Сообраќајни прекршоци и казни

Тој таму што одлучува, најверојатно не е каур, туку Албанец кој сакал додатно да те казни затоа што пиеш алкохол.
Da be zakonot taka e koj kako ke mu tekne ke kazni, kaj si go videl ti toa ?
Baziraj se so fakti koga sovetuvas nekogo ne so prazni zborovi, za kazni koga ke te fatat so alkohol, crveno svetlo, polna linija, brzina mn pogolema od dozvolenoto idr, sleduva i zabrana za upravuvanje na voziloto od 3 do 12 meseci.

Ај да разбистриме малце шо е и како е оти гледам многу се палат по темите со глупости.

Ако ти е извршена контрола од сообраќајна полиција и е константиран сообраќаен прекршок, ти се изготвува налог. Освен во случај кога одредено возило е непрописно паркирано а во близина не се наоѓа сопственикот тогаш, се изготвува прекршочен налог по слика и по регистарска табличка и ќе ти стигни на домашна адреса на лицето на кое се води возилото.

Сите други глупости, ми запишаа податоци ама ме пуштија. Дали ќе ми стигни казна? се глупости. Обврска е да се даде 3 примерок на лицето кое го сторило сообраќајниот прекршок.

Во врска со претходниот пост, не одлучува никој за дали додатно да те казни или не. За одредени прекршоци следува и забрана за управување со моторно возило на одреден период зависи од прекршокот. И така.

Ај да разбистриме малце шо е и како е оти гледам многу се палат по темите со глупости.

Ако ти е извршена контрола од сообраќајна полиција и е константиран сообраќаен прекршок, ти се изготвува налог. Освен во случај кога одредено возило е непрописно паркирано а во близина не се наоѓа сопственикот тогаш, се изготвува прекршочен налог по слика и по регистарска табличка и ќе ти стигни на домашна адреса на лицето на кое се води возилото.

Сите други глупости, ми запишаа податоци ама ме пуштија. Дали ќе ми стигни казна? се глупости. Обврска е да се даде 3 примерок на лицето кое го сторило сообраќајниот прекршок.

Во врска со претходниот пост, не одлучува никој за дали додатно да те казни или не. За одредени прекршоци следува и забрана за управување со моторно возило на одреден период зависи од прекршокот. И така.
Јас имам неколку примери на луѓе што ги запишале на листе и после година две им стигнало казна

Добро, значи мене што ми запишаа податоци од лична карта и возачка значи дека не е ништо?
ништо бе ништо така вежбаат правопис ама и кога нема да им се искача од станица ке повежбаат препишување и така

Sent from my iPhone using Tapatalk

ништо бе ништо така вежбаат правопис ама и кога нема да им се искача од станица ке повежбаат препишување и така

2020 сме, не можи да се изготви налог оти се со сериски број. Прекинете со глупости.

Ова камериве низ СК почнаа да регистрираат прекршоци или уште не е изменет законот?

Ова камериве низ СК почнаа да регистрираат прекршоци или уште не е изменет законот?

тие камери се за безбедност неверувам ни дека имаат капацитет да се прилагодат за казни

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom