Коронавирус (COVID-19)

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
Уште бе се тепате за короната ? Сакале не сакале тоа е, маските на вас, малку хигиена , дистанца и живот иде даље...само уште да го тргнат/намалат овој глуп карантин кај нас.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.901
Оваа не знам како очекува да ја лекуваат кога имала лесна клиничка слика.
Ако татко и заразен и со мозочен удар поминал лошо не значи дека и таа исто и ќе помине и ќе има некаква терапија.

Да не очекува и Филипче да оди кај неа дома?
Нека биде среќна што има два негативни тестови и поминала само со домашно лекување и со пиење многу течности и витамин Ц и јавување на матичен дали има температура.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.499
Поени од реакции
18.521
voa viruso cirkuz neviden pustejte narodo da seta otvorejte tia kafici dosta sedeme zatvoreni :cool: ke se obole narodo doma so sede
Не оболе народот што нема кафичи, туку од што нема спорт и обложувалници.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Мислам разликата помеѓу 2009-2010( свински грип) и 2019-2020(ковид19) е достапноста на интернет, смартфони, социјални мрежи....да бевме 2009, вирусов ќе беше пичкин дим....можеби така и ќе го нарекуваа, Пичкин Дим 2009...ако тогаш имале достапност до милијарда луѓе, тие што гледале вести или прочитале весник, сега имаат до поголемиот дел од популацијата, сакаш/нејкеш, ќе ти стигне нотификација на телефон, мејл, фејбук, инста, твитер и мал милион веб сајтови...едните едно трубат, другите друго, и оп, паника на глобално ниво.

Имаше една интересна...Kовид19 > 1+9=10 > 10÷2=5 > 5G....Illuminati Confirmed

Член од
9 октомври 2012
Мислења
2.922
Поени од реакции
1.479
У Кина смртноста да не е рачуната на милион жители.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.667
Поени од реакции
22.446
Vo Germanija merkite dadoa rezultat. Vi pikot imase 6.000 pa i 7.000 i pokje novi slucaevi na den. Pa se namalija na 3.500 na den a sega nekolku dena se pod 2.000. Plus R-faktorot e podolg period pod 1. Raste brojot na smrtni slucaevi. Na pocetok posebno mladi bea zarazeni ali sega nekoj period virusot se siri niz starinskite domovi i so toa pri zaraza imas odma 50 do 200 novi slucaevi na raniva grupa. Brzoto otkrivanje i ranata medicinska pomos jako pridonesuvaat smrtni slucaevi da ne eskaliraat ali sepak se nad 5.000. Prosecnata starost na umrenite e okolu 80 godini no ima i pomladi koi umrele. Ima i vekje kazuvanja na vekje ozdraveni kako pominale. Iskreno, i so blagi simptomi ne e sala. Vikaat, deka tolku dolgo do sega ne bile zabolen, do 4 nedeli, pa mozese da se desi edna den da se cuvstvuvaat dobro a drugata den da imaat problemi so disenje. Isto taka nejasno e dali ima zdravstveni posledici i ima izjavi, deka i drugi organi, ne samo drobovite, moze da bidat napadnati od virusot. Taka da ne e sala.

Od ponedelnik prodavnici do 800 m² se otvoreni. Vo nekoi gradovi pak bagji lugje niz gradovite iako mora da ima posebni merki vo prodavnicite, a vo nekoi gradovi seuste lugjeto se vozdrzani. Skoro sekade od ponedelnik ke mora zadolzitelno da se nosat maski (ili salovi itn.). Se pokaza, deka maskite pridonesuvaat za dopolnitelna zastita no ne treba drugite pravila (higiena, razdalecenost eden so drug) da se zaostavaat.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.919
Поени од реакции
25.426

Go AUSSIE go...

Овде се збори за целосна победа во наредниве 2-3 месеци... Имаме малку над 2000 активни, 4000+ оздравени, 74 починат. Ако се биде како треба ќе има олабавување на мерките за патување и се очекува авио собраќајот со Нов Зеланд и пацификот да се нормализира до крај на јуни.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Првиот случај на заболен од Корона во светов беше на 14 Јануари
И другпат го прочитав ова од некого, од каде излезе 14 јануари кога оваа болест е појавена во ноември 2019 година во Кина, а детектирана во декември? Од таму и името на болеста COVID-19 или КОронаВИрусДисис- 2019
Еве линк со некои информации за почетокот на болеста:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.667
Поени од реакции
22.446
И другпат го прочитав ова од некого, од каде излезе 14 јануари кога оваа болест е појавена во ноември 2019 година во Кина, а детектирана во декември? Од таму и името на болеста COVID-19 или КОронаВИрусДисис- 2019
Еве линк со некои информации за почетокот на болеста:
Oficialno e toa a ne deka pred toa nemalo. Kina sakase da zataska no ne im uspea.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Сега се зборува за вакцина па се јаувваат докторите кои се за задолжителна вакцинација, како и оние здружнија кои не се, бидејќи ова ми е тотално непозната област ме интересира еве утре измислат вакцина нели овие што го прележале не би требало да се вакцинираат бидејќи имаат природен имунитет створено, а ако е така нема сила што може да ме натера да се вакцинирам а сум во полна снага и не сум во ризични групи, исто така нема да се вакцинирам од секакви информации за вакцини што дошле до мене ( што немора да се точни), па би сакал некој по стручен да објасни тука за овие работи.

Плус премногу се тера агресивна кампања околу овие работи, Ѓоковиќ спомна дека би сакал да има избор дали да се вакцинира, одма му се нафрлијаа партиските ботови во Србија... изгледа дојде време каде што забрането да се раазмислува со своја глава.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Оваа не знам како очекува да ја лекуваат кога имала лесна клиничка слика.
Ако татко и заразен и со мозочен удар поминал лошо не значи дека и таа исто и ќе помине и ќе има некаква терапија.

Да не очекува и Филипче да оди кај неа дома?
Нека биде среќна што има два негативни тестови и поминала само со домашно лекување и со пиење многу течности и витамин Ц и јавување на матичен дали има температура.

Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk
И без да ја пребарам на ФБ/Твитер ми делува како да влече на страната која што не е на власт во моментов. Во спротивно, народот бил и понеписмен отколку што мислев.

Kajgana Shop

На врв Bottom