Коронавирус (COVID-19)

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
Ваљда сака да каже дека не исто 100 заболени од фабриките кои морале да идат на работа плус уште 100 заболени шетачи кои не морале да шетаат
Тоа е уствари, црнците кои мора да работат нека се заразат, ионака би се заразиле, порано или подоцна! Карантинот е за тие што работат од дома, да не се заразат и они, оти место ќе нема за црнците во болница! И пак речете не мисли на нас нашата администрација;)

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Според анализа на податоците од 85 починати од Коронавирус од Вухан било забележано дека 81.2% од починатите имале многу низок Еозинофил (бели крвни зрнца) при прием во болница.

Some important observations
In terms of other potentially relevant information, the research team found that 81.2% of the study individuals “had very low eosinophil [a type of white blood cells, which are specialized immune cells that help fight infection] counts on admission [to the hospital].”

https://www.medicalnewstoday.com/articles/what-factors-did-people-who-died-with-covid-19-have-in-common#Some-important-observations

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.196
Поени од реакции
13.063
Нема човек кој не очекува јуни да биде готово.
Не ми е јасно како го очекуваат тоа? Како тоа вирусов пуф, после јуни капут?
Додека не се најде вакцина ништо нема да биде исто, само ќе биде интересно ако отворат ресторани / кафани, а мора да отворат ваљда, и тоа да речеме да биде јуни или јули, до септември треба да очекуваме втор бран и тоа покољ да биде.
Мене па не ми е јасно од каде изникнавте толку епидемиолози,вируолози и статистичари на кајганава.
Од една страна ние приглупа нација сме,а од друга волку стручњаци и свезналци колку што има само на темава,на Сорбона и Кембриџ комбинирано нема.

Чудна работа маме му ебам...

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
973
Поени од реакции
1.601
Мене па не ми е јасно од каде изникнавте толку епидемиолози,вируолози и статистичари на кајганава.
Од една страна ние приглупа нација сме,а од друга волку стручњаци и свезналци колку што има само на темава,на Сорбона и Кембриџ комбинирано нема.

Чудна работа маме му ебам...

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
чиста логика е тоа бе друже

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Не знам какви демагогии ти држам туку ти кажувам што значи карантинов и зошто е тој направен. ЗА ДА СЕ РАСТЕРЕТИ ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ.

Болеста ќе ја снема после вакцината а вакцина ќе дојде негде до година ова време. Сите што мислат дека после мај ќе биде стара песна у заблуда се. Убаво е да се има надеж ама добро е да се биде и реален.
Дали прочита предходно шо напишав?Значи дали сваќаш дека работа во фабрика со голем број на вработени е далеку поопасна ситуација него да се возиш сам со точак во природа,пример?Или те боли стапот за работниците,битно е ти да се осеќаш безбеден ,така?

Последно уредено:

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
973
Поени од реакции
1.601
Дали прочита предходно шо напишав?Значи дали сваќаш дека работа во фабрика со голем број на вработени е поопасна ситуација него да се возиш сам со точак во природа,пример?Или те боли стапот за работниците,битно е ти да се осеќаш безбеден ,така?
Vozenje tocak nema opasnost no ima opasnost sobiranki i druzbi so neminovno ke se desat dokolku nema karantin.
taka da i pokraj nesovesnite trpat i sovesnite. toa e karantin.

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Не знам какви демагогии ти држам туку ти кажувам што значи карантинов и зошто е тој направен. ЗА ДА СЕ РАСТЕРЕТИ ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ.

Болеста ќе ја снема после вакцината а вакцина ќе дојде негде до година ова време. Сите што мислат дека после мај ќе биде стара песна у заблуда се. Убаво е да се има надеж ама добро е да се биде и реален.
А тие што сме без работа и моментално без финансиски примања, ќе седиме година дена дома во изолација и ќе јадеме мушмули?? Не треба и ние да работиме, за леб да ставиме на маса, сметките да си ги платиме?
Заблуда или не, до крајот на Мај мора да се вратат работиве во нормала, корона или не, вака не бива.
Примам донации, кој е така подарежлив, едно 3-4 илјади евра за до Мај 2021 ќе свршат работа..

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
А тие што сме без работа и моментално без финансиски примања, ќе седиме година дена дома во изолација и ќе јадеме мушмули?? Не треба и ние да работиме, за леб да ставиме на маса, сметките да си ги платиме?
Заблуда или не, до крајот на Мај мора да се вратат работиве во нормала, корона или не, вака не бива.
Примам донации, кој е така подарежлив, едно 3-4 илјади евра за до Мај 2021 ќе свршат работа..
Подобро без работа него да си некаде изложен у толпа народ, за минималка, пример во маркет или нешто слично, па да испозаразиш све живо и диво дома. Седи си дома пушти си некој филм, наполитанки и пиво, и chill da fak aut.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.318
Поени од реакции
16.483
Vozenje tocak nema opasnost no ima opasnost sobiranki i druzbi so neminovno ke se desat dokolku nema karantin.
taka da i pokraj nesovesnite trpat i sovesnite. toa e karantin.
а што ако е карантин ??? Влегува полицијата во куќите со огромни дворови и ѕидови од по 2 метра да види што се праи таму ???
Едно е социјална дистанца, друго е движење на луѓе... што фалеше и во викенд да има по 2 часа за фрлање смет и евентуални итни набавки ??? важно кучкарите дефилираат цел ден, а тие во приземјата па се разработиле...
ај шуќур од среда снег пак ќе падне...

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.669
Поени од реакции
17.564
Надвор има сообраќај ко што гледам, не верувам дека сите тие луѓе се со дозволи за работа.
Јас имам еден пријател и на фб од Чаир е. Неколку дена за време на полициски час си вози лабаво дури и до полиција е на семафори....

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ne e mozno.
Ako zboruvate za zenata i sinot u veles, telata im se mumificirale, ne znam kako, 3 meseca bile umreni a prethodno ne ispagale od doma cesto. Ziveele sami i nemale kontakt so skoro nikogo osven komsii.
Testot mozno e da e falichen, najverojatno.

Inaku, ne znam, dali e mozno virus da prezivee vo mrtvo telo so meseci?
Може да преживее. Но ризик е да се проверува, па затоа и докторите не проверуваат многу често по смртта.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Подобро без работа него да си некаде изложен у толпа народ, за минималка, пример во маркет или нешто слично, па да испозаразиш све живо и диво дома. Седи си дома пушти си некој филм, наполитанки и пиво, и chill da fak aut.
Точно. Јадење за фамилијата за 2 месеци ќе падни од небо. Или ќе се нажалат богаташите?

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.297
Поени од реакции
13.183
Моја прогноза,е дека за кратко време вирусот,ќе се стави под контрола.Нема сосема да исчезне,до појавувањето на вакцина,али како ќе поминува времето,ќе олабавубаат со мерките и се помалце ќе се збори за него,и ќе спласне тензијата.Ќе помине и стравот.
Е сеа,денес гледав една стручна емисија околу вирусов, и 70% од тоа што го кажаа се совпаѓаше со кажаното од тој др.Вело.
Највеќе ми остави впечаток,ставот околу апаратите за вештачко вентилирање на белите дробови.Имено и тука се на став дека тие не помагаат многу.И 80% од пациентите на интензивна,не се на апарати за вентилација,туку практично им е исклучена функцијата на бел.дробови,со тоа што се поврзани на апарат за вештачко обогатување на крвта со кислород,додека дробовите одмараат и се регенерираат.
20200411_213834.jpg
20200411_213900.jpg

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Италија нешто втор пик ги фати или шо е работата со бројките секој ден шо почнаа да растат
Бројот на тестирања е доста зголемен деновиве ... инаку бројот на излечени си расте константно... бројот на пациенти на интензивна нега секојдневно паѓа константно.... резултатите 7-8 дена со ред се доста охрабрувачки... и нема ништо загрижувачко, напротив.

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
И јас да се пријавам со болно грло, сува кашлица, омалаксаност и температура почетокот на февруари. Во животот само еднашка сум имала грип, ретко настинувам, и ако настинам ррлативно лесно, без проблем и лекарства. Овој пат останав во кревет неколку дена, се откорнав од кашлање. Сумјам на корона, ова не беше грип.

Kajgana Shop

На врв Bottom