Коронавирус (COVID-19)

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Охрид моментално е преполн со љуѓе од другите градови.Така да во моментов иако има мал број на заразени се плашам да не не чека кумановско сценарио!Сепак требаше градовите да се изолираат еден од друг.Вака само се додава бензин на огнот!:(
Во право си...Мерките со Дебар се покажаа како многу ефикасни и добри. Требаше до сега и Куманово и Прилеп да бидат изолирани, сега верувам дека многу прилепчани отидоа накај Охрид да се избегаат од градот. И дефинитивно треба ревизија на термините за изолација. Се прават непотребни гужви и дополнителна психоза. Работиш до 15h, треба да стасаш до дома и да пазариш по пат. Тотално нелогично.
Повозрасните за 2 сата не можат ништо да направат, повеќето пешки одат и после се чудат зошто е гужва...

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Ај да ги разгледаме бројките на Шведска

Прегледај го приврзокот 244997

Имаат починати колку во земји кои во моментов бројат по 30.000 заразени отприлика. Или бројките не им се во ред или здравството им е ептен крш. Значи бројкиве на починати од корона се од официјални случаи, а се ми се чини некој на темава стави инфо дека не проверувале присуство на корона после смрт и не го наведувале вирусот ко причина освен ако на починатите од претходно не им било утврдено присуство на вирусот.
Изгледа турциве подобро се справуваат со вирусов,барем спорд бројкиве на табелава!?:cautious:

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Охрид моментално е преполн со љуѓе од другите градови.Така да во моментов иако има мал број на заразени се плашам да не не чека кумановско сценарио!Сепак требаше градовите да се изолираат еден од друг.Вака само се додава бензин на огнот!:(
Добро бе, па што ќе прават во Охрид сега. Ќе дремат во соба и ќе гледаат како комшиката од преку пружа алишта. Не ги разбирам луѓево, само плус трошици во кризно време.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
Изгледа турциве подобро се справуваат со вирусов,барем спорд бројкиве на табелава!?:cautious:
Не се ни тие многу за верувење. Познавајќи го Ердоган, не ќе да кажува секогаш точни бројки :)
Многу му е јака одлуката се што е респиратор на територија на Турција да не напушта земја. (ако се точни изјавите на нашите „политичари“)

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
Уште е во рана фаза кај Турција. Оваа недела имаа 40 000 заболени, така да тек наредна недела ќе почнува на првичните да им се влошува состојбата.

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Добро бе, па што ќе прават во Охрид сега. Ќе дремат во соба и ќе гледаат како комшиката од преку пружа алишта. Не ги разбирам луѓево, само плус трошици во кризно време.
Стварно не знам која им е логиката?:toe:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ако некој сака да прави скара со друштвото полицијата ќе му се фати, да не мислеш дека во парк ќе ја прави или ќе отидат во некој рид каде пиле не лета.
Aбе ти ако сакаш да го заебеш системот и на Марс ќе се качиш, само што самиот лошо си правиш. Не за тебе, така е зборот.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.537
Поени од реакции
9.438
Стварно не знам која им е логиката?:toe:
Охрид треба да му се врати на локал патриотизмот и ќотек да заигра за сите што не им е местото тука (посебно во овие моменти), и така лош глас не бие :) .

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Некој тука спомнуваше дека може да има компликација и нарушување на здравјето од други болести затоа што се не навремено лекувани, мене пред некој ден ми се деси матичната да не ми даде упат за војна болница за одделение уво, нос и грло со изговор дека сите контроли и прегледи се одложени, за мене и не е толку страшно не е итна работава, но еве бе постарите кои имале правено операции зарем тие ке ги остават на милост и немилост на природата ради тоа што се дигна беспотребна паника, исто така од медиумите прочитав дека болничките капацитетите не се пополнети, па сега како способниот министер Филипче може да ја објасни оваа ситуација.
Со последните мерки забрана за движење во парк и природа го допревме дното.

Член од
10 март 2020
Мислења
127
Поени од реакции
188
Па не баш

Дополнително, со одлука на Владата е усвоен предлогот на Главниот координативен кризен штаб од состанокот според кој, од четврток 16 април во 16:00 часот, до 05:00 часот во вторник 21 април да се забрани движење и групирање, односно да се затворат сите паркови, излетнички места, места за рекреација во националните паркови и шуми, како и викенд населбите за време на периодот на забраната и посебен режим на движење за претстојниот празник, а Министерството за внатрешни работи да ги интензивира контролите на овие места“, стои во соопштението на владата.
Celo vreme cekav da dojdi petok za da odam nekade vo park ili planina da zemam malku vozduh, bidejki na rabota sme sekoj den do 15 casot ,pa realno ne ostanuva vreme za nisto i eve sega gadno ne zeabaja. Gi pocituvam merkite na vladata vo celost no ne ja gledam logikata da ne mozam da odam nekade na cist vozduh bez grupiranje i na propisano rastojanie a vo grad ke bide ludnica po marketite i po crkvite

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.541
Поени од реакции
17.958
Celo vreme cekav da dojdi petok za da odam nekade vo park ili planina da zemam malku vozduh, bidejki na rabota sme sekoj den do 15 casot ,pa realno ne ostanuva vreme za nisto i eve sega gadno ne zeabaja. Gi pocituvam merkite na vladata vo celost no ne ja gledam logikata da ne mozam da odam nekade na cist vozduh bez grupiranje i na propisano rastojanie a vo grad ke bide ludnica po marketite i po crkvite
Ko bi se razbirale site ko tebe od zbor bi bilo super.Ama ne u gen ni da se grupirame po 3,4 dusi za da mozeme da si pravime muabet.Znaci ne idat so cel da prosetaat toa e losoto

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А кој е проблемот да свртиш круг низ маало/населба? Во нормално општество не би имало проблем нормално ама замисли го градски парк во Скопје во петок/сабота. Само замисли. Овде на форумов 5 души најмалце пишаа дека тетки и чичковци им се групирале пред зграда, камоли во парк што ќе биде.

Kajgana Shop

На врв Bottom