Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Изгорен диктон на глава, иако не чади. Класичен проблем за кола на плин.

Ако тече од некаде, нема шанси литро две антифриз на недела да троши и да не приметиш каде е проблемот. Тоа е огромна количина. Дури и низ капаче да го дува пак ќе се примети.

Диктонот е, иако не дува меури или нема “мајонез“ на капачето за масло.

Последно уредено:
Член од
23 август 2015
Мислења
13
Поени од реакции
0
posleden pat mi smenija antifriz pred 2 god koga pravev servis mozne i da e nekoj falsh zosto se napravi kako rgja inace prethodno sam koga go menjav stavav od plaviot sea mi stavija crven antifeiz a prethodno ne mi se desilo da mi trosi go menjav na 5god i uste bese cist i posle 5 god

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Нема толку врска каква боја е антифризот, ако почнало да го троши ќе го троши каков и да ставиш, ако не троши не троши. Ова е пред се со моторот проблем, оди низ диктонот во цилиндрите антрифризот и го исфрла низ ауспух.

Баш тоа што не е чист антифризот сега укажува на проблем со диктонот.

Член од
23 август 2015
Мислења
13
Поени од реакции
0
A kolku kosta da se osvezi motorot karikite da gi smenam dihtong da se sredi glavata i ventilite i dali se isplati

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Менување на карики, ремонт и слично воопшто не се исплати ама ако не троши масло, има добра компресија нема потреба карики да чепкаш. Ако троши поарно најди друг мотор. Нема никаква гаранција дека и ремонт да направиш ќе се оправи моторот, нема масло да троши и сл.

Само диктон да се смени макс 10 000 ден со гумици, вентили, шлајфање на глава и сл.

Член од
23 август 2015
Мислења
13
Поени од реакции
0
Менување на карики, ремонт и слично воопшто не се исплати ама ако не троши масло нема потреба карики да чепкаш. Ако троши поарно најди друг мотор.

Само диктон да се смени макс 10 000 ден со гумици, вентили, шлајфање на глава и сл.
Da prdlozis nekoj sto ramni glava so ke ja sredi

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Не знам друже од каде си,,,ама секој посолиден механичар ќе ја среди, нема ништо сложено на тој мотор.

Член од
23 август 2015
Мислења
13
Поени од реакции
0
Не знам друже од каде си,,,ама секој посолиден механичар ќе ја среди, нема ништо сложено на тој мотор.
Ima tatko mi prijatel ke smeni se so treba ne problem ama toj ne reparira glava , pa na kraj kraeva moze sam ke zeam ke ja sredam imam alat ne e filozofija samo odzema mnogu vreme
Od skopje sum

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.132
Најди кај шлајфаат прашај по механичари и земи сам среди ја најубо ако имаш знаење и услов, од тоа нема подобро. Никој нема толку внимание да обрне, секој мајстор гледа побрзо да биде работата за наредната кола да ја стави во гаража.

Член од
23 август 2015
Мислења
13
Поени од реакции
0
I ja taka mislam koga ke bidam posloboden ke zemam sam ke si ja sredam poso na majstor poise mi ja zaebaa nego so ja napravija samo treba da vidam sto soketi treba za strafovite na glavata ima nekoj se so specijalni ama gi gledav ima niz prodavnicive auto lider ima se

Член од
5 октомври 2012
Мислења
1.957
Поени од реакции
1.171
drugari staveni novi sponi dugacki i kratki deneska , i volano ide potesko ovoa mislam deka e normalno ili dajte mislenje mos e smesno prasanjeto ali toa e :icon_lol:

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Sto mislite za menuvanje ulje so racna vakuum pumpa? Gi znam prednostite ali dali ima maani? Nekoi vikaat ne go vadele celo ulje, nekoi vikaat edna lazicka ulje ostanuvalo :D , isto znam i ovlastenite servisi i mnogu drugi servisi gi koristat.

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Sto mislite za menuvanje ulje so racna vakuum pumpa? Gi znam prednostite ali dali ima maani? Nekoi vikaat ne go vadele celo ulje, nekoi vikaat edna lazicka ulje ostanuvalo :D , isto znam i ovlastenite servisi i mnogu drugi servisi gi koristat.
На моја кола, што ми иди скоро еднаш годишно не би сакал да ми ја искористат. За поголеми км и возен парк сигурно е convenient.
Автоматски споено мислење:

drugari staveni novi sponi dugacki i kratki deneska , i volano ide potesko ovoa mislam deka e normalno ili dajte mislenje mos e smesno prasanjeto ali toa e :icon_lol:
Не би требало да е толку видно потешко, на без серво кола немаше забележливо влошување, а на серво не знам како би осетил. Ако е мал степен дај си една недела да "залегнат" ама ако е многу уште една проверка да направите.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom