Коронавирус (COVID-19)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Маскиве како што веќе некој спомна се огромен false security, некој од нив ќе наебе. Маската се става и не се трга додека не се вратиш дома а не како наочара да ја спушташ и креваш кога ќе ти текне.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
1.070
Поени од реакции
1.556
Еве да не постирам тука видеа,кој има време а мислам повеќето имаме :) проф.д-р.Бранимир Несторович. Многу пробуваат да го дискредитираат но има интересни ставови и мислења околу корона а секако не е шурли-пурли лик. Има опфатено мнг теми а и своегледно ја објаснува високата смртност во кај жабарите. Јутуб.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
Јас оваа група прекинав да ја следам баш заради ова. Се срамам кога ги читам.

Кај и да сме, менталитетот си го носиме. Страшно!

naprotiv, svedski mentalitet imaat poprimeno, se organizirale i ke teraat, nema da se krijat ko u mkd :нинџ:

e sega kolku e pametno da se prisustvuva toa sekoj za sebe neka odluci

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
naprotiv, svedski mentalitet imaat poprimeno, se organizirale i ke teraat, nema da se krijat ko u mkd :нинџ:

e sega kolku e pametno da se prisustvuva toa sekoj za sebe neka odluci
до крајот на мај кујзнае што ќе биде, два месеца у коронско време се многу време
може до тогаш сите ќе бидеме облечени ко у Луди Макс

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.832
Поени од реакции
4.536
Од денес нема новинари на прес. Две, три прашања, а да не се за реновирање, аеродроми и веќе кажани работи и херојот Филипче забрани новинари. Ако овие денес испадне дека биле у контакт со тие у од Бугарија, тогаш големи се шансите да кријат за тоа дали има заразени од докторката.
Го рчнаа за криминал и одма опасно стана по живот

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.965
Поени од реакции
45.236
Еден од вратениве од банско, кој јавно на фејс си кажа дека има корона заедно со жена му, заразил повеќе од сопствената компанија, повеќето нови се токму овие.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Дали податоков дека 11 луѓе се заболени и позитивни на тестот, а немаат симптоми е точен? Ако е, тоа е невидено срање. Совесен човек не би внимавал толку, не па некој тотално неодговорен ајван.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Дали податоков дека 11 луѓе се заболени и позитивни на тестот, а немаат симптоми е точен? Ако е, тоа е невидено срање. Совесен човек не би внимавал толку, не па некој тотално неодговорен ајван.
дали кај сите 11 сликата е таква не знам ама дека има голем број што немале симптоми, тоа е точно. Заебано срање е ова

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
Маскиве како што веќе некој спомна се огромен false security, некој од нив ќе наебе. Маската се става и не се трга додека не се вратиш дома а не како наочара да ја спушташ и креваш кога ќе ти текне.
И мене ова ме чуди со маскиве, станаа помодарство, тренд, не знам како да се изразам. Како некоја групна навика, не реална потреба.

Јас завршив средно медицинско пред 10-тина години. Па за медицинските маски/ракавици основно што не учеа беше дека НЕМА привремено тргање. Или ги носиш до крај или ставаш нови при тргање на старите. На пракса на инфективно маските ги носевме до крај или ако одевме на пауза ни даваа нов комплет маски/ракавици после паузата.

Разбирам дека сега има потреба од маски и такво куропецање/расфрлање не е препорачливо, ама тој е и единствениот начин за правилно носење на маски и ракавици. Од ова „вади-ставај“ ќе закачиш нешто многу посериозно од предметот на темава.

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
Како бре за автоимуни заболувања се давале имуностимуланти, тоа ќе ги дотепа, ќе ги убие, како пожар да гаснеш со бензин, срамота се вакви дезинформации.
Напротив се користат имуносупресивни и антиинфламаторни лекови

Грешка де не не напаѓај, појжгрешно се изразов и требаше вањда да објаснам поќе.

INOSINE-Кој е состојка на овој антивирал, имуностимуланс, се користи за автоимуни заболувања

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
наводно у жан митрев можат само да дијагностицираат вирус но не и за кој се работи па затоа повторно им се прави тест
во Систина се тестирал газдата на енергосистем и му виделе дамка на бели дробови и одма е пратен на тест за корона а цел одел од систина у изолација

Sent from my iPhone using Tapatalk
Имав вакво инфо,затоа и прашав,фала на потврда

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.664
Поени од реакции
14.539
наводно у жан митрев можат само да дијагностицираат вирус но не и за кој се работи па затоа повторно им се прави тест
Kaкви се овие глупости?
Ова е контрадикција што го збориш, не може една медицинска установа да утврди дека имаш вирус, а да не знае кој е! Како ќе утврди дека е вирус, на жими мајка? Ќе го гледаат под микроскоп и ќе кажат - Да бе, имаш вирус, еве го гледаме, ама не знаеме кој е. На тестот што им покажува - Virus unknown?

Не се глупирајте со вакви постови, не се бламирајте.
Повторниот тест го прават на државно заради некаква си државна верификација/статистика.

Сакаш да кажеш дека во Жан Митрев ги спомнуваат и CDC, а не можат да утврдат кој вирус е? Дај не ме јеби.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
проф.д-р.Бранимир Несторович. Многу пробуваат да го дискредитираат но има интересни ставови и мислења околу корона а секако не е шурли-пурли лик.

За овој Несторович збориш?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.472
Поени од реакции
24.711
до крајот на мај кујзнае што ќе биде, два месеца у коронско време се многу време
може до тогаш сите ќе бидеме облечени ко у Луди Макс

zivi bili pa videli... ke umre narod ama ne e ova ebola be. nastinka na steroidi, u svedska rekoa jaki se, sekako ne se socijalni neka teraat

Kajgana Shop

На врв Bottom