Zar I ti sine Brute
Ni muži nisu vibratori !!!
Normalno, inaku ne bi imalo potreba da si gi kupuvame nazalost od seksi shopoviNi muži nisu vibratori !!!
Па значењето за жал комплетно му се испервертира со овие парадиве/прославиве на кич и невкус во последно време. Инаку, убаво е да се одбележи како ден кој има(ше) некаква позитивна симболика за женскиот пол.Шо знам, мене лично ми е ептен глуп празник. Порано кога сум честитал, сум се осеќал незгодно мислејќи дека е толку глуп и бесмислен празник што секоја паметна жена би ја навредило на некој начин, али глеам грото жени патат по празников. Уште ко ќе излезат у кафана 10 жени, еднаш годишно по повод 8.Март, навистина тажно изгледа сета таа патетика. Жените се повеќе од тоа у секој случај.
Хм, мене ми е симболика на комунизам, феминизам, што знам, не ми се баш толку симпатични. Од друга страна, така ли се вреднува нечија борба и идеал, со идење у кафана и ружа у рака, нареден ден врати се у кујна и робувај на старите традиции, затоа што си жена и така требало? Пак ќе кажам, мене ми е многу лицемерно цело тоа шоу околу 8. Март. Зборам за нашето поднебје и како кај нас се доживува цела таа непотребна фешта.Па значењето за жал комплетно му се испервертира со овие парадиве/прославиве на кич и невкус во последно време. Инаку, убаво е да се одбележи како ден кој има(ше) некаква позитивна симболика за женскиот пол.
Не, и јас се насмеав погоре на таквите одбележувања. Имам баеги постови на темата "Феминизам", со цел на некаква едукација и можеби посоодветен начин на споменување на истакнати жени, за тие кои можеби би сакале нешто да читнат. Јалов труд, комплетно.Хм, мене ми е симболика на комунизам, феминизам, што знам, не ми се баш толку симпатични. Од друга страна, така ли се вреднува нечија борба и идеал, со идење у кафана и ружа у рака, нареден ден врати се у кујна и робувај на старите традиции, затоа што си жена и така требало? Пак ќе кажам, мене ми е многу лицемерно цело тоа шоу околу 8. Март. Зборам за нашето поднебје и како кај нас се доживува цела таа непотребна фешта.
Фрлање на бисери пред свињи секогаш е јалов труд.Јалов труд, комплетно.
Da, ali veliki znak pitaonik je jesu bisere originalne i da ne slucajno bacac bisera ne zivi u istom blatu.Фрлање на бисери пред свињи секогаш е јалов труд.
Абе смири тензија, не врескај...нели читаш дека тие над мене ме испровоцираа со моабетитеЛелеееееееее уште ли со муабетов женооооооооооо божјааааааааааааааааа
некој биле за 8 март на ПРОДОЛЖЕН мини одморЖално е 8 Март, меѓународниот ден на жената, на мајката, да биде наречен глупав празник, бесмислен, да се спомнуваат бисери и свињи..жално е навистина.
Тој ден е посебен, сфатете еднаш(тие што не сфатиле досега) ...разберете еднаш вие мажи, дека не постоите за да не облекувате, да не раните, да ни купувате, да не шетате, да ни ги давате вашите картички...8 ми март не е ден за вашиот букет или некој парфем што ќе ни го поклоните,ниту е ден за жената да биде поважна од мажите(маж е тој што ке те прави жена 365 дена), значи не е поентата на празникот за тоа....Зошто ги исмејувате жените што отишле на прослава во кафеана и си дале одушка, играле, скокале?
Што прават мажите кога се у кафана, само седат и љокаат, не пијат, не галамат??
Што е срамното во ресторан во кој има музика да се игра и пее?
Жената треба да биде самостојна, своја, слободна, независна....вредноста која ја има една жена не може ниту еден маж да и ја даде, ниту да и ја врати.