Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Бриииј од 16 до 05 часот... :cenzura:
Зборев со Пејо на чет прееска, уште сабајле им ги сменија пропусниците на медицинскиот кадар наместо од 21-5, од 17-5, ова со 21-5 беше само вовед да не се паничи. Еве сега глеј некого пак нема да му чини. Нема потреба за викенд да се шпара навака натака

Пак има луѓе и доста објекти работат нормално. Баш денес видов. Е сега попразно е малку ама пак.......
Инаку негативен е тој од вчера да не се плашиш :icon_lol:
Во споредба со другите градови кај нас нема ич движење.
Е сеа има објекти работаат ама во глобала затворени се повеќето.

Затоа ли Путин пред малце се обрати и цела држава ја заклучи, зошто е пичкин дим или? :cautious:
според мене,реков.
заклучувањето на цела нација е повеќе од политички,одколку од рационални причини

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Зборев со Пејо на чет прееска, уште сабајле им ги сменија пропусниците на медицинскиот кадар наместо од 21-5, од 17-5, ова со 21-5 беше само вовед да не се паничи. Еве сега глеј некого пак нема да му чини. Нема потреба за викенд да се шпара навака натака
Ам сега кучињата ни во 8 не ќе можат да ги мочаат и серат по улици :icon_lol:

Како тоа 'Овој вирус' може да биде погрешно разбрано?
Исто како што: "Some died before you, some long after you" може погрешно да се разбере како "They were dead the whole time" :coffee:

Како е по Италија денеска , стивнува ли полека или уште е тешко. Ги барав тие мапите во живо не ги најдов. И зошто чак за 2 недели се очекува пик на вирусот. Малку и фејк вести или сите само си нагаѓаат

Каква Италија луѓе Шпанија ја стигна во смртни случаи а тие заостануваат 10 дена со вирусот.
Мислам дека полошо ќе поминат од Италијанците

Пошто имам куче страшно ме нервира потсмевањето со "кучкарите" на темава.

Неможам да сфатам како има луѓе кои не разбираат дека кучето како и секое живо битие има потреба да врши физиолошки потреби и не гледам што е толку страшно да излезе некој у сабота вечер (кога ќе има полициски час од 16 до 5) буквално на 3 минути да го измоча кучето. Милион пати повеќе имаш шанса да фатиш корона кога ќе одиш по цигари или леб у продавница во "нормално време".

Треба да се воведе недела воопшто и ништо да не работи освен болници аптеки, приватни ординации и забни ординации по потреба во случај да не го заболе некој многу заби или нешто друго. Така ќе нема потреба никој да иде ниту по маркети и на пазар. Ќе си пазари во сабота тоа што му треба и недела седи дома.

Јас сум засекогаш и маркети и пазар во недела да не работаат не само за време на вирусов и вакви вонредни ситуации.

Ам сега кучињата ни во 8 не ќе можат да ги мочаат и серат по улици :icon_lol:
Нека ги учат на шолја :)
Затоа куче во стан не се чува, се мачи и газдата а и кучето. Како дете дури живеев Охрид во куќа со двор 700 квадрати чував куче. Дворот заграден, кучето нон стоп пуштено шеташе( нормално и го шетав плус секој втор ден од ќеф) Навечер си спиеше во куќарката и зад беа си вршеше физиолишки потреби. Тука никогаш не би чувал поголемо од папагал. И сега сакам куче, растев со куче но немам услови и тоа е тоа.

Пошто имам куче страшно ме нервира потсмевањето со "кучкарите" на темава.

Неможам да сфатам како има луѓе кои не разбираат дека кучето како и секое живо битие има потреба да врши физиолошки потреби и не гледам што е толку страшно да излезе некој у сабота вечер (кога ќе има полициски час од 16 до 5) буквално на 3 минути да го измоча кучето. Милион пати повеќе имаш шанса да фатиш корона кога ќе одиш по цигари или леб у продавница во "нормално време".
Не верувам да ти прават проблем да се симнеш пред зграда :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom