Коронавирус (COVID-19)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Тоалет имаш во Веро, Стокомак и Кам. 100% проверено. Сега само што се вратив. Полни се маркетиве со роба, а и нема многу гужви.
Во Германија живее

Полицијата очигледно не си ја врши работата. Водно сега даваа снимки на тв, полно е. Иако забранија и иако наводно патролирала полиција. Затоа се надевам да преземе армијата главен збор. Ако тие нешто направат. Ако не...ќе мора да ни дозволат молитви во црква.
Колку што знам, после 6 е забрането на Водно

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Не знам за другите градови како е ама Битола денеска живо пиле нема по улиците, освен чат пат двајца тројца.
Полицијата сабајле ги растерала некои старци кои седеле на клупа,а на некој му пишале и пријава оти го затекнале неколку пати на истото место,пензионер.
Бутиците се затворени, освен некои салони за електроника кои сметам дека и тие не треба да работат.
Затоа пола Битола е Претор денеска и по цело Преспанско врие од народ. :facepalm:
Другата пола си крцорат Тумбе кафе, Смолево и по викендици :)
Ко ќе се потврди првиот случај тука во Битола мислам дека ќе се свестат само да не биди касно :)

А за број на заболрни типувам околу 4 000 заради то како шо кажа некој поназад, нема толку густина за да ни се случи Италија.

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
Добро луѓе ај малце вака, вие шо осеќате симптоми.

Шо симптоми се?

Јас пример дишењево ми е отежнато. Не многу, ама сепак тешкотија, како да ти стега плуќа некој, не моеш доволно воздух да земиш, нит да пуштиш.

И се си велам дека психосоматски е.

Ама па и температурава не паѓа, ни со парацетамол. Не е висока уау кизнај колку ама не паѓа под 37.2°С. Варира цело време 37.6-37.2°С.

Пет дијазепами штракнав од сабајле, мислејќи дека е на психичка база и неќе да пушти....

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847

Шо симптоми се?

Јас пример дишењево ми е отежнато. Не многу, ама сепак тешкотија, како да ти стега плуќа некој, не моеш доволно воздух да земиш, нит да пуштиш.

Ама па и температурава не паѓа, ни со парацетамол. Не е висока уау кизнај колку ама не паѓа под 37.2°С. Варира цело време 37.6-37.2°С.

Пет дијазепами штракнав од сабајле, мислејќи дека е на психичка база и неќе да пушти....
За секој случај јави си се на броевите за да не им снема и тестови.

• Тажно
Reactions: Syn
Член од
5 март 2018
Мислења
16.555
Поени од реакции
18.804
Другата пола си крцорат Тумбе кафе, Смолево и по викендици :)
Ко ќе се потврди првиот случај тука во Битола мислам дека ќе се свестат само да не биди касно :)

А за број на заболрни типувам околу 4 000 заради то како шо кажа некој поназад, нема толку густина за да ни се случи Италија.
Е сеа и вие :) можиме да си нагодуваме кај се, ама градот е пуст, и тоа приметив и пред неколку дена.
Дали седат дома или не не можиме да знаеме јас пишам шо гледам низ град :)

Член од
27 април 2011
Мислења
2.308
Поени од реакции
3.064
Не само што заедно биле во Италија, туку и заедно живееле, спиеле, јаделе, ебеле... али ете, треба да веруваме дека нив не ги фатил вирусот, појак имунитет валјда имале, многу лимони јаделе.
Иначе не бев ироничен, не се заразени барем досега 100% (а поминаа повеќе од 14 дена мислам).

Член од
30 декември 2014
Мислења
378
Поени од реакции
460
Многу бедно и мизерно бришење газ на докторката, алал да ти е. :sick:

Таа да била толку одговорна и ненаивна, немало воопшто да се појавува на работа, а не па да се заканува на колеги со откази само затоа што ја пријавиле дека се вратила од кризно подрачје.

Откако се вратила од Италија, другиот ден веднаш се појавила на работа. Десетина дена си одела на работа, на симпозиуми, на колегиуми, на предавања, во маркети, во аптеки, ич кур не ја болело дали ќе зарази некој друг. Па уште и арогантна, се заканувала со бркање од работа.

Докторката е за секоја осуда, бидејќи свесно го ставила во опасност здравјето на стотици луѓе, а не да ѝ се брише газот на олку беден и малоумен начин.
Жити се каде виде дека во било каков контекст некаде ја оправдувам докторката?! Ја наведов единствено причината поради која (најверојатно) не успеала да зарази ниту еден околу неа. Ама дека целото нејзино однесување и превземање ризик на своја рака би го оправдал...?!! No comment.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.196
Поени од реакции
10.162
Ништо од респираторите, нема можност да ни ги испорачат, набавките се поништени:(

Член од
18 мај 2008
Мислења
7.561
Поени од реакции
17.594
Јас со кола поминував по Скопје, можда и погрешен впечаток имам, ама раздвижено беше по Ѓорче, Карпош и Центар. По улиците немаше многу возила, ама пак и не беше празно колку што очекував.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
968
Поени од реакции
1.577
Италија не ни бега, тоа е сигурно. На згора на се викендов ги прелажа сите, сите некако стануваат оптимисти и одат на опција VALDA NE SUM BAKSUZ MENE DA MI SE SLUCI KORONA, така да неизбежно е следната недела веќе да имаме преку 500 случаи. До 20ти Април некаде бројката би качила на 4000-5000 а можда и више.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.189
Поени од реакции
8.267
Член од
15 јули 2007
Мислења
15.698
Поени од реакции
8.125
Треба да сфатиме дека вирусов ни се случува затоа што сме нехигиенски народ општо во светот. Сакаме дома а и ние колку толку да сме чисти но надвор кога шетаме искрен да бидам не заболе патка колку е чистотата во јавните места чиста воопшто. Исто луѓето повеќето не внимаваат многу и на здравјето, не одат на чести прегледи туку само кога ќе ги боли нешто па често кога ќе дојде јајцето на газот се буниме како е нечисто, како не се внимава на хигиената.

Не сакам со ова што го пишувам да се издвојувам дека нешто премногу јас сум различен од другите напротив и јас сум таков и сепак овој вирус се надевам ќе ни го смени начинот на размислување околу хигиената, нашето здравје и здравјето на другите околу нас бидејќи еве сведоци сме колку сериозно ни промени дел од животот наеднаш.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.432
Поени од реакции
114.102
Каков срам ова со респираторите, фрлија еден тон кал на до сега сработеното, алал да им е. :facepalm: :facepalm:

Инаку убеден сум дека се е џабе овде додека не се воведе полициски час и да има ригорозни казни за непочитување. Колку не го почитуваме животот и нашите најблиски тоа е страшно нешто.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.445
Поени од реакции
18.432

Шо симптоми се?

Ти направија тест за корона?

Мене до вчера под 39 температурата ретко се спушташе дури и два парацетамоли се напив и не слезе под 38, после тоа најголем проблем ми е грлото оти максимум еден сат можам да спијам пред да почнам со кашлање.

Kajgana Shop

На врв Bottom