Коронавирус (COVID-19)

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.214
Поени од реакции
12.209
Еми ти објави текст од Јануари 2018 дека тогаш колабирало здравството. А тогаш беше грипот дундин дим и се гледа од графикот за вкупен број на мртви што гледам не го користиш повеќе.

Инаку во 2017 25 илјади се умрени, сега вкупен број дупло повеќе.
Само ви кажа онај будалана од Италија дека не се умрени од Корона :)
Официјална бројка на корона жртви за Италија во моментов е 26644 (со сите додадени од ракав, можеби обичен грип жртви)

2017 имало 24881.

Во 2018 здравствениот систем во Милано колабрирал од грип пациенти

Логичен коментар?

Досега невиден број на жртви (неточно), досега невидено здравствен систем да колабрира (неточно) или досега невидена паника (...)

?

Последно уредено:

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.791
Дијагностицирани 13 нови случаи на Ковид-19 во земјава, починаа 4 пациенти

Министерството за здравство информира дека денеска Институтот за јавно здравје регистрира 53 оздравени од ковид-19. По градови: Скопје-25, Куманово-13, Прилеп-5, Струга-1, Битола-4, Охрид -1 и Кочани-4.

На Клиниката за инфективни болести и фебрилни состојби починаа две лица, 58 годишна пациентка од Желино (Тетово) примена на клиниката на 21 април со тешка форма на болеста и 81 годишна пациентка од Куманово, лекувана на клиниката од 15 април. И двете пациентки страдале од висок крвен пристисок.

Во ГОБ „8 септември“ почина 1 лицe од Куманово на возраст од 47 години, примен на болничко лекување на 3 април во тешка состојба и долго време приклучен на респираторна машина. Почина и пациент од Битола кој се лекуваше во болницата во Битола. Пациентот бил на возраст од 66 години и во тешка општа состојба, со срцева слабост и цироза.

Во изминатите 24 часа направени се 289 тестирања, а потврдени се 13 нови случаи на ковид-19 и тоа во: Скопје-4, Куманово-5, Прилеп-2 и Тетово-2.

Направените 289 теста се преку: ИЈЗ –226, Ветеринарен ф-тет -9 , Авицена –12 ,Биотек –0, Филип Втори (Жан Митрев) –0, Систина со PCR метода -38 и МАНУ -4 . Досега во земјата се направени вкупно 15409 тестирања на ковид -19.

Многу умрени бе у пм више.Ке дојдеме во ситуација повеќе умрени од новозаразени на дневна база да имаме за жал.А за бројот на тестирања не сакам ни да коментирам ама ајде недела било па не работеле.

12 пациенти се на респираторна машина.На инфективна се 5 и во 8 септември уште 7 :(

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.843
Поени од реакции
17.792
Само по продавници и јавни установи се носи задолжително, надвор не. Казна спомнуваа од 50 до 100 евра зависи каде.
Во Шелвиг Холштајн до Среда мораше да се набават маски. Денес излегов до Њу Јоркер и не ме пуштија без маска иако до среда е рокот ( чекам од ebay јбг нема сегде).

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Пациентот бил на возраст од 66 години и во тешка општа состојба, со срцева слабост и цироза.
За вакви случаи ич не ми е жал. Ем срцев болесник, ем љокај ракиите. Сигурно е од оние што ги збори @Trolejbus абе пиј ракија секој ден ќе живееш до 101 и назад.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ептен несериозно е објаснувањето од владата дека во четврток ќе кажат дали целодневен полициски час ќе има за продужениот викенд од три дена или ќе биде од сабота како изминатиот.

Не се носи таква одлука од денес за утре, исто како дебаклот кога го објавија полицискиот час во Куманово два саат пред да почне.

Еве србите недела дена унапред најавија дека ќа имаат тродневен целосен полициски час.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.214
Поени од реакции
12.209
Ептен несериозно е објаснувањето од владата дека во четврток ќе кажат дали целодневен полициски час ќе има за продужениот викенд од три дена или ќе биде од сабота како изминатиот.

Не се носи таква одлука од денес за утре, исто како дебаклот кога го објавија полицискиот час во Куманово два саат пред да почне.

Еве србите недела дена унапред најавија дека ќа имаат тродневен целосен полициски час.
Епа не може Белград да каже, се чека на Мала Речица

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.572
Поени од реакции
2.791
Епа не може Белград да каже, се чека на Мала Речица
Нема да се меша Мала Речица многу во ова со оглед дека е месец Рамазан со постот и не игра улога дали е 1 мај или друг ден со оглед дека не се јаде ни пие до зајдисонце.

А за 1 мај општо блокирај од одма нема тука што да се мисли.За балканец слободни денови во време на пандемија е општа опасност.Ке гледаме интервјуа на тв еве излеговме малце на воздух скаричка нешто за пиење и еве не се собираме а собрал цела фамилија и сакани и скарани на едно место.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.748
Ќе имаме ублажена варијанта на полициски час...сепак ИВЗ солзи силни ќе бидат...
Ај и ти не провоцирај :icon_lol:
Шубоо ваке до 24 мај коа ќе се укинат сите мерки :D

D

Deleted member 12196

Гостин
За вакви случаи ич не ми е жал. Ем срцев болесник, ем љокај ракиите. Сигурно е од оние што ги збори @Trolejbus абе пиј ракија секој ден ќе живееш до 101 и назад.
А како би ти било ако твој родител, можеби дедо, баба... е срцев болесник и љока ракија. И тогаш ли ќе го кажеш истото???

Со твој камен по глава...

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.716
Поени од реакции
88.807
Многу малце тестови направиле, само 289...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А како би ти било ако твој родител, можеби дедо, баба... е срцев болесник и љока ракија. И тогаш ли ќе го кажеш истото???

Со твој камен по глава...
Знам дека нема да ме разбереш ама не може да е со мој камен по глава затоа што јас не викам дека треба да умре затоа што е алкохоличар како што викате вие, да ги оставите на раб на бездна. Јас велам дека не ми е жал ама ич.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
https://fokus.mk/chulev-za-1-maj-nema-potreba-od-prodolzhen-politsiski-chas/

Штом Наќе рекол дека не треба продолжен полициски час, тогаш сигурно таков ќе биде.
Прв закон на физика во техничка влада- се што предлага опозициски министер се одбива и се носи спротивна одлука

Kajgana Shop

На врв Bottom