Коронавирус (COVID-19)

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.862
Поени од реакции
8.425
Да ама она е тука, и се бори за системот што да е бојле. Придонесува и преку данок и преку бизнисот заради кој отишла до Сад и нормално е да бара истиот да функционира. Прочитајте го целиот пост, и ја не ги жалам обично ама оваа има поента. Ако организираш организирај ко што треба.
Се борела ама се кладам дека 98% што го читале текстот ја имаат оквалификувано како арогантна будала, а за нив не се будали тие што и го приредиле на неа таквото "задоволство". Од друга страна рози, поезија, величење се пишува од полтроните за неспособните власти.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Какви парадери се србиве не ми се верува, секој ден му слетува помош од Русија, и успеваат да тестираат само колку што тестира и Албанија :facepalm:

Реално кизнај каква е состојбата, нит знаат колку им се заразени, нит колку му се починати од Корона.

И уште има такви кои го слават начинот како србиве се справувале со Коронава.

Едно се гледа, во хаос са и ке им требат многу сили за да вратат работата во нормала. Многу касно почнаха да прават каквито и да са мерки. Нема да коментирам д-р Несторович и пракjaнето на лугето на шопинг во Милано. Спореха многу време дали децата на школо да ода, дали да не одат и така натаму...тоа беше златно време, кое беше пропуштено. Не сум сигурен дали има друга Балканска држава што да j беше пружена поголема помошт от цел свет.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.043
Поени од реакции
83.482
Белорусија, една од државите кои не презедоа мерки се соочува со нагло зголемен број на заразени.

За 10 дена од 94 заразени на 1066.
нема врска
они имаат многу повеќе
Читав дека бројот на починати, по маала, во градовите, самите граѓани со графити на ѕидови го пишуваат, затоа што официјално нема.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
На ФБ еден кука дека јал казна 120,000 денари за нарушување полициски час и дека било грабеж :facepalm: кај Венко на ФБ имаш австралопитекуси што на постот дека починала родилката враќаат со - е де и порано умираа родилки зошто ја водите како умрена од корона хехехехе , не бе каков herd immunity, дај нека не снема некако.

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
735
Муабетов,"Aко не се појавиш на испит, не може да паднеш". Па логично е дека најмалце заразени кога за нив тест е мисловна именка, здравје не постои,калашите и бмв-то со цирих таблици секако е у двор. Да се тестираат, све коронаши ќе искочат за некој ден, ќе испоцркаат како глувци, никој не ги пријавува. Не удара корона кај шо не треба, о бе ти...
Se pisano ti e od inaet, od sto tolku imas omraza kon albancite , jas rabotam sred cair i najmnogu klienti imame makedonci , zasto go rizikuvate zivotot koga znaete deka Cair e zarazena opstina
Navistina mi se gadi od vakvi kako tebe sto samo sirat omraza , navistina ste dno sramno .

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666

Треба да се стават термални камери пред влезовите кај банките и кој има покачена температура да се прака одма на тестирање од covid19.
Не. Треба некој да им ги собере сите пари штом ќе излезат. Па пак нека одат да се стискаат.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
Сакавте построг карантин ете ви гужви.
Хрватска инаку го продолжува работното време на маркетите за да се избегнат тие гужви особено сега пред велигден. Дури и пазарите ќе ги пуштат под посебен режим ако успеат да ги адаптираат адекватно.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.740
Поени од реакции
49.327
На ФБ еден кука дека јал казна 120,000 денари за нарушување полициски час и дека било грабеж :facepalm: кај Венко на ФБ имаш австралопитекуси што на постот дека починала родилката враќаат со - е де и порано умираа родилки зошто ја водите како умрена од корона хехехехе , не бе каков herd immunity, дај нека не снема некако.
По тие фан пејџови се обично партиските ајвани на кои во случајов Коста Петров им даде стикери да си играат за да им гради култ од Филипче, и нормално сега секоја смрт ќе ја релативизираат и за секој пуштен ќе има аплаузи.

Реалноста е дека ништо повеќе ни помалце не прави нашата држава од тоа што е очекувано за држава со ваков капацитет и потенцијал, скроз непотребна утакмица се наметнува, ама дека севернофиромецот е закован дома со вишок енергија, па ќе ја игра и мама ќе и ебе.

S

ski

Гостин
Не. Треба некој да им ги собере сите пари штом ќе излезат. Па пак нека одат да се стискаат.
Аха ке ги превоспиташ.
Во вакви ситуации највеке се шири вирусот но тоа е,народот е уплашен и знае само дека треба да извади пари за да купи храна.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Аха ке ги превоспиташ.
Во вакви ситуации највеке се шири вирусот но тоа е,народот е уплашен и знае само дека треба да извади пари за да купи храна.
Тогаш треба да се укинат сите пензии и плати. Следствено на тоа, никој нема да прави гужви по банки, да се турка по продавници и да замара аптекарки.
Тоа ќе реши многу проблеми.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.164
Поени од реакции
30.323

Треба да се стават термални камери пред влезовите кај банките и кој има покачена температура да се прака одма на тестирање од covid19.
Ne znam sho e tolku komplicirano da ima covek od obezbeduvanje sho ke go regulira ova. Sekako deka ima obezbeduvanje sho regulira redici i vo normalno vreme.

Kajgana Shop

На врв Bottom