INDIJANEC123
Женкар, Илуватар
Во Црна Гора иако нема официјално заболени братучед ми кажа дека им се препорачува да седат дома како овде, Т-мобиле и другите оператори на сите им пуштиле премиум пакети бесплатно дури трае кризава.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
,,,,kivanjeto ne e problem,,,kashlanjeto proprateni so pochesto sitno potkashluvanje so grebenje vo grloto i normalno zgolemena tempetatura,,,Isto I alergijava sega pravi problem.
Tri pati kivnav vo avtobus I mislev deka ke me isfrlat kako partal, pa edno pogledi upateni kon mene, ko da sum seriski ubiec.
Lugevo se pod golem stres![]()
Види,има некој ствари со вирусов што не се до крај разбирливи.Се надевам јас како и сите овде дека ја немаш а и да дојде до тоа, дека ќе се излечиш. Само чувај се и слушај што ќе ти кажат. Би било добро доколку можеш (и сакаш) да споделуваш нови информации или симптоми затоа што верувам дека јас а и повеќето на форумов при секое кашлање, кивање или што и да е мислиме дека имаме Корона. Вчера јадев бадем, се закашлав и до тогаш само ми доаѓа да кашлам, психички ми влијае![]()
Ние сме многу зависни од Србија, за жал. Извезуваме и ние кај нив, ама добар дел од основните работи, пред се' пченицата е српска. Да не ствараме овде хистерија, ама не е убав податок ова.Во Србија од вечерва е прогласена вонредна состојба
- Тие што ќе добијат наредба за самоизолација 14 дена и оние што доаѓаат од жариштата како Италија (28 дена за нив) ако не ги почитуваат упаствата им се заканува казна затвор од 3 години
- Војска ќе ги чува сите поважни објекти, болници итн
- Забранија извоз на прехрамбени производи (ние увезуваме брашно, масло, шеќер од нив па кој знае како ќе се одрази врз нас ова)
- По потреба во наредните денови можно е прогласување на тотална забрана за шетање
Искрено овде се согласувам со тебе. Никој не образложи дали се механички вентилатори, или обична маска за кислород(...јас би прашала што се подразбира под респираторен апарат, апарат што го олеснува дишењето со довод на кислород или тој што го заменува целосно белодробието на пример кога пациентот е во кома и не диши со својта плуќа туку тоа ја прави вештачка машина?![]()
Од секој лек ако земаш во претерана мера нормално дека предизвикува состојби.ima problem ako se koristi kafetin pocesto (mislam na 2-3 pati nedelno), minuvam ogromno vreme pred ekran,
cesto drasticna promena na vreme (imav problemi so sinusi i operacija), i of course - work stress![]()
Треба некој да ги извести дека е потребна самоизолација?И овие мерки треба да се спроведуваат како што треба, а не да останува само на кажаното на прес и толку, во пракса што сакаат нека прават сите.
Полициски час си е чиста работа за било кое општество, ќе се потпирам тука на свеста на поединци. Земи спроведи најстроги мерки и готово.
![]()
„Слетавме од Париз, а никој на скопскиот аеродром не нè извести дека е задолжителна самоизолација“
Голем број патници кои транзитираат на скопскиот аеродром реагираат дека не им се даваат препораки во однос на тоа дали треба да бидат во самоизолација. Добивај вести на вибер Владата вчера донесе мерки дека секој кој слетува од средно или високоризичните држави ќе потпишува изјава за...a1on.mk
Во Србија од вечерва е прогласена вонредна состојба
- Тие што ќе добијат наредба за самоизолација 14 дена и оние што доаѓаат од жариштата како Италија (28 дена за нив) ако не ги почитуваат упаствата им се заканува казна затвор од 3 години
- Војска ќе ги чува сите поважни објекти, болници итн
- Забранија извоз на прехрамбени производи (ние увезуваме брашно, масло, шеќер од нив па кој знае како ќе се одрази врз нас ова)
- По потреба во наредните денови можно е прогласување на тотална забрана за шетање
Ама да го видеше прееска на прес како беше попарен, јас му го исклучив тв на мајка ми,Уште е свежа сликата кога пред две недели се заебаваше Вучиќ со тој докторот негов како ова било ништо, како србите генетски не можеле да заболат од вирусот, како жените требало да одат на шопинг во Италија.
Мајстор за драматизација и себепромовирање е шешељовото учениче.
Ама да го видеше прееска на прес како беше попарен, јас му го исклучив тв на мајка ми,
депресија ме фати два збора шо го слушнав.
Автоматски споено мислење:
Инаку најавуваат вакцината да биди готова побрзо од предвиденото, најверојатно до на лето ке добиеме лек ама до тогаш мора да се самоконтролираме за да не ескалира работата.
Ама како тргнале по маркети повеќе од глад ќе умрат луѓето одколку од самиот вирус
Уште е свежа сликата кога пред две недели се заебаваше Вучиќ со тој докторот негов како ова било ништо, како србите генетски не можеле да заболат од вирусот, како жените требало да одат на шопинг во Италија.
Мајстор за драматизација и себепромовирање е шешељовото учениче.