А законот од докажани криминалци демек е ист со Божјите закони и слепо мора да се следи, без да мислиш, без да се прашаш ... исто и нацистите, војници, полиција, сите тие следат некаков закон, наредба, ама тоа НЕ значи дека е нормално и исправно.
Мерките што се донесени кај нас се само интерција, ништо повеќе... Еве ти ја Шведска ти е тебе земја поблиску до социјализмот и до све тоа што го неќеш, па не ја следи светската инерција... Дали е во право или не можеме да нагаѓаме... Да беа мерките само кај нас, тогаш може ќе праевме подруг муабет.
Вака дури и најискрени луѓе да беа на власт, и најблиски до твојата идеја, па и ти лично да беше на власт, не верувам дека ќе изиграше поинаку.
Зашто моите се зајадливи, а твоите демек на место... зашто овие ги нарекуваш животни (не дека не се во друг дел од живеењето), а ти ко демек напреден ... што постигнавте со почитување на присилно наметнатите мерки од докажано неписмени криминалци ??? Шќиптариве несвесно ни ги отвараат очите, дека системот не
, затоа и така реагирате.
Фигуративно беше, ти одиш со теза дека е ова заговор, јас одам со теза дека е ова на светско ниво и дека покриен газ никој не плука... И да те прашам еве, зошто ти не излезеш во полициски час да се курчиш?
Исто и
кучкарите,
за жал докажаа дека имаат
повеќе разум и свест за потребите на
животните, него ли родителите за децата. Куче може 3 пати во ден да е надвор, ама деца ако биле надвор, да ги тепале
Јас прецизно напишав,
што доби ти сите овие години, како послушен граѓанин, што доби од тие што ти ги носат законите ... јасен е одговорот, иначе немаше да бегаш од темата. Продолжи биди послушен и исмејувај одредена група на граѓани, додека тие си ја остваруваат целта со помош баш од тие што ги слушаш.
Добро валидно ти е прашањето, не викам не.... Што добив јас... Истото тоа што го доби ти, како послушен граѓанин што плаќа данок... Разликата е во тоа што јас не очекувам да добијам нешто од овој зарѓан систем. Ти изгледа очекуваш... Јас викам да почнеме ние Македонците да бидеме сложни и прагматични, ти викаш да идеме со глава низ ѕид...
Има разлика од демократија и репрезентативно уредување (република), ама зашто некој би правел разлика
Мене ми нема разлика, исти курац ми е, и тоа сум го објаснил мал милион пати.. За мене ништо не е сменето од робовладетелство па до сега. Има ебана странка и тој што јава. И јас не верувам дека тоа некогаш ќе се смени... Треба само во таа игра ние да се позиционираме што е можно подобро.
Можеби, Ќе, на претпоставки знаеш кој работи нели ... не знам за глупите, ама за послушните сигурен сум дека нема без ништо да се.Впрочем тоа е докажано децении наназад.
Па гледам тие што пробаа нешто да напраат, го јадеа немиен, оставени на цедило од тие што ги с'скаа, и сотрени тие што ги чепнаа... Не постигнуваш ништо со револуција Бафра, само жртви... Се работи со ум и конспиративно...
МВР е под палката на дпне, на Кале кога тепаа Македонци исто беше дпне, не знам што ти се виновни комуњарите... плус за нив јасно е кои се и што се.
Мислев општо на сите кои што очекуваат нешто позитивно од докажано криминален систем. Се утепаа и едни и други и трети од критики на вработените во системот, ама да сме ги слушале, сепак работат за доброто на народот.
Од една страна со години споделуваат колку нечесно функционирал, а од друга страна му веруваат. Тие истите се исмејуваат со религиозните верници, а излегува дека се поглупи.
Е сеа мешаш политика и удираш дневнополитички... Системот во Македонија е СДСМ-ДПМНЕ, тоа е системот, режимот, Хунтата, како сакаш наречи го. Едните си служат на другите за канализирање. Ти сега од една страна ми се правиш свесен, а од друга страна мвр бил дпмне
Никаква докажано оправдана причина нема за полицискиот час, ама бидете послушни, знаат политичарите што е најдобро за нас. Сепак за политичар/министер да си, мора многу високи квалификации да имаш и строги критериуми да исполниш...
Причините за карантинот не се политички, не се ни економски, туку се едноставно по инерција.
проблемот е реален. Гледам овде и македонци к**ташак си играат низ двор. Минатиот викенд, за време целосна забрана за движење косат трева, деца си играат, перат теписи...дали е тоа дозволено или не. Дали едни имаат повеќе права од други. Затоа и настана ова со тројцата албанци.
Полиција нема камери при апсење, правилата за забрана се недокажани и ете ти проблем.
И тоа збориме за град Скопје и градовите каде што буквално сме у клинч. А селата? Кој ги контролира што праат без разлика на етничко мнозинство во истите?
зошто не би се излегувало во двор?