[Кајгана готвач] Натпревар за оваа недела: Смути

  • Креатор на темата Креатор на темата Ilumious
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ме за прв пат, тенкс то @Agda Beata :D.
Багетот не е баш бајат, од пред еден ден е ама него и еден ден му е многу, се стврднува цел.
Pan con tomate. После многу неуспешни обиди мислам дека сега прв пат ми испадна супер.IMG-342bca00707d14534cd0b3c53694294b-V.jpgIMG-3b64ea7eed28339fc471ae179e7a066b-V.jpg
 
Прегледај го приврзокот 246946

...македонска чорба од зеленчук со коцки од „бајат“ леб!

Французите овие коцки ги викаат „крутони“. Да пишеше „потаж со фромаж ет авек крутон“ ќе звучеше пофенси и претенциозно и ќе се испозапалеа појше гласачи. Се зезам, нормално, супер си е и вака. :)
 
Французите овие коцки ги викаат „крутони“. Да пишеше „потаж со фромаж ет авек крутон“ ќе звучеше пофенси и претенциозно и ќе се испозапалеа појше гласачи. Се зезам, нормално, супер си е и вака. :)
Sakav i jas da napisham croutons, jas sekogas pravam koga imam supa a toa e mn pochesto, malku posipani so maslo i parmesan vo rerna podpecheni! i , voila!!
 
Французите овие коцки ги викаат „крутони“. Да пишеше „потаж со фромаж ет авек крутон“ ќе звучеше пофенси и претенциозно и ќе се испозапалеа појше гласачи. Се зезам, нормално, супер си е и вака. :)
... во мојата чорба не се клава „странски состојки“, да би биле „крутони“ не би била македонска чорба, нели? :)
... да не би идела оф топик, еве тука „скришум“ ќе кажам дека ќе пишам „croûton“ кога ќе бидам на француски форум или ако ми е мајчин јазик да речеме францускиот...после се чудиме зошто комшиите не ни го признаваат македонскиот јазик, кога самите ние не го применуваме, за да звучи пофенси и за повеќе лајкови да напишам „кУРтони“? :confused:
а бе, чорбата ми е слатка токму со тие прости македонски зборови- коцки од бајат леб и точка, а не со тој фенси менси речник, па после цацко ќе ни биде крив кога нема да постои веќе македоскиот јазик, така се почнува со зезање, да беше некој израз дијалект наш раце ќе целувам...
 
[/QUOTE]
@bijons Off topic Eve jas mesham makedonski so eng poshto mene makedonckiot ne mi e majchin jazik, no sepak koreni treta generacija od egejot zatoa i sakav da naucham kolku tolku makedoncki. A ti vikaj gi kocki ili whatever, mene ne mi teknuvashe kako se vikaat na mak, so what? Lady chill out! Temata e food, ne e tema za prepukuvanje! Iskreno i don’t give a feck koj e Cacko nitu me interesira! Tuka sum za hranata ok.
 
Последно уредено:
topic Eve jas mesham makedonski so eng poshto mene makedonckiot ne mi e majchin jazik, no sepak koreni treta generacija od egejot zatoa i sakav da naucham kolku tolku makedoncki. A ti vikaj gi kocki ili whatever, mene ne mi teknuvashe kako se vikaat na mak, so what? Lady chill out! Temata e food, ne e tema za prepukuvanje! Iskreno i don’t give a feck koj e Cacko nitu me interesira! Tuka sum za hranata ok.
yes my boy...keep move on!
јас сум од Скопје,па со годините поминати надвор, многу полесно ми е да се изразувам на Англиски одколку на Македонски,на тема gastonomy.
Автоматски споено мислење:

Еве јас со постара слика. :D Може ќе направам пак деновиве, па ќе обновам. Ако не, нека остане оваа. :D
Прегледај го приврзокот 246595
Ова е класика французка кујна, croque monsieur.
))))
Автоматски споено мислење:

Французите овие коцки ги викаат „крутони“.
и во учебникот по готварство од за средно угостителско Лазар Танев се крутони ))))
 
Последно уредено:
Off topic Eve jas mesham makedonski so eng poshto mene makedonckiot ne mi e majchin jazik, no sepak koreni treta generacija od egejot zatoa i sakav da naucham kolku tolku makedoncki. A ti vikaj gi kocki ili whatever, mene ne mi teknuvashe kako se vikaat na mak, so what? Lady chill out! Temata e food, ne e tema za prepukuvanje! Iskreno i don’t give a feck koj e Cacko nitu me interesira! Tuka sum za hranata ok.
...е ај иди види назад повторно прочитај кој што замерува и кому треба да кажеш дека темата е „храна“? ццц ццццц :facepalm:
... вие на македонски форум ме терате да пишувам на француски и на англиски во гурманско катче? колку што гледам насловот е на македонски јазик „бајат леб“ ...па подобро да речете бијонс не си пожелна тука, а не да ме задирате на секоја фотографија без веза и да си го негирате сопствениот македонски јазик :(
 
Последно уредено:
Од денес. И готово, не ставам веќе слики. Со ова се пријавувам. :ROFLMAO:
Овие се познати ко стапчиња со цимет и шеќер, ама јас им ставив и овесни снегулки, кокос, гриз (ги валкав во нив, па ги пржев) а отпосле во шеќер, ванилин шеќер и цимет. :D Растопив чоколадо со повеќе млеко за да не се здрви и тоа е. :D

IMG-20200425-173237713.jpg

IMG-20200425-173546167.jpg

IMG-20200425-195419-738.jpg
 
...е ај иди види назад повторно прочитај кој што замерува и кому треба да кажеш дека темата е „храна“? ццц ццццц :facepalm:
... вие на македонски форум ме терате да пишувам на француски и на англиски во гурманско катче? па подобро да речете бијонс не си пожелна тука, а не да ме задирате на секоја фотографија без веза и да си го негирате сопствениот македонски јазик :(

Нц, оф Боже, пишав дека се зезам. Не се лути па ти веднаш.

 
Нц, оф Боже, пишав дека се зезам. Не се лути па ти веднаш.
...зашто секогаш зезањето да биде на лошо? зезај се на арно, не го знаеш тоа? ќе го плукнеш човекот, па ќе речеш се зезам? ... не е добро тоа! и ете пак јас сум лошата, тебе збор не ти кажуваат...чуден феномен!
 
...зашто секогаш зезањето да биде на лошо? зезај се на арно, не го знаеш тоа? ќе го плукнеш човекот, па ќе речеш се зезам? ... не е добро тоа! и ете пак јас сум лошата, тебе збор не ти кажуваат...чуден феномен!

Ништо не пишав лошо, темиве фрштат обично од странски зборови за јадењата, се пошегував во тој контекст дека ти да го пишеше тоа убаво македонско јадење со француски зборови, можеби луѓево тука повеќе ќе се намамеа да гласаат.

Да не го претвараме и ова во уште еден личен дуел, мислам дека им здосадивме на луѓево денес баеги, ок?
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom