Не оболе народот што нема кафичи, туку од што нема спорт и обложувалници.voa viruso cirkuz neviden pustejte narodo da seta otvorejte tia kafici dosta sedeme zatvorenike se obole narodo doma so sede
Mislis od sto ne moze da sportuva, da seta po planini.Не оболе народот што нема кафичи, туку од што нема спорт и обложувалници.
И другпат го прочитав ова од некого, од каде излезе 14 јануари кога оваа болест е појавена во ноември 2019 година во Кина, а детектирана во декември? Од таму и името на болеста COVID-19 или КОронаВИрусДисис- 2019Првиот случај на заболен од Корона во светов беше на 14 Јануари
Oficialno e toa a ne deka pred toa nemalo. Kina sakase da zataska no ne im uspea.И другпат го прочитав ова од некого, од каде излезе 14 јануари кога оваа болест е појавена во ноември 2019 година во Кина, а детектирана во декември? Од таму и името на болеста COVID-19 или КОронаВИрусДисис- 2019
Еве линк со некои информации за почетокот на болеста:
![]()
The first COVID-19 case originated on November 17, according to Chinese officials searching for 'patient zero'
It wasn't until late December that Chinese officials realized they had a new kind of virus on their hands.www.businessinsider.com
И без да ја пребарам на ФБ/Твитер ми делува како да влече на страната која што не е на власт во моментов. Во спротивно, народот бил и понеписмен отколку што мислев.Оваа не знам како очекува да ја лекуваат кога имала лесна клиничка слика.
Ако татко и заразен и со мозочен удар поминал лошо не значи дека и таа исто и ќе помине и ќе има некаква терапија.
Да не очекува и Филипче да оди кај неа дома?
Нека биде среќна што има два негативни тестови и поминала само со домашно лекување и со пиење многу течности и витамин Ц и јавување на матичен дали има температура.
![]()
Sent from my Mi MIX 2S using Tapatalk