабе се трескаја од земја некои членови, дека младите со нивното излегување ги загрозувале старите...сами си бараат слобода да шетаат.
Па кога веќе се се отвара не гледам која е поентата тие да седат дома затворени, кај нас голем дел живеат во заедница со старите, ако јас на пример се шетам слободно и имам шанса да се заразам тогаш автоматски и него го загрозувам дома.

Peja дозволи ми а прочепкам низ историјата на претражување ке ти ги ставам тука сите што ги имам најдено
Нема проблем. Најсериозно, не сум саркастичен, стварно ме интересира. До сега се' што јас прочитав контра ми наликува на контра 5г движење и антиваксери без аргумент. Можеби и јас гледам субјективно на работите и не им давам шанса, не велам не, затоа би сакал да прочитам што нобеловци кажале и мислат, со факти и аргументи се разбира а не бабини деветини муабети налик „на брат ми другар, па негов колега парел кучиња, тој најмалото што го зема има братучетка е па на нејзе другарка и кажувала дека плаќале 3000 евра за да се пише Корона, проверено“.

:lolzz: што ќе се уплаќа бре
Другар работи во кладилница. Денес имале само пинг понг натпревари, неколку пријателски во фудбал и ФИФА ФУДБАЛСКИ НАТПРЕВАРИ НА СОНИ :oleee:

cs go, dota, lol ima turniri nonstop :D

igracive zakani po srmt dobivaat period oti ke prodaat nekoja partija za online turnir koj nema nikakvo znacenje

Можи да се кладат на тоа колку заболени ќе има утре во САД, Русија итн

Аустралија изигра приолично солидно со коронава ама мислам на крајов ќе ја посерат. Може да кажам дека животот е вратен во нормала, ништо не се осеќа, сообраќајот наликува како порано, се прават веќе гужви, ...сега од петок се отворале клубовите и пабовите, мислам тоа не им требаше, па спортов се уште е суспендиран а тие пабовите ги отворија, мислам грешен потез.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom