Коронавирус (COVID-19)

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.882
Во кафичов кај што одам чат пат на дневница 2цата шефови со корона. Правеле тестови во Жан Митрев уште пред неколку дена. Немале никаков контакт ни со Цаца ни со тие од Банско. Странство не оделе и кафичов не работи 2 недели па да фатат од гости. Изгледа има многу повеќе во Скопје.
Не се само тие извор на зараза и не мора да имаат идено некаде настрана. Може и да им го донесе некој и тоа пред две недели кога работел кафичот.

Тишка

Кротитељ
Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.951
Поени од реакции
9.581
не е починато детето ама се наоѓа во критична состојба

Sent from my iPhone using Tapatalk
Прво рекоа починато сеа имаше прес рекоа не е починато дека било шпекулација.Камо среќа да се спасит

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.334
Уште земјотрес фалеше. Хрвативе јако ги здрмало.

Господ нека ни е на помош.
сеизмолозите друго кажуваат, надвор да си седи народот, а размак 2м ок... ама ако залади пак ќе мора внаатре... си имаат мака со градскиот плин, посебно во стари згради...

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.477
Поени од реакции
3.287
Кое дете е починато бе, што зборите?? Каков земјотрес во Хрватска, со коронава овде малце проблеми си имаме, па сега и за земјотрес во Хрватска ќе му ја мислам. Дај не мешајте работи што немаат врска со темава.

Член од
5 октомври 2011
Мислења
156
Поени од реакции
233
Во Шпанија, диносаурусите немаат шанса да шетаат во карантин :pos:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.334
Чисто сумљам да се стае и од 18:00 полицискиот. Има фирми кои имаат и втори и трети смени, нема како да се изведе со нив.
Освен со некои потврди едино.
јас мислам другите ехЈу им е полицискиот час до 0:5, за да може работниците да стигнат во фабрика до 0:6..
а за втора и трета смена ќе треба Аусвајс..
И не е само обични, било какви фабрики, ете алкалоид фабрика за лекови има смени

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Друштво, верувајте ве разбирам за Загреб, и јас сум многу погодена од тоа што се случи, меѓутоа оваа тема не е место за споделување слики и коментари само за тоа.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.334
Белгија нарачала пет милиони погрешни заштитни маски
нека ни ги пратат нам, ама бесплатно, може да ни притребаат здрави биле понатака, за ПМ честички и прашина
Кое дете е починато бе, што зборите?? Каков земјотрес во Хрватска, со коронава овде малце проблеми си имаме, па сега и за земјотрес во Хрватска ќе му ја мислам. Дај не мешајте работи што немаат врска со темава.
па и за диносаурите во Венеција и Шпанија ич не сакам да му ја мислам... а не дај боже , земјотресот не прашуе за корона, не е штетно да се следи како се постапува и во таква ситуација

...

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.688
Поени од реакции
8.118
Друштво, верувајте ве разбирам за Загреб, и јас сум многу погодена од тоа што се случи, меѓутоа оваа тема не е место за споделување слики и коментари само за тоа.
Ок само сакав јас со тоа да кажам дека уште ова ни фалеше на цела мака што ја имаме со вирусов низ светов.
Ништо повеќе од тоа.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.038
Поени од реакции
83.473
На другите вести, Град Скопје ја додели награда за најдобра фотографија самдома на син на пратеничка. Наградата изнесува 100 евра.
За 100евра почнаа да се брукаат. Што е следно, сано сокчиња.
Кога се прочуло, како што прочитав некаде, ја повлекле наградата, го прогласиле натпреварот за неважечки.

C

CoolIris

Гостин
Многу ми е жал за Хрватите. На целата паника од коронавирусот уште ова му фалеше. Дури сега ќе има пораст на заразените.

Друго сакам да кажам. Тие со бугарските пасоши први си дојдоа во Македонија. Зошто? Зарем, Бугарија не може да се грижи за вас? Ех, почитувани мои сограѓани, многу е лошо кога си граѓанин од втор ред во туѓа држава. Плукавте по државата, народот, образованието, здравството, а први се нацртавте тука. Не сакам да навлегувам во вашите причини за враќање назад во Македонија, мајката е секогаш тука за своите деца. Вратете се, нема ништо лошо во тоа, ама барем бидете доблесни и седете дома. Не го загрозувајте животот на другите.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Тестирање, тестирање и само тестирање е лекот. Ј- Кореа, Јапан, Германија.
Јапан не тестира, меѓу земјите со најмалце тестови се, освен ако не смениле нешто во последните 3-4 денови.

Kajgana Shop

На врв Bottom