- Член од
- 30 април 2013
- Мислења
- 674
- Поени од реакции
- 1.293
Може,во Велес сите ја продаваат толку домашната ракија,без разлика на квалитетот.Друже да бидеме искрени добра ракија неможе да биде толку евтина , барем според мене.
Може,во Велес сите ја продаваат толку домашната ракија,без разлика на квалитетот.Друже да бидеме искрени добра ракија неможе да биде толку евтина , барем според мене.
аплауз!Драга,
Среќен први мај на сите робови и работници. Смрт на капитализмот, слобода на народот!!!Прегледај го приврзокот 248735
Имам од сестра тетка одадена во Србија и соседот им пече од секакво овошје ракија. И пред да излеземе навечер во диско не викна и ми сипа од 5-6 различни. Саат време не знаев кај се наоѓам. А од чоканче е онака, аристократски.аплауз!
и ја ја пијам сливовата, строго од чоканче
иначе, ми снема и сега сум на некој домашен вињак (добар) и бела лозова од Тиквеш (лоша)
да, ја у замрзивач ги чувам празните чоканчињаИмам од сестра тетка одадена во Србија и соседот им пече од секакво овошје ракија. И пред да излеземе навечер во диско не викна и ми сипа од 5-6 различни. Саат време не знаев кај се наоѓам. А од чоканче е онака, аристократски.
Дали знаете како најлесно ќе се препознае дали ракијата е природна или е брзосмртка?
Одиш кај некој човек што првпат купуваш ракија и ќе му речиш:
Aj прво ти напиј се една чаша, а потоа јас три ќе испијам...
И ако рече јас не пијам ракија никогаш тогаш со сигурност таа ракија е брзосмртка...
Искусен потенцијален купувач го знае тоа...Нема да е будала тој што продава, тој ќе земе од шише со квалитетна ракија ќе му понуди на потенцијалниот купувач ракија.
Се знае оригинал роба се нуди за пробување.
A дали човек има право да му опни тужба на продавачот што продава сомнителна ракија?Нема да е будала тој што продава, тој ќе земе од шише со квалитетна ракија ќе му понуди на потенцијалниот купувач ракија.
Се знае оригинал роба се нуди за пробување.
Ретко кој има право и дозвола домашна ракија да произведува легално, во тој бизнис се е сведено на доверба и ретко кој се замара за тоа како тужби глупости и слично. Ако те заебат нема да купиш пак од исто место и тоа е тоа.A дали човек има право да му опни тужба на продавачот што продава сомнителна ракија?
Пример земаш литар ракија и ја носиш во лабораторија на испитување... И дали тогаш резултатите од испитувањето можат да послужат за доказ...
Како не, три тужби ќе му опне.A дали човек има право да му опни тужба на продавачот што продава сомнителна ракија?
Пример земаш литар ракија и ја носиш во лабораторија на испитување... И дали тогаш резултатите од испитувањето можат да послужат за доказ...
Ако знае човек да ја процени по вкусот каква е ракијата нормално дека нема да купи пак од исто место...Ретко кој има право и дозвола домашна ракија да произведува легално, во тој бизнис се е сведено на доверба и ретко кој се замара за тоа како тужби глупости и слично. Ако те заебат нема да купиш пак од исто место и тоа е тоа.