Најтажна сцена (Темата содржи спојлери)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Коа умре мајка му на Бамби. Толку тажна музика немало...

Иако мајка му е крива (зашто стара магарица е, сепак знае коа е ловна сезона) сепак е тужно сето ова...

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.265
Поени од реакции
2.261
Во филмот A walk to remember! Момнетот кога на крај Лендон Картер ќе отиде да му заблагодари на татко му, кога ќе се прегрнат откако не збореа неколку години. Некако она што и претходеше на таа сцена, сите случувања во филмот направиа овој момент да биде врвот. А и музиката...... Не можам сега да го најдам клипот, за тие што го имаат филмот од 1:29:00 до 1:29:30!

Едит: Го најдов и на Јутјуб!

Од 5:00 - 5:45!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Многу филмови разбудувале тажни емоции кај мене, едни од најтажните се сцени од The Pianist, Saving Private Ryan, The Green Mile ...
Добро бре никој да не го спомне Грин Мајл? срамота :nenene:

Сецната кога треба да го егзекутираат црнецот, кога плачат стражарите е неверојатно тажна, моќна! дефинитивно најдобрата драма некогаш направена секоја чест Стивен Кинг и Франк Дарабонт!

Друго. Артифишл Интелеџенс,

Сцената кога "мајката" го остава на "детето" на "депонијата" за роботи, бега и плаче.
Читни ги постовите подетално :)

Него ти реплицирам затоа што се слагам за Артифишл Интелеџенс, сум ја заборавил таа сцена да ја набројам, тажна, тажна сцена.

Blackout

An emotional retard
Член од
14 мај 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
451
Читни ги постовите подетално :)

Него ти реплицирам затоа што се слагам за Артифишл Интелеџенс, сум ја заборавил таа сцена да ја набројам, тажна, тажна сцена.
И ја исто ти реплицирам оти се слагам за AI ама не за таа сцена.На таа се изнервирав ми се идеше да го акнам телевизорот.
Најжална ми е кога ја моли вилата да стане вистинско момче у пинокио стајл и таа последната кога ке му кажат дека можат да му ја вратат мајка му.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
И ја исто ти реплицирам оти се слагам за AI ама не за таа сцена.На таа се изнервирав ми се идеше да го акнам телевизорот.
Најжална ми е кога ја моли вилата да стане вистинско момче у пинокио стајл и таа последната кога ке му кажат дека можат да му ја вратат мајка му.

Еј да бе. Пинокио. Коа лежеше у кревет а татко му (според мене морничав тип. Над 60 години има, сам живее и прави кукли на машки деца и после сака да се живи) плачеше над него. Многу добро е направено тоа како плаче и после коа ке оживее онака ти иде да плачеш од среќа...

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Да се надополнам, уште една тажна сцена:

П.С. Блекаут, целиот тој филм е исполнет со тажни сцени, во тој стил се одвива целиот филм :toe:

П.П.С. Астрикс*: Се двоумев дали да ставам некои сцени од La Vita e Bella, филмот иако е комедија сепак на крајот е доста тажен. Бегнини одглуми фантастично, моментите на тага ги претвораше во смеа, така и беше во сцената кога синот го гледаше како го носат на стрелање, чудна работа... xD

marko_d

Ретард
Член од
10 април 2009
Мислења
430
Поени од реакции
18
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near Tannhäuser Gate. All those moments will be lost in time like tears in rain. Time to die.

Член од
6 декември 2009
Мислења
235
Поени од реакции
18
Land before time со Little Foot кога ќе умре мајка му...од тој момент па до крај на цел цртан плачам ко идиот:pipi:

Nights in Rodanthe последните 10 мин од филмот, кога дознава Дајан дека Ричард Гир умрел..

My sister's keeper- Пааа цел филм е ужасно тажен, ради него цел ден ми беше депресивен :toe:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Го заборавив Прекрасен Ум, сцената кога на крај сите ќе му ги подараат своите пенкала, ја добива нобеловата награда и конечно се заблагодарува на жена му. Пристуните го наградуваат со голем аплауз! Каква сцена/филм браво!

честа

Спор
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.317
Поени од реакции
1.033
Во The mist, последните 10 минути, останав пола саат со отворена уста после тоа!

демнач

Неафирмиран кајганџија
Член од
11 август 2008
Мислења
1.621
Поени од реакции
412
Џек Николсон коа беше стар прч и со таа старката коа ќе се заљубат и негде при крајот имаше една сцена,море сум плачел:nesum:

Член од
23 август 2008
Мислења
1.755
Поени од реакции
264
Ептен ми е тажна сцената на смртта на Муфаса и кога Симба го протерува Кову од Прајд рок ама ништо неможе да се спореди со смртта на мајка му на Бамби.

Kajgana Shop

На врв Bottom