Внимание!!!! Мажи, утре е 8-ми март!!!!1

• Креатор на темата Креатор на темата pozdrav eden topol
  • Време на започнување Време на започнување
Кога ми кажа колега мој, дека на работа,дека на жените им дале по 500 денари секоја сите !!!? А ние машките ништо нема,ма у сиктер празников и жени :mad: Абе ајјјј празник

Утре е само недела по мојот календар.

Прегледај го приврзокот 236688
Затоа сум јас тука душичко за да те потсетам и заедно да го одбележиме меѓународниот ден на жената и да се потсетиме на нејзините политички, економски и друштвени достигнувања.
Жената во денешно време е најјака како никогаш до сега, но и најтежок товар има сега...:backa:

Пошто кога видов темава шлајмот в уста ми се врати од то шо прочитав, решив дека ќе остам ова само тука за писмените, другите не ми ни реплицирајте, умора сум од глупоќа. Се ова во чест на утрешниот празник.
Англиски и српски прикачив. Наскоро ќе има и македонски, ќе апдејтирам за заинтересираните.

Attachments

8ми март е обичен датум, 8 Март е веќе нешто друго, честит празник да сите кои го слават :)

„Ако празникот како прв составен дел содржи број напишан со цифра,
тогаш и вториот збор се пишува со голема буква, за да може празникот
да се разликува правописно од датум:, 8 Декември, 1 Мај.“

Затоа сум јас тука душичко за да те потсетам и заедно да го одбележиме меѓународниот ден на жената и да се потсетиме на нејзините политички, економски и друштвени достигнувања.
Жената во денешно време е најјака како никогаш до сега, но и најтежок товар има сега...:backa:

Епа убаво од тебе што не потсетуваш. И убаво да си го одбележите.

:pijani:

...и што да заклучи човек од вакви мислења, тажно, навистина тажно и страшно...
2020 година а се уште има насилство врз жената, силување, тепање, понижување....татко силувал ќерка, свекор силува снаа...морбидно....
Штета што во Македонија не се организира марш како на пример во Хрватска што се одржува секоја година
на 8 март...марш со транспаренти, марш со кореографии, марш на кој се повикуваат сите на прослава на тој ден на женската борба.

Штета што во Македонија не се организира марш
е па или нема потреба или им е убаво
ама најверојатно страв/срам им е :(((( после што ќе речат луѓето џабе и полиција и све пријавување ништо не помага ќе запишат во тефтер и ништо џабе ќе си ќутам ќе си траам барем семејството ќе го спасам
од тие логики си дојдовте до такво дереџе

е па или нема потреба или им е убаво
ама најверојатно страв им е :(((( џабе и полиција и све пријавување ништо не помага ќе си ќутам ќе си траам барем семејството ќе го спасам
од тие логики си дојдовте до такво дереџе
Незнам навистина зошто нема и кај нас такви прослави, маршови....но не си во право, дереџето ке го тргнеме, не се откажувме..
40A4187.jpg40A4209.jpg40A4309.jpg40A4219.jpg

Подршка треба да имаме и од спротивниот пол, од секој разумен праведен маж!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom