- Член од
- 23 август 2015
- Мислења
- 13
- Поени од реакции
- 0
Hyundai Accent 2000 1.5l benzin/plinШто кола е и со кој мотор?
Дали е на плин?
Hyundai Accent 2000 1.5l benzin/plinШто кола е и со кој мотор?
Дали е на плин?
300 евра му зедоа на еден другар, астра ф 1.6 бензинA kolku kosta da se osvezi motorot karikite da gi smenam dihtong da se sredi glavata i ventilite i dali se isplati
Da prdlozis nekoj sto ramni glava so ke ja srediМенување на карики, ремонт и слично воопшто не се исплати ама ако не троши масло нема потреба карики да чепкаш. Ако троши поарно најди друг мотор.
Само диктон да се смени макс 10 000 ден со гумици, вентили, шлајфање на глава и сл.
Ima tatko mi prijatel ke smeni se so treba ne problem ama toj ne reparira glava , pa na kraj kraeva moze sam ke zeam ke ja sredam imam alat ne e filozofija samo odzema mnogu vremeНе знам друже од каде си,,,ама секој посолиден механичар ќе ја среди, нема ништо сложено на тој мотор.
На моја кола, што ми иди скоро еднаш годишно не би сакал да ми ја искористат. За поголеми км и возен парк сигурно е convenient.Sto mislite za menuvanje ulje so racna vakuum pumpa? Gi znam prednostite ali dali ima maani? Nekoi vikaat ne go vadele celo ulje, nekoi vikaat edna lazicka ulje ostanuvalo , isto znam i ovlastenite servisi i mnogu drugi servisi gi koristat.
Не би требало да е толку видно потешко, на без серво кола немаше забележливо влошување, а на серво не знам како би осетил. Ако е мал степен дај си една недела да "залегнат" ама ако е многу уште една проверка да направите.drugari staveni novi sponi dugacki i kratki deneska , i volano ide potesko ovoa mislam deka e normalno ili dajte mislenje mos e smesno prasanjeto ali toa e