Коронавирус (COVID-19)

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
https://youtu.be/gMTZu6_TjU8
Мислам дека треба да гледаме работите од повеќе перспективи. Тој шо ќе ми скокни одма со навреди од типот "conspiracy nut" ќе добие гратис тоалетна ролна по глава. Патем се надевам нема да јадам опомена и за ова зошто иако се зборува и за економијата сепак темата на разговор е за Covid-19 и е во склад со темата, сметам дека има уште слобода на говор и почитување на различни гледишта. Поздрав
David Vaughan Icke is an English professional conspiracy theorist and former footballer and sports broadcaster.
Толку. Фрлај тоалетната.

Член од
28 март 2015
Мислења
5.428
Поени од реакции
11.338
На голем дел од конфекциите им дале наредба да шијат маски. Оваа што е блиску до мене им рекле да направат 10 000 маски.

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.513
Поени од реакции
37.352
Јас на Бијонс ли ти личам? Треба ли сега да гуглам што треба да се превземе само за да ти одговорам? Си има таму доктори кои треба да одредат соодветни мерки и терапија, не сум ја стручен за тоа, ни па имам намера да делам стручни совети на форум, од област во која не сум стручен. Доволно е и тоа што заболените ќе бидат свесни дека се болни, па ќе можат соодветно да се заштитат себеси а и тие околу нив, нема да одат по маркети, по матични, на прошетки и сл. мислејќи дека ништо не им е, дека е обична настинка која треба да ја лечат со чаеви.
...е добро штом така возвраќаш не ти реплицирам! не сум знаела дека коронавирус КОВИД 19 се лечи со свесност, а другите што се несвесни, па само со еден тест ќе станат свесни и ќе се излечат!

Член од
5 септември 2014
Мислења
109
Поени од реакции
209
David Vaughan Icke is an English professional conspiracy theorist and former footballer and sports broadcaster.
Толку. Фрлај тоалетната.
Море ќе си ја чувам оти како што тргна работата можи да нема а и на госпожа не се мава.. ;)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.776
Screenshot_20200320-171318~2.png
А замислете кај нас да дојдат да видат како изгледа карантин и самоизолација, па на граници со влегуваат од надвор, па се тепаат со полиција, ама битно казни фрчат, барем ќе се наполни буџетот.
@Tutor ти реков дека тоа во Италија не е карантин, затоа и бројките растат од ден за ден, истото е и во Шпанија.
Значи ако сакаме да се запри овај вирус мора се да запри, подобро еден месец да запри цела економија одколку една година да трае оваа агонија.

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.406
Поени од реакции
16.655
За камиони не се затворени границите. Во Србија се движат во конвои. За други држави не знам.
Знам.
После Србија нагоре до Германија потпишуваат изјави.

Член од
13 август 2013
Мислења
1.052
Поени од реакции
2.060
Ne postoi zemja vo koja nema registriran slucaj na korona. Duri i Djibuti ima 1, Grenland duri 2. Dali e mozno, dali ima voopsto logika ova da poteknuva od 1 poceten izvor, po mene ne. Nema nikakva teorija dali od Kina, dali od USA, dali od bilo kade za 3-4 meseci da stigne i na Dzibuti i na Grenland i na Barbados i vo Namibia i na kraj i vo Kuba. Nema nikakva logika.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.153
Поени од реакции
30.272
А замислете кај нас да дојдат да видат како изгледа карантин и самоизолација, па на граници со влегуваат од надвор, па се тепаат со полиција, ама битно казни фрчат, барем ќе се наполни буџетот.
@Tutor ти реков дека тоа во Италија не е карантин, затоа и бројките растат од ден за ден, истото е и во Шпанија.
Значи ако сакаме да се запри овај вирус мора се да запри, подобро еден месец да запри цела економија одколку една година да трае оваа агонија.
Vidi, Kina podrazbira tepanje na ulica, ubivanje i kovanje stici na vrati pod karantin.
Oni imaat drug narativ sho sakaat tuka da go pustat vo Evropa.

Член од
7 септември 2016
Мислења
289
Поени од реакции
447
https://youtu.be/gMTZu6_TjU8
Мислам дека треба да гледаме работите од повеќе перспективи. Тој шо ќе ми скокни одма со навреди од типот "conspiracy nut" ќе добие гратис тоалетна ролна по глава. Патем се надевам нема да јадам опомена и за ова зошто иако се зборува и за економијата сепак темата на разговор е за Covid-19 и е во склад со темата, сметам дека има уште слобода на говор и почитување на различни гледишта. Поздрав
интересно видео

Член од
12 март 2009
Мислења
20.180
Поени од реакции
16.312
Да, ете дома ни доаѓаат.
Ете и со случајот со тој шофер од Данска што дошол и одма заминал за Албанија, добил казна.
плукниму се на казна, хартија...Нема сега извршување...Што не му го запленеа камионот ???

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Бугарската армиja започнува вежби за разполагане на полева болница во 4-те големи спортски сали во Софиja.
Вежбата е во зала Арена Армеец со капацитет от 500 кревета.

Започнуват и вежби во другите областни градови. Капацитетот на министерството за одбрана и државниот резерв е 15 000 кревета.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.301
Поени од реакции
21.422
...е добро штом така возвраќаш не ти реплицирам! не сум знаела дека коронавирус КОВИД 19 се лечи со свесност, а другите што се несвесни, па само со еден тест ќе станат свесни и ќе се излечат!
Не си сфатила како што треба. Не реков дека ќе се излечат со еден тест, туку, дури и да ја тргнеме настрана терапијата и грижата од институциите која би ја добиле во случај да се заболени, тоа што ќе бидат свесни дека се носители на вирусот е далеку подобро и со повеќе придобивки отколку да не се свесни дека се болни и да се рашетуваат наоколу мислејќи дека е настинка.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
https://fokus.mk/lekar-od-kavadartsi-so-denovi-odel-na-rabota-namesto-da-se-izolira-otkako-kerka-mu-se-vratila-od-patuvane-od-italija/

Овој господинов лекар иначе е тешка ретарда, башка „воли да попије“ што би се рекло. Се понашал како манга некоја, викал дека не може нему никој да му кажува дали да се изолира или не, им дувал на колегите во лице, демек тежок заебант и шегаџија. Со еден збор- будала.

Овој парот од вториот дел од текстот, не се официјално потврдени за заразени и затоа ги нема во бројките на Филипче, ама очекувам дека ќе се потврдат наскоро, исто ретарди, мажот заразен, а жената лекарка го лечела дома и нормално си одела на работа, голема веројатност и она да е заразена.

Вака кога ќе видиш колку неодговорно се понашаат луѓе што наводно треба да бидат темел на општеството, најодговорна професија, стварно не знам што да кажам, целиот гнилеж на ниските морални вредности и општествена одговорност излегуваат на површина, џабе и титули, звања, пари и се, овие ромите од Шутка се поискрени, гледаат да преживеат затоа не можат дома да се затоворат, но овие доктори, бизнисмени, газди, средна класа што до пред 10-тина дена се шетаа по ексурзии, по Банско, по Италии, тие се за дебел ќотек, тие се сите да ги напикаш у оние бараките у Пепелиште и два месеца да не мрднат од таму.

Моментално во кавадаречката болница се е испаничено, не знаат што да прават, веќе пласибо ефект им се јавува на психичка база почнуваат симптоми на вирусов да осеќаат.

Kajgana Shop

На врв Bottom