Што готвите во моментов?

• Креатор на темата Креатор на темата perez9
  • Време на започнување Време на започнување
Obarena blitva so malku luk i maslinovo maslo stavija nad sosot koga servirash. Jas leka i crvhen grav mesham koga pravam curry, nekogash so basmati oriz a nekogas domashno nan bread prava

Прегледај го приврзокот 247472
vo tvojot cluchajzvuchi kako chili con carne da pravish i e mn vkusno
Хм ми се допаѓа за блитвата шо рече, јас ја изоставив од сосот па ако не изумам вака ќе ја напрам. Ќе ставам слика после, сепак со ориз ќе го сервирам, сега се думам шо да измешам за сосче за бататот, тој се печи сега, како здрав чипс на еден начин.
IMG_20200426_111244.jpgIMG_20200426_111449.jpgIMG_20200426_113708.jpg

Хм ми се допаѓа за блитвата шо рече, јас ја изоставив од сосот па ако не изумам вака ќе ја напрам. Ќе ставам слика после, сепак со ориз ќе го сервирам, сега се думам шо да измешам за сосче за бататот, тој се печи сега, како здрав чипс на еден начин.
Прегледај го приврзокот 247477Прегледај го приврзокот 247478Прегледај го приврзокот 247479
Jas pileshko vo bel sos najmnogu mi odgovara, dali toa e za serviranje so oriz , so varen ili pechen kompir ili dr. Ili izostavi sos, otkako go izvadish od rerna batakot premackaj go so cocunut oil dokolku sakash, poshto imash Sos toa mu dava dobar balance i vkus!

Денес 2 бебенца , големото со маслинка , малото маслинка и чајна . Брашното е некое си интегрално био мио...ама при месење си користев бело за подмачкување :icon_lol: ... Ќе гарнирам со рукола/домати/моцарела салата и рижото со зеленчук подоцна...

thumbnail (4).jpg
received_280138549667440.jpeg
thumbnail (1).jpg

Денес 2 бебенца , големото со маслинка , малото маслинка и чајна . Брашното е некое си интегрално био мио...ама при месење си користев бело за подмачкување :icon_lol: ... Ќе гарнирам со рукола/домати/моцарела салата и рижото со зеленчук подоцна...

Прегледај го приврзокот 247525
Прегледај го приврзокот 247526
Прегледај го приврзокот 247524

Доаѓам! Заеби корона, заеби сѐ!

Последно уредено:
Скопјански ХХХот дог

Нема што да се објаснува, виршли се :D . Једино малце дизајнирани со топен кашкавал, фрлен секој можен зачин, наменски стокомак лепиња и истиот сос од мојот претходен пост - кечап, мајонез, сенф, макало со босилок, оригано и црвена паприка. На ова иде грч ладна цоца цола, да си фрчи ждригот наредни два дена. :)

IMG_20200427_154738-01.jpeg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom