мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.870
- Поени од реакции
- 23.265
Uste 8 dena plus minus nekoj den ako toa te interesirase.Колку време помина од кога ја открија Цаца?
Uste 8 dena plus minus nekoj den ako toa te interesirase.Колку време помина од кога ја открија Цаца?
Немој да ми кажеш дека ни Кафетин не ти помага.Читав и јас.
Јас користам бруфен само за главоболки што не поминуваат со ништо по 2-3 дена, инаку го избегнувам.
Сега е плус паниката околу корона и бруфен ...
На 8 или 9 мартКолку време помина од кога ја открија Цаца?
... јас пишувам ама кој ме чита, ибупрофенот не поради коронавирусот туку воопшто треба да го одбегнувате, имате други аналгетици!Читав и јас.Јас користам бруфен само за главоболки што не поминуваат со ништо по 2-3 дена, инаку го избегнувам.Сега е плус паниката околу корона и бруфен ...
...токму така, ама ме мрзеше да објаснувам, кафетинот има идеална формула комбинација од 4 компоненти парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеин што покрива токму 4 различни симптоми од различно потекло, со една таблета 4 места како извор на болка покривате!Немој да ми кажеш дека ни Кафетин не ти помага.
kafetin mi e kako holy grail vo sekoj ranec koj go koristam ima rezerva, ni na pat... јас пишувам ама кој ме чита, ибупрофенот не поради коронавирусот туку воопшто треба да го одбегнувате, имате други аналгетици!
...токму така, ама ме мрзеше да објаснувам, кафетинот има идеална формула комбинација од 4 компоненти парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеин што покрива токму 4 различни симптоми од различно потекло, со една таблета 4 места како извор на болка покривате!
Гола вода е кафетин,нема смисла да одам надвор од темата,друг пат околу ова... јас пишувам ама кој ме чита, ибупрофенот не поради коронавирусот туку воопшто треба да го одбегнувате, имате други аналгетици!
...токму така, ама ме мрзеше да објаснувам, кафетинот има идеална формула комбинација од 4 компоненти парацетамол, пропифеназон, кофеин и кодеин што покрива токму 4 различни симптоми од различно потекло, со една таблета 4 места како извор на болка покривате!
Проблемот е што во Шведска најчесто употребувани лекови(и препорачани од докторите) се ибупрофен и алведон.... јас пишувам ама кој ме чита, ибупрофенот не поради коронавирусот туку воопшто треба да го одбегнувате, имате други аналгетици!
Утре точно неделаКолку време помина од кога ја открија Цаца?
Ибопруфенот е генерално еден од најбезбедните NSAID достапни незнам од кај ти се тебе приказниве, ај ако не да се клукаме тогаш Аналгин што е баниран во 90% од цивилизираниот свет.... јас пишувам ама кој ме чита, ибупрофенот не поради коронавирусот туку воопшто треба да го одбегнувате, имате други аналгетици!
Na kraj herd immunity nema da e tolku losa opcija kako sto mislev za vo UKПрегледај го приврзокот 238143
Еве некоја логика зошто има толку многу жртви во Италија во споредба со Јужна Кореа, најголем број на на заболените во Кореа се од 20 до 60 години, во Италија обратно најмногу се 60+.
... јас пишувам ама кој ме чита, ибупрофенот не поради коронавирусот туку воопшто треба да го одбегнувате, имате други аналгетици!
Да, тоа сакам да кажам.Немој да ми кажеш дека ни Кафетин не ти помага.