Никаде немаат канцеларии, или ќе им се јавиш на телефон или ќе леташ/нема да леташ.Имам купено 3 карти за Милано, ве молам посоветувајте ме како да ги откажам и да си ги вратам парите.
Дали има представништво компанијава во Македонија?
Прво не знам дали имаат опција за откажување(мислам дека немаат), ама ако така си нашол на страната нивна тогаш имаат. И ако си го нашол тоа провери дали имаат refund на цел износ или има некој дел што не ти го враќаат. Да не биде Абе дадов 150€ ќе дадам уште 120 за да ми вратат 150те, 30€ ќе ги уштедам и они да ти одбијат рецимо аеродромски такси и да им дадеш уште пари па да биде плачкиДечки има некој искуство со откажување на купени карти?
Гледав нешто на нивната страна дека за откажување лет 14 или повеќе дена пред летот се плаќа 60 евра по патник. По таа логика значи ако имам купено 2 повратни карти треба да платам 120 евра? И дали тоа важи само за оние со членска?
Имам купено 3 карти за Милано, ве молам посоветувајте ме како да ги откажам и да си ги вратам парите.
Дали има представништво компанијава во Македонија?
Како ќе префрлаш, финансиски неисплатливо е, многу пари бараат.Дечки имам извадено карта за 13 Март до Милано но сакам да ја префрлам за 10 Јуни. На странава за тој датум им пишува sold out, дали да очекувам нов лет за тој датум или тешко?
35 евра ми бараат, туку прашањето ми беше што ако пишува sold out за одреден датум, дали објавуваат нов лет за истиот датум?Како ќе префрлаш, финансиски неисплатливо е, многу пари бараат.
НЕ35 евра ми бараат, туку прашањето ми беше што ако пишува sold out за одреден датум, дали објавуваат нов лет за истиот датум?
Океј е бе брат не мора со капс не биди нервозен
Ti kolku ja plati kartata ako ne e tajna?35 евра ми бараат, туку прашањето ми беше што ако пишува sold out за одреден датум, дали објавуваат нов лет за истиот датум?
60 eurTi kolku ja plati kartata ako ne e tajna?
Јас летав за Рим на 16ти и немаше чекање, кога стигнавме на аеродромот не проверуваа само со термална камера, друго немаше. Но тогаш не беше ептен периодот со вирусот, сега незнам како ќе е.Некој до Рим што летал или од Рим се враќал периодов (откога се појави Корона вирусот во Италија), да ми каже дали долго траат дополнителните проверки на аеродром? Дали се случуваат почесто пролонгирања на летови поради дополнителни проверки? Знам дека во Рим нема заразени од вирусот, ниту пак во регионот Лацио, ама сепак е лет од и до Италија, па да знам горе доле што ме чека.
Би требало да ти стигне мејл од Виз доколку летот ти е во периодот во кој аеродромот ќе биде затворен.Малку помош!!
Сега што го затворија аеродромот, тие што сакаат да се вратат во Македонија со резервирана карта, дали ќе направи Wizz air повраток на парите или некој со искуство да даде маил, број каде да се обратам?