Нови игри

Овие почнаа да тролаат више, 1000 клипови исфрлија у последно време а не кажуваат кога ќе искочи... :cenzura:

Првите 3 дела, посебно 2ката, меѓу најдобрите beat-em-up што сум ги играл, на исто ниво ко оние од флипери, забораваш дека уствари се за Сега, музиката од Yuzo Koshiro е феноменална, и за 4кава изработи еден дел од саундтракот

уште ја молзат франшизава
Јас немам играно од Black Flag па наваму, и тој период стварно почнаа да здосадуваат веќе, ама Odyssey има прилично високи оцени и ја фалат доста, што значи дека не прават само колку да се направи нешто. Баш сега ја симнувам, па ќе ја пробам. А и со Викинзи не би требало да згрешат, популарна тематика е.

Јас немам играно од Black Flag па наваму, и тој период стварно почнаа да здосадуваат веќе, ама Odyssey има прилично високи оцени и ја фалат доста, што значи дека не прават само колку да се направи нешто. Баш сега ја симнувам, па ќе ја пробам. А и со Викинзи не би требало да згрешат, популарна тематика е.
И ориџин е страшно добра.
Прво таа истерај ја,па после одисеј.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Па ќе ја молзат кога е прејака.
Секој продолжеток е се подобар и подобар.

Во што се разликуваат последните четири игри, една со друга?
По репититивна игра не постои на пазаров.
Не е проблем период, репетитивни се игрите. Една иста игра играш цело време, само во различен сетинг.
Буквално нема ништо сменето од една во друга игра. Ја тераш главната кампања, се качуваш на way point ја откриваш мапата и извршуваш side quests.
И тоа го прават веќе 11 игри, оваа ќе биде 12та.

Во што се разликуваат последните четири игри, една со друга?
По репититивна игра не постои на пазаров.

Не е проблем период, репетитивни се игрите. Една иста игра играш цело време, само во различен сетинг.
Буквално нема ништо сменето од една во друга игра. Ја тераш главната кампања, се качуваш на way point ја откриваш мапата и извршуваш side quests.
И тоа го прават веќе 11 игри, оваа ќе биде 12та.
Не знам што очекуваш ти ама мене секоја нова приказна ми е нов предизвик.
Нови оружја,нова околина...
Незнам па која франшиза е па толку разнолика?
ГТА ?
[emoji1]

Моментално ја играм Ориџинс по втор пат, дејствието е сместено во Египед и мене ми е по драга од Одисеа иако таа по многу критериуми би требало да ми е нај омилена бидејќи дејствието е сместена на наша територија. Мапата на Одисеја е најголема до сега, можеби и најголема од било која сингл плеер игра до сега, Ориџинс од друга страна ми делува како да има повеќе ситни детали како повеќе време да се има посветено на неа, последните две Ориџинс и Одисеја се повеќе хоризонтални од било која друга Асасинс Крид претходно.

Освен кецот и тројката ги имам изиграно сите други Асасинс Крид, четворката со пиратите ми е омилена а онаа во британија Синдикат некако ми е нај тапа. Еден период доста ја убрзаа и франшизата почна да губи на препознатливост и возбуда и инвентивност па кога направија пауза од една година и ја извадија Ориџинс се виде големо освежување.

Репетитивнос има со сите серијали од игри па и од оние кои само по жанр се исти со некои други, повеќе сличности има од првата до последната Кол оф Дјути, Бетмен, Дарк Соулс, Фифа и ред други отколку во Асасинс Крид. Има добра игра и игра што е лоша копија на некоја друга.

Оваа Валхала што треба да излезе ми е премногу слична на Викинзи серијата која ја гледам веќе некое време, кој ја има гледано серијата ќе најде многу сличности со овој трејлер што од тоа како изгледаат ликовите (посебно главниот и во серијата и тука) па до локациите, тоа мене некако ич не ми се допаѓа и ми изгледа како бледа копија но ќе почекаме да излезе играта да видиме што е како е и да не и судиме пред време.

И ориџин е страшно добра.
Прво таа истерај ја,па после одисеј.

И јас од Black Flag директно на Origins скокнав.

Не знам... Origins е одлична игра, немам така некои значајни забелешки искрено, но играта после неколку саати сама ме оддалечи. Не знам зошто но секој нов клик на иконата на десктоп ми беше се помлитав и помлитав со секое ново пуштање на играта. :unsure:

Сајд квестовите не беа доволно добри, но варијабилноста на оружја беше сосем доволна. Одлично имплементирани нови механики (таргетирање, комба и сл), а графичките подобрувања нема потреба да ги спомнуваме. Реков "нови механики" бидеќи како што кажав, последно што имав играно од франшизава беше Black Flag а таму ги немаше тие механики.

Не дека не успеав да навлезам во играта, поминав доста, ако добро се сеќавам завршив едно DLC но не влегов повторно и почнав Вичер 3.
Играта едноставно ми здодеа, за жал. Истото ми се случи и со претходната, а сакав со вузбида да ми биде исполнето секое ново превлегување во играта али не, јбг.

.....

Очекувам многу од новава која ја спремаат искрено. Според мои и за мои преференции сметам дека оваа тематика ќе биде далеку повозбудлива и како голем фанатик на нордската култура не се соменвам дека ќе имам more immersive experience.

Па ќе ја молзат кога е прејака.
Секој продолжеток е се подобар и подобар.

My ass e podobar i podobar.
Najneinspirativni dosadni igri.

Za razlika od drugi kompanii, svetot im e golem i prazen i dosaden.

Vidoa God of War zema GOTY, pa aj da ja iskopirame tematikata.

Sledno pravat Kaubojci i Ninji (rdr i sekiro)

Asassins Creed само првата игра е добра, све друго е copy of a copy, исто како и другите игри на Убисофт, пример фар крај, сите игри после се копии на фар крај 3. Можеби изгледаат различно но есенцијата е таа.

Освен ред дед и кал оф хуарез...вестерн игрите никад не заживеаа како што треба. У принцип, ред дед е како ГТА во вестерн, а ова другово е малце по генерично.
Asassins Creed само првата игра е добра, све друго е copy of a copy, исто како и другите игри на Убисофт, пример фар крај, сите игри после се копии на фар крај 3. Можеби изгледаат различно но есенцијата е таа.
If it aint broke ..dont fix it. Ама ништо ново тука.
Дед спејс 2 е пошмирглана дед спесј 1.
Мас ефект 3 е многу пошмигрлана масс еффект 2 итн
хејло...не е многу променето
Бетлфиелд исто. Исти кур, различно време.
Кол оф дјути..е. каде промената не е секогаш позитвна.После ворлд ат вор, сите до една се по синематички, по џејмс бонд тип на глупости. Ендоставно не ги бива. Дед спејс 3 е по дефиницја промена у негатива.
Исто и рез евил 5 и 6. Малце претераа со акција.
Резидент евил 7 го прекрши тој тренд..во позитвна страна(исклучок на исклучоци) исто како ре4 која го прекрши трендот на репетитивни и досанди хорор со фиксирани камери. Фалаут 3 исто така. Ама пак, исклучоци. The outer worlds...e њу вегас у свемир. Исти курац, различен енџин, сетинг, приказна итн.
Не е секогаш толку едноставно...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom