Коронавирус (COVID-19)

• Креатор на темата Креатор на темата Beginner
  • Време на започнување Време на започнување
Јас си направив од брисач и кујнски ластичиња.
Не се исплати за 105 денари сам да правиш,уствари се исплати пошто и онака нема вече што да прави човек затворен

Која ви е прогнозата за овде?

Јас мислам 10 000 регистрирани со 500-1000 жртви.
Моја прогноза:
Најрано ќе заврши во почеток на мај, најдоцна до средина или крај на септември.

Ни дупла таква не штити? Што ѓубре е тоа?
Тенко платно со сошиен ластик,2 комада се не треба у дупло зашто сеисто и да ја ставиш и у тројно

Моја прогноза:
Најрано ќе заврши во почеток на мај, најдоцна до средина или крај на септември.
..И Филипче нели рече дека ситуацијава ќе трае до крајот на ваа година.

Проблемот е во тоа што јас повремено имам отежнаато дишење и болки во градите. Не од сега, од поодамна. Од други здравствени причини.
Онде кај канал 5 циганине,таму ке букне 100% Од кога рекоа да не се групира народ како за инат се собираат у групи по 20тина на 3-4 места.Што ги собра баш сега на куп све да им ебам.Кој ке помине од таму сам ке се увери.Све се у чопори собрани
Автоматски споено мислење:

Абе каде живеете вие бре луѓе? Нели гледате слушате дека никакви нема,а не па баш такви или слични
Баш ме интересира дали ќе има многу за накај болница

пикот беше вчера
Пикот не можеш да знаеш дали бил вчера, се додека нема драстично намалување на случаите во период од повеќе денови, а воедно бројот на тестирани бил ист секој ден.
Пикот не е еден ден. Пикот во ваква пандемија сигурно е повеќе денови, да не речам недели. Погледни ги графиците за Кина, и имајќи в предвид дека неколку јаки земји во Европа потешко се справуваат барем засега, па после замислувај пикови.
Уствари после нека ти текне дека ние сме Македонија па тек тогаш замисли пик.
Ама ја некако искрено веруем у нашиве сограѓани дека нема да се покажеме многу лошо.

Една многу позитивна работа околу корона вирусот досега : нема(ше) спамање за Грета Тунберг.

Арно ама, first world драма принцезичката не можеше да издржи да биде во сенка и не ни дозволи да поуживаме во нејзиниот крсткотраен медиумски заборав :

Погледни ги графиците за Кина
Кина месец дена не знаеше дека се шири смртоносен вирус .... и кога веќе дознаа беше касно, беше раширен помеѓу нивните граѓани. После 3 месеци више и скоро да немаат регистрирани случаеви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom