Kako da go otkacam?

• Креатор на темата Креатор на темата DenaM
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Scuola di guida е автошкола! Кој иде по Италија може да ти најде, ги има по некои продавници за сувенири, е сега не така често.
Јас во Фридрисхафен најдов таква продавница, нив специјалитет им се таблички како оние за имиња на улици! Е ама таму место улици имаш забегани слогани. Јас си земав со натпис за лудница :D
Кога отидов на еародром беше пишурија, им стана сомнително што е тоа метално и колку рег таблица во куферот и го отворија. Се згазија од смеа, кога видоа што е:D

Да погодам///verruck викаше? Или krankennhaus?

Ах, милозвучниот германски јазик.

dinerent-languages-ospedale-hospital-hopital-hospital-krankenhaus-smith-10362493.png

Тие два збора се оние што ги знам за 'лудница" и болница.... на швабски...
можда Nervenheilanstalt што подразбира "ментална институција"
Автоматски споено мислење:

или можда Irrenanstalt за(ова го нема на нашински) "insane asylum"

Имам едно и само едно прашање- кој продава(или дава) магнет од пола метро? Scuola guida...школа за водичи?
Маж ми го има украдено од кола дур чекал на семафор :( кога бил млад и луд

Италијански.... школа за возење... вика чичо гугл...

Сакам еден... Raised on Ajvar ! (y)
Тој сама си го правев хахахаха

Маж ми го има украдено од кола дур чекал на семафор :( кога бил млад и луд

Тој сама си го правев хахахаха
Тоа мора да е на некст левел...
Ja лично нај втф ствар е што...ухм..“прибрав„ ....овошје од една од ботаничките градини(една од опунциите што ги видовте)...како и овакви две
1587890093843.png
1587890120048.png

ќе да ова второво беше не целосно созреано...

Тоа мора да е на некст левел...
Ja лично нај втф ствар е што...ухм..“прибрав„ ....овошје од една од ботаничките градини(една од опунциите што ги видовте)...како и овакви две
Прегледај го приврзокот 247452Прегледај го приврзокот 247453
ќе да ова второво беше не целосно созреано...
Од пуља донесовме вакво кактусче дека маж ми сака се на тераса да одгледува. Уште се напиња дека не му дале плод :)

Треба огрмно да биде...
20200414_092257.jpg

Овој е најголемиот цереус ја што го имам...за споредба..ова е крајен максимум кој што можат некои сорти да го достигнат...
20190422_111023.jpg

за референца овие златни буриња(echincactus grusonii) се околу пола метро широки и нешто повеќе од тоа високи..

Треба огрмно да биде...
Прегледај го приврзокот 247455
Овој е најголемиот цереус ја што го имам...за референца..ова е крајен максимум кој што можат некои сорти да го достигнат...
Прегледај го приврзокот 247456
за референца овие златни буриња(echincactus grusonii) се околу пола метро широки и нешто повеќе од тоа високи..

малечко е напето плус во вазна :) ама па го бива бе,крши гранчиња ги носи дома и се му сефаќа. Или од семка, не купува растенија. Најгорд е на лозата што јаземал од скопскацрна, па ја влечкавме насекаде засега да е кај нас на тераса
4B3A6BFB-8360-4712-B255-1C989B4FAB55.jpeg

Освен некои се чери со посадив
20200420_104538.jpg

Моето семојство има овоштарник на село(круши. јабуки, ораси)..ама не други ствари...
друго...што не е тропско, луковица и как/и/сук...ова..
20200420_104548.jpg

јапоски јавор...
да да ..излгеда како трава...

Освен некои се чери со посадивПрегледај го приврзокот 247458
Моето семојство има овоштарник на село(круши. јабуки, ораси)..ама не други ствари...
друго...што не е тропско, луковица и как/и/сук...ова..Прегледај го приврзокот 247459
јапоски јавор...
да да ..излгеда како трава...
тука во италија се викаат acero и се црвени, истото е??

Лани ми беше ептен црвен. Ствар со сонце е...a НЕКОЈ...е крив зашто не е...
20190518_141837[1].jpg

а acero e јавор. Латинско име е acer palmatum...

Последно уредено:
Лани ми беше ептен црвен. Ствар со сонце е...a НЕКОЈ...е крив зашто не е...Прегледај го приврзокот 247460

а acero e јавор. Латинско име е acer palmatum...

да де :)не напишав цело има
Него гледам се разбираш, да те прашам за помош? :) што поѓаволите ни ги јаде корењата и ни ги убива растенијата ама само во една точка од целата вазна?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom