Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.738
Поени од реакции
9.491
Здравствено се сите осигурани, нема поќе некој што оди на работа без здравствено осигурување. За работното време да, поголем дел се на пола работно време осигурани ама тоа не му влијај на месечните примања и здравственото осигурување.
А за Кромберг да се надеваме дека нема да се оствари сценариото со бројот на отпуштања :)
Настрана од поголемите градови каде што можеби добар дел се пријавени угостителските работници, во останатите градови верувај дека сликата е далеку од таква каква што пишуваш. Работаат на дневници на рака, плус бакшиш и воопшто не се пријавени како вработени. Не им се плаќа ни здравствено, ни пензиско осигурување воопшто. Од локали со 5+ вработени, максимум имаат 1-2 пријавени и тоа оние кои што им се постојани на подолг рок...и тоа е прашање сепак.
Доста угостители не можат да бараат помош по вработен затоа што истите не им биле во работен однос пред пандемијава...Пак *бана страна се работниците кои ем не се осигурани, а сега не можат ни минималец да добијат зато што не се пријавени како вработени...

Член од
5 март 2018
Мислења
16.662
Поени од реакции
18.914
Здравствено се сите осигурани, нема поќе некој што оди на работа без здравствено осигурување. За работното време да, поголем дел се на пола работно време осигурани ама тоа не му влијај на месечните примања и здравственото осигурување.
А за Кромберг да се надеваме дека нема да се оствари сценариото со бројот на отпуштања :)
Ќе се изненадиш ако ти кажам дека има и здравствено шо не се осигурани, ги има многу :)

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
Сојузот на здруженија на пензионерите на Македонија денеска предложи за граѓаните над 67 години да важат истите мерки за заштита од коронавирусот како и за останатото население.

-Сметаме дека ограничувањето на времето за движење до сега имаше свое оправдување, но во услови на смирување на пандемијата Ковид 19, како неопходна потреба за пензионерите е слободно движење со доследно почитување на мерките што ќе важат и за останатото население

Џабе се трескаја од земја некои членови, дека младите со нивното излегување ги загрозувале старите...сами си бараат слобода да шетаат.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.662
Поени од реакции
18.914
Сојузот на здруженија на пензионерите на Македонија денеска предложи за граѓаните над 67 години да важат истите мерки за заштита од коронавирусот како и за останатото население.

-Сметаме дека ограничувањето на времето за движење до сега имаше свое оправдување, но во услови на смирување на пандемијата Ковид 19, како неопходна потреба за пензионерите е слободно движење со доследно почитување на мерките што ќе важат и за останатото население

Џабе се трескаја од земја некои членови, дека младите со нивното излегување ги загрозувале старите...сами си бараат слобода да шетаат.
Па кога веќе се се отвара не гледам која е поентата тие да седат дома затворени, кај нас голем дел живеат во заедница со старите, ако јас на пример се шетам слободно и имам шанса да се заразам тогаш автоматски и него го загрозувам дома.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Peja дозволи ми а прочепкам низ историјата на претражување ке ти ги ставам тука сите што ги имам најдено
Нема проблем. Најсериозно, не сум саркастичен, стварно ме интересира. До сега се' што јас прочитав контра ми наликува на контра 5г движење и антиваксери без аргумент. Можеби и јас гледам субјективно на работите и не им давам шанса, не велам не, затоа би сакал да прочитам што нобеловци кажале и мислат, со факти и аргументи се разбира а не бабини деветини муабети налик „на брат ми другар, па негов колега парел кучиња, тој најмалото што го зема има братучетка е па на нејзе другарка и кажувала дека плаќале 3000 евра за да се пише Корона, проверено“.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.188
Поени од реакции
84.060
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.986
Поени од реакции
74.058

:lolzz: што ќе се уплаќа бре
Другар работи во кладилница. Денес имале само пинг понг натпревари, неколку пријателски во фудбал и ФИФА ФУДБАЛСКИ НАТПРЕВАРИ НА СОНИ :oleee:

Член од
7 септември 2016
Мислења
290
Поени од реакции
448

cs go, dota, lol ima turniri nonstop :D

igracive zakani po srmt dobivaat period oti ke prodaat nekoja partija za online turnir koj nema nikakvo znacenje

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.455
Поени од реакции
18.456

Можи да се кладат на тоа колку заболени ќе има утре во САД, Русија итн

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.213
Аустралија изигра приолично солидно со коронава ама мислам на крајов ќе ја посерат. Може да кажам дека животот е вратен во нормала, ништо не се осеќа, сообраќајот наликува како порано, се прават веќе гужви, ...сега од петок се отворале клубовите и пабовите, мислам тоа не им требаше, па спортов се уште е суспендиран а тие пабовите ги отворија, мислам грешен потез.

Kajgana Shop

На врв Bottom