Непочитување на полициски час

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.145
Поени од реакции
2.702
Добро, не е официјалниот штаб. Лошо се изразив.
Ова е клубче на членовите од УМС ВМРО ДПМНЕ Бутел 2.
Не реагирам на се што ќе прочитам.
Добро знам каде се наоѓа и добро знам какво било претходно. Добро знам и кој седи таму, а знаат и други членови на форумов затоа што овој кој го има постирано ова е познат во одредени кругови во Скопје.
Тоа руиниран со години задржи го за Бујар Османи, ќе му затреба за прес ако воопшто се спомне нешто за ова.
Сакам да кажам дека одамна е така и како и секој објект останат така се влага и се краде и се крши што се најде, не дека е штаб на ВМРО.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
ova dali e vistina,ama cim se zbori ima nesto
Sinoka vo Novo Maalo-Skopje, kaj maalskata cesma se (fateni) legitimirani dvajca starosedelci koj otisle da napolnat voda od cesmata.
Taa e i mozebi edinstvena maalska cesma (stara) vo Skopje,t.s.pozadi olompiski bazen pa kon zadniot vlez nna Vero.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.481
Поени од реакции
9.215
така и ми заличи сликава, затоа и прашав како никој толкаво демолирање ноќеска не приметил
али си викам, ваљда знае што постува овој
овој е адвокат на владеачката партија задолжеен за интервенции на форумов, ова ако не си забележал досега :) .

B

Beginner

Гостин
Со кого го делам воздухот во Гевгелија.... Што е потрагично во Богданци бетер било со каква стока народ живееме сфаќам дека секоја мерка дури и малку е.
Што има толку лошо ако се фатиле за оро?-македонче
Загрижени граѓани на Гевгелија до редакцијата на „Слободен печат“ реагираат што нивни сограѓани го прекршиле полицискиот час кој важи на територијата на целата земја до вторник во 5 часот наутро.
Тие велат дека во градот денеска имало масовни собиранки, гласна музика, виење ора, снимање во живо и објавување на социјалната мрежа Фејсбук на видео материјалите.-Ова и јас го потврдувам.
Полицијата за овој настан ќе ја контактираме во текот на утрешниот ден.

kalimero456

Имам 100 проблеми а 1 ми е пари а пари немам 1312
Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
ti go znaes mestovo ???ulicata ??? ne veruvaj vo se sto ke procitas ,ova e armasuvanje ALOOOOOOOOOOO sloboden pecat ,ovie luge ovde ziveat DA DA na edno metro od svojot so tapija kupen dvor i rodna kuka

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
za drugo i jas sum protiv ali ova mesto go znam tie se pred svoite kuki igraat oro vo radius na nepolni 10m vprocem toa se se komsii i recisi nemaat dvorovi ,a koj ne pecese skara vo dvor ili na terasa ???

kalimero456

Член од
7 ноември 2019
Мислења
3.504
Поени од реакции
3.727
ke te zabrani ako ima poveke i odat vo patroli peski ne so kolite a ova so sloboden pecat nema blaga veza site si izlegoa po terasi,po dvorovi zapalija sveki vo 12 casot za hristovo voskresenie ne setaa po ulici bre aloo ,a toa se komsii kako i vo sekoj grad sto si sedea vo dvor i nema drugi ama sekoj portal za gledanos sobira poeni kukite im se na samite ulici ne se dvizele ,ne gi branam ama toa e realnoto

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Што ако има полициски час?

Која полиција ќе се забери да дојде баш во ова село? Поточно во моето село...

Прегледај го приврзокот 246036
Со ова сакаш да кажеш дека ако нема џандар до тебе убиваш и крадиш?
Вакви како тебе би ги стрпал апсаана и со ќускија да дробат камења до крај на животот, е од ваквото однесување не не бива ни како народ ни како држава, од тие: шо гебам ми се можи, шо гебам државно е, шо ми можат и тн догурвавме да сме дибидус место за живеење.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.855
Вакви како тебе би ги стрпал апсаана и со ќускија да дробат камења до крај на животот, е од ваквото однесување не не бива ни како народ ни како држава, од тие: шо гебам ми се можи, шо гебам државно е, шо ми можат и тн догурвавме да сме дибидус место за живеење.
Не сакам тоа да кажам. Погрешно си разбрал ти некои работи...

Што фајде од полициски час од 16.00 до 05.00 сабајлето и цел викенд полициски час, а од 07.00 до 15.00 часот колони народ пред маркети, супермаркети, зелени пазари, банки, пошти...

Зарем короната е активна од понеделник до петок и тоа од 16.00 до 05.00 часот, и за викенди цел ден е активна, а иначе короната од 05.00 часот сабајлето па се до 16.00 не се шири а???

И цајканиве забрануваат собирање друштва по дворови, тераси, не повеќе од тројца...

А како е дозволено во Маркетите КАМ, Тинекс, Веро, Рамстор, внатре да има двоцифрена бројка???

Двоцифрена бројка внатре во НЛБ, Стопанска Банка, Халкбанк, Шпаркасе...

Како со двоцифрена бројка се наполнати комбињата, автобусите???

Како фирми со 600 вработени во една смена работат 200 души во еден погон???

Што има мене некој цајкан да ми кажува дома колку души ќе собирам, и како ќе собирам...

Мој дом мое право!!! Подалеку од мојот дом, не само за цајкан и за било кој што ќе ми соли памет вака прави онака прави за твое добро. Ќе му речам јас „Ајде оди таму пули си работа“... И уште еднаш да не ми правиш муабет е тоа ќе му го одговорам...

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.877
Поени од реакции
23.445
овој е адвокат на владеачката партија задолжеен за интервенции на форумов, ова ако не си забележал досега :) .
Хахахаха, јас сега гледам ова.
Добар ли си ти вака да прашам? Менталното здравје да не ти е нарушено од карантинов?

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.334
Поени од реакции
7.695
А тебе тоа ли ти е потребно, систем да ти каже што смееш, а што не смееш ...

Кој си па ти, да одлучуваш кого да стрпаш... Од такви ко тебе кодоши, пацови, слепи послушници на докажани криминалци , сме на ова ниво.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Не сакам тоа да кажам. Погрешно си разбрал ти некои работи...

Што фајде од полициски час од 16.00 до 05.00 сабајлето и цел викенд полициски час, а од 07.00 до 15.00 часот колони народ пред маркети, супермаркети, зелени пазари, банки, пошти...

Зарем короната е активна од понеделник до петок и тоа од 16.00 до 05.00 часот, и за викенди цел ден е активна, а иначе короната од 05.00 часот сабајлето па се до 16.00 не се шири а???

И цајканиве забрануваат собирање друштва по дворови, тераси, не повеќе од тројца...

А како е дозволено во Маркетите КАМ, Тинекс, Веро, Рамстор, внатре да има двоцифрена бројка???

Двоцифрена бројка внатре во НЛБ, Стопанска Банка, Халкбанк, Шпаркасе...

Како со двоцифрена бројка се наполнати комбињата, автобусите???

Како фирми со 600 вработени во една смена работат 200 души во еден погон???

Што има мене некој цајкан да ми кажува дома колку души ќе собирам, и како ќе собирам...

Мој дом мое право!!! Подалеку од мојот дом, не само за цајкан и за било кој што ќе ми соли памет вака прави онака прави за твое добро. Ќе му речам јас „Ајде оди таму пули си работа“... И уште еднаш да не ми правиш муабет е тоа ќе му го одговорам...
Со совесен народ има време и во 5 саати сите да испазарат без да се туркаат во гужва, со несовесен народ и кога имавме по цел ден пак поголем дел се пикаа едни во други да ти дишат во врат. Дури во банка каде што има жолта линија се газеа еден на друг.

Тој карантинот од 4 дена сега е со причина, т.е со сељачки народ кој мисли дека корона не се шири ако лапаат исто лажиче во црква и ова се благи мерки.

Ти како граѓанин имаш права и ОДГОВОРНОСТИ, да во твој дом смее да ти каже џандар што ќе правиш затоа што тоа што го правиш ја загрозува безбедноста на останатите околу тебе и во построги земји за ова се завршува ќорка.

Исто и во тие маркетите и во тие банките проблемот е до менталитетот на народот, се нема основна култура и најосновно понашање. Секој што има 2 грама мозок треба самиот да држи дистанца од 2 метри од тој пред него и да не се пикаат по 20 души во маркет одеднаш, а и внатре тие што влегле да не се мислат доправа што и како туку спремни да знаат дека планираат да купат х производи и бегаат надвор.
Претходнава недела во Прилеп ги пуштиле парите за градобитнио тутун, во банките имало по 200 души ред, до тие пари ли дојдоа? Па пред 2 месеци ги зедоа истите тие парите од овогодинашниот тутун, миниум по 2-3к евра има секој од нив по дома од тој тутун, ама не во најголеми рестрикции отидоа сите да чекаат во банка да ги вадат.

Море мамето мамино, само Турчинот знаел ред да направи на овој народ, камшик и тепај ги како кучиња.
Автоматски споено мислење:

А тебе тоа ли ти е потребно, систем да ти каже што смееш, а што не смееш ...

Кој си па ти, да одлучуваш кого да стрпаш... Од такви ко тебе кодоши, пацови, слепи послушници на докажани криминалци , сме на ова ниво.
Од тие што шират теории на заговор како тебе и курчење за човекови права сме дотука дојдени.

Ќе те замолам да ми ги прескокаш мислењата во иднина.

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.178
Поени од реакции
2.855
Со совесен народ има време и во 5 саати сите да испазарат без да се туркаат во гужва, со несовесен народ и кога имавме по цел ден пак поголем дел се пикаа едни во други да ти дишат во врат. Дури во банка каде што има жолта линија се газеа еден на друг.

Тој карантинот од 4 дена сега е со причина, т.е со сељачки народ кој мисли дека корона не се шири ако лапаат исто лажиче во црква и ова се благи мерки.

Ти како граѓанин имаш права и ОДГОВОРНОСТИ, да во твој дом смее да ти каже џандар што ќе правиш затоа што тоа што го правиш ја загрозува безбедноста на останатите околу тебе и во построги земји за ова се завршува ќорка.

Исто и во тие маркетите и во тие банките проблемот е до менталитетот на народот, се нема основна култура и најосновно понашање. Секој што има 2 грама мозок треба самиот да држи дистанца од 2 метри од тој пред него и да не се пикаат по 20 души во маркет одеднаш, а и внатре тие што влегле да не се мислат доправа што и како туку спремни да знаат дека планираат да купат х производи и бегаат надвор.
Претходнава недела во Прилеп ги пуштиле парите за градобитнио тутун, во банките имало по 200 души ред, до тие пари ли дојдоа? Па пред 2 месеци ги зедоа истите тие парите од овогодинашниот тутун, миниум по 2-3к евра има секој од нив по дома од тој тутун, ама не во најголеми рестрикции отидоа сите да чекаат во банка да ги вадат.

Море мамето мамино, само Турчинот знаел ред да направи на овој народ, камшик и тепај ги како кучиња.
Автоматски споено мислење:

Од тие што шират теории на заговор како тебе и курчење за човекови права сме дотука дојдени.

Ќе те замолам да ми ги прескокаш мислењата во иднина.
Кажи ми ти една работа зошто напредните земји немаат толку часови полициски час како кај нас???

Само ние во цела Европа го имаме најголемиот полициски час...

Па сега испаѓа сите други држави се будали само ние Северџаните сме најпаметните...

Kajgana Shop

На врв Bottom