Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Гледајте Код да видите што е мизерија за да ви стане јасно зашто карантинот на овие простори треба да биде пуштен на најјако.Ковчег мислам дека видов замотан со стреч фолија како оние што фарбаат мебел што мотаат :(

Еве како настануваат фејк њус - од апликација за која уште никој не ја објаснил ко што треба (она од Манчевски е сакам кажам не знам речам), до дека ќе треба смартфон да се носи зошто во Кореја се носело. Утре имаш објава на некој дебилен медиум и 94305902 прашања и бунтови на нешто непрезентирано.

Не знам кога е Рамазанскиот пост, велат неколку денови по Велигден (кој е на 19ти април). Тоа значи околу 20-25ти април почнуваат постите?
Ова ќе се коси со полицискиот час.

Аха, нека се тешат.

Читав човек со 40.5 температура 9 дена, тешка опструкција и не можност за дишење. После 5 дена молење и ѕвонење да го прима доктор, успеал.
Добил терапија од доктор, не дека не. Тест не добил со објаснување “ во ред еве и да си позитивен? Што со тоа? Пак мораш да одиш дома и да чекаш да помине”.

Вакви случаеви секојдневно читам, а колку ги има што никогаш немаат споделено искуство.
Колку што знам вака не е во Норвешка и во Данска?? Стварно не ми е јасно, не тестираат, не ги интересира, а само мртви бројат и така по некој тест колку да се каже дека и таму има по некој случај (џабе данок и се). Во Канада исто од данок што земаат оди за во здравствениот систем, ама не е како во Шведска. Проблемот тука деновиве беше немањето доволно маски за заштита на персоналот. На американските компании им беше наредено да престанат да извезуваат и праќаат маски (Н-95 или како се викаат веќе не знам).
Има и доста старачки домови кои стануваат мали жаришта. Еве еден старачки дом на некој саат време од кај мене кај што има помалку од 5000 жители има 22 починати од вирусот и по уште некој заразен.

Не знам кога е Рамазанскиот пост, велат неколку денови по Велигден (кој е на 19ти април). Тоа значи околу 20-25ти април почнуваат постите?

На 24 април е првиот ден....И нема што да се коси.Нормално се тера само не се јаде и не се пие до зајдисонце каде што логички ке се соберат само домашните да јадат вечера.Џамиите се затворени и така ке остане.

На 24 април е првиот ден....И нема што да се коси.Нормално се тера само не се јаде и не се пие до зајдисонце каде што логички ке се соберат само домашните да јадат вечера.Џамиите се затворени и така ке остане.
Само и ова ќе треба внимателно да се изведе, додатно ќе го истошти организамот.. друго е кога има killer virus. Според мене, тие што работат (доставувачи, магацини итн.) може ќе биде најпаметно да го скокнат постов.

Само и ова ќе треба внимателно да се изведе, додатно ќе го истошти организамот.. друго е кога има killer virus. Според мене, тие што работат (доставувачи, магацини итн.) може ќе биде најпаметно да го скокнат постов.

Тотално се слагам со пишаното. Во овие стресни времиња каде што остај физички па и психички се разболи цел свет последно нешто што треба е таков шок за организмот.Мое мислење е дека многу луѓе ке се откажат од постот а од друга страна ке има и доста екстремни што остај што ке постат па и ке се собираат по домови па заедно да вечераат како ништо да не е со оправдание дека не сме болни и немаме ништо.За жал гледам низ маало ( Топанско ) и на фејсбук собиранки по домовиве со музика со карти ти ке речеш во домашен притвор се.
Катастрофа за жал.

Еве како настануваат фејк њус - од апликација за која уште никој не ја објаснил ко што треба (она од Манчевски е сакам кажам не знам речам), до дека ќе треба смартфон да се носи зошто во Кореја се носело. Утре имаш објава на некој дебилен медиум и 94305902 прашања и бунтови на нешто непрезентирано.
Јас на радио Прва програма на вестите го слушв ова за апликацијата ...

Не дека некој пости, некој си мал процент. Едноставно пререстриктивен им е постот и тоа е тоа. Само што на големо лажат дека постат, демек јаките верници и место во чајџилници пијат кафе по нашите кафиќи.

Знаеш колку работи се косат со полицискиот час? Полициски час треба се поштуе и точка

Пред една недела во Белорусија се играше хокеј а нивниот претседател се фалеше, тогаш бројот на заразени беше 94, сега достигна 562.

Да видиме како ќе постапат понатака, треба да се следат вакви држави.

Свадба од 260 гости?
Второ, и да биле 260, тоа е мачја кашлица за некои како овие:
Пакистан ПРВ ?? ќе има ХЕРД ИММУНИТИ :cool:

Vistinski efekt od merkite moze da se ocekuva samo ako se vovede dve nedeli apsoluten policiski cas. Vaka efektot e mal I nedovolen, prasanje na denovi e koga ke stigneme na cifra od nad 1000 zaboleni dnevno I koja neminovno ke go krahira zdravstveniot sistem. Koj efekt od policiski cas koga utre lugeto ke zaminat na rabota po fabrikite I tamu ke bidat po 8 casa vo ist prostor eden kup lugje a sekako I po avtobusite.... Citam denes vo Prilep prekinale so rabota nekoi fabriki vo koi Imalo pozitivni... I koj kurac se ceka da nekade se javat zarazeni pa posle da se prekine so rabota? Sega site vraboteni vo izolacija a sekako I nivnite semejstva I prasanje na den e koga ke ja imame eksplozijata od tie sega otkrieni slucai.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom